Skocz do zawartości
ADAN9

KT3 Ultra2-R MS-6380E

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam cos podobnego bez RAID i jest COOL!!!!! Co do procka to nie bedzie problemu z obsluzeniem cos wiekszego od 2700. zobacz sobie na stronce msi cpu support tam jest opisane wszystko, chodza na niej procki z fsb 166 wiec ful looz i orzeszki, jak cos to bierz!! a przecierz nie jest droga - jkakies 420zl!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio w firmie złożylismy kilka kompów na KT3 Ultra2 i z żadną nie było najmniejszych problemów. A co do dzielnika to powinna mieć, gdyż sam posiadam KT3 Ultra ARU i włożyłem w nią procesor AXP1700+ 0,13 um z odblokowanym mnożnikiem. Procek idzie stabilnie na 168*10,5=1764 MHz i żadnych niepokojących objawów nie ma - jest stabilny jak skała.

Tak więc ta płytka ze swoją ceną w okolicach 360~380 zł jest na prawdę świetna. Gorąco polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz swobie troszke poczytaoem na necie o tym nowym procku .O to co znalazlem :

"Pod uwagę trzeba wziąć także pozostałe komponenty komputera. Do wykorzystania pełnej mocy Athlona XP 2700+ potrzebne są mianowicie odpowiednia płyta główna i pamięć. Pierwsze z wymienionych urządzeń musi zapewnić magistrali FSB procesora pracę z częstotliwością 166 MHz. Najlepiej więc, gdyby była to płyta z chipsetem VIA KT333, KT400 lub nVidia nForce2. Dobrze byłoby również, by pamięć pracowała z zegarem co najmniej 166 MHz (efektywnie 333 MHz), czyli była przynajmniej typu PC2700."

Wiec na KT3 Ultra 2-R Ten procek pojdzie na 100 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojdzie pojdzie, musi pojsc :)

A swoja droga plytka jest very good. Jestem w posiadaniu takiej i jestem w pelni z niej zadowolony. Gdybym mial wc to bym dalej krecil :mrgreen: a tak FSB 150 ale pojdzie wiecej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na tej płycie ktos wpiął może procka FSB 166? Przeczytałam, na stronie MSI (archives) że, support 2600 FSB 166 NO :( Jaki CPU na maxa moge tam wetknąc (myslalam o 2600XP) i CZYM TO CHLODZIC? Chciałabym żeby komputer był cichy a chłodzenie nie kosztowało wiecej jak 200PLN+koszty przesyłu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na tej płycie ktos wpiął może procka FSB 166?

Czyli na której? Bo mowa tu była o innej, niż masz. Nie stawiaj tego samego pytania w różnych miejscach, bo potem piszący nie wiedzą, gdzie odpowiadać.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...