Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Wady I Zalety Takiego Posunięcia....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam dosyć kłopotów z dostępnością dobrych rozwiązań na AGP... więc postanowiłem przesiaść się na PCI-X.

Obecnie mam

Asus P4C800-E Deluxe + Pentium4 3.0Ghz 512

a planuję mieć

A8N-SLI Premium + Athlon 64 3200+Venice.

Co sądzicie o takiej zamianie. Jakie są według was plusy a jakie minusy takiego rozwiązania...

Dodam że miałem 6600GT na AGP, sprzedałem i planuję na PCI-X włożyć 7800GT (przekonał mnie do tego 7800GS na AGP).

Planuję również przełożyć pamięci 2xKVR400X64C3A/512 ze starej do nowej płyty. Mam nadzieję, że odpalą.

Pozdrawiam i proszę o rady!

P.S.

Czy zasiłka Chieftec340W wystarczy?

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...tec_HPC360.html

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam dosyć kłopotów z dostępnością dobrych rozwiązań na AGP... więc postanowiłem przesiaść się na PCI-X.

Obecnie mam

Asus P4C800-E Deluxe + Pentium4 3.0Ghz 512

a planuję mieć

A8N-SLI Premium + Athlon 64 3200+Venice.

Co sądzicie o takiej zamianie. Jakie są według was plusy a jakie minusy takiego rozwiązania...

Dodam że miałem 6600GT na AGP, sprzedałem i planuję na PCI-X włożyć 7800GT (przekonał mnie do tego 7800GS na AGP).

Planuję również przełożyć pamięci 2xKVR400X64C3A/512 ze starej do nowej płyty. Mam nadzieję, że odpalą.

Pozdrawiam i proszę o rady!

P.S.

Czy zasiłka Chieftec340W wystarczy?

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...tec_HPC360.html

według mnie wywalenie kasy w błoto ten nortwood będzie wolniejszy od tego A64 tylko w grach i w pakowaniu plików (w rozpakowywaniu już nie ;) a i jeszcze w Super PI jak twoim hobby jest liczenie liczby PI do xxMln miejsc po przecinku to zmiana jak najbardziej wskazana ) na twoim miejscu poczekał by jeszcze te 2 miesiące i przesiadł się na AM2 ;) co do zasiłki to lepszy będzie Huntkey 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi