Skocz do zawartości
pyrko

Neostrada 256 (niski Transfer)

Rekomendowane odpowiedzi

mam od wczoraj problem z neostrada , czuje ze moze miec to zwiazek z jakims fizycznym uszkodzeniem kabla , zglosilem wlasnie problem do tpsa i beda cos tam kombinowac , mianowici moj transfer wynosi 2,5KB/s nie mialem fizycznej mozliwosci przekroczenia limitu , bo nic nie sciagalem a mamy prawie poczatek miesiac , zreszta panel pokazuje ledwie pare mb zuzyte (moja opcja to neo 256) wracajac do tematu uszkodzonej lini , moze ktos sie na tym zna i mi powie czy to sa prawidlowe parametry sygnalu ( wyciagniete z diagnostyki modemu/routera speed touch 510):

Properties 	  Output Power (dBm) up/down = 9.5 / 14.5  	  Attenuation (dB) up/down = 23.0 / 43.0  	  Noise Margin (dB) up/down = 27.0 / 31.0  	  Vendor Id (local/remote) = ALCB / TSTC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki raczej w normie, troche fakt dB cienko ale od tego nie spadnie transfer do smiesznych 20Kbps

a restart jak najbardziej moze pomoc ( ostatnio na Neti to mialem dawalem tu nawet topic-nie wchodzily serwisy np : Orange ^^ )

a jesli chodzi o kabel to raczej nie ( masz normalna lacznosc przez telefon? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrestartuje modem i zobacze...

-----------------

edit:

w sumie mam predkosci od 1kB/s do 8-12kB/s max

--------------------------------------------------------------------------

a z tego wynika ze gubi jakies pakiety?

Dołączona grafika

TEST PREDKOSCI

Edytowane przez pyrko

Udostępnij tę odpowiedź