pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 mam od wczoraj problem z neostrada , czuje ze moze miec to zwiazek z jakims fizycznym uszkodzeniem kabla , zglosilem wlasnie problem do tpsa i beda cos tam kombinowac , mianowici moj transfer wynosi 2,5KB/s nie mialem fizycznej mozliwosci przekroczenia limitu , bo nic nie sciagalem a mamy prawie poczatek miesiac , zreszta panel pokazuje ledwie pare mb zuzyte (moja opcja to neo 256) wracajac do tematu uszkodzonej lini , moze ktos sie na tym zna i mi powie czy to sa prawidlowe parametry sygnalu ( wyciagniete z diagnostyki modemu/routera speed touch 510): Properties Output Power (dBm) up/down = 9.5 / 14.5 Attenuation (dB) up/down = 23.0 / 43.0 Noise Margin (dB) up/down = 27.0 / 31.0 Vendor Id (local/remote) = ALCB / TSTC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 troche wysoka tlumiennosc, zadzwon na 0800102102 i popros o restart portu powinno pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 wiesz juz dzwonilem - jak do jutra tego nie zrobia ( bo mam jutro dzwonic) to powiem im o restarcie portu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 wiesz juz dzwonilem - jak do jutra tego nie zrobia ( bo mam jutro dzwonic) to powiem im o restarcie portupodaj na priv tel na ktorym jest zarejestrowana usluga to zobacze stan twojego zgloszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 wyniki raczej w normie, troche fakt dB cienko ale od tego nie spadnie transfer do smiesznych 20Kbps a restart jak najbardziej moze pomoc ( ostatnio na Neti to mialem dawalem tu nawet topic-nie wchodzily serwisy np : Orange ^^ ) a jesli chodzi o kabel to raczej nie ( masz normalna lacznosc przez telefon? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 tlumiennosc na poziomie 45 powoduje juz zrywanie polaczenia czesto sie zdaza jak sie DSLAM zapcha parametry lini sie psuja i transfery spadaja restart portu wtedy pomaga i wszystko wraca do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 hm lacznosc telefoniczna mam w normie - nie szumi specjalnie itp / jutro sie zatem upomne o ten restart portu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zgoda na zrywanie polaczenia ale tu jest stabilne jak rozumiem tylko "cienko" dl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 otoz to , teraz cos drgnelo ale nadal slabiutko z 80 -100 kbit/s , ale o dziwo kumpel przesylal mi spakowane zdjecia przez skype ( polaczenie p2p) i lecialo 30/32 KB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) port zrestartowany zobacz czy pomoglo zobacz transfer na ww.noc.gts.pl Edytowane 7 Lutego 2006 przez -Diablo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) zrestartuje modem i zobacze... ----------------- edit: w sumie mam predkosci od 1kB/s do 8-12kB/s max -------------------------------------------------------------------------- a z tego wynika ze gubi jakies pakiety? TEST PREDKOSCI Edytowane 7 Lutego 2006 przez pyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 www.noc.gts.pl masz tam pliki do pobrania pobierz np 50 mb i zobacz predkosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ciagle na tym testuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Diablo- Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zrob reset routera najlatwiej przez telnet start uruchom cmd telnet 10.0.0.138 system reset yes yes zobacz czy po resecie dalej bedzie ten problem i zobacz czy napewno wirow nie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 chyba juz wszystko smiga . dzieki za pomoc Diablo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...