waryniak77 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 mam kartę fx 5200 ultimate prolink( pixelview) pisałem juz na forum o tym problemie ale zauważyłem że takie karty ja moja (identyczne) maja inny bios np: nv34 p162-2n to jest mój bios nv34 p162-1nz taka kupiłem i qrde też niemogą zmienić biosu a karta jest identyczna ja wgrywałem bios to własnie rozpoznało ten problem i niezaktualizowało pomóżcie co mam robic albo z jakimi parametrami mam wgrać bios Są też inne oznaczenia do tych kart, więc sądzę ze bios podejdzie wgrywam bios z parametrami nvflash -4 -5 -6 <naza biosu.rom> kiedys miałem starszą wersję nvflash i skasowałem bios na karcie ( nvflash -e co oznacza erise (chyba tak sie pisze ???kasować) bo aktualizacja niepozwalała zamienić biosu wiec go wykasowałem z myślą ze go wkońcu wgra :( NIEZROBIŁEM KOPI BIOSU :( pomóżcie proszę może można wgrać z innymi parametrami a przy okazji co można wyciągnąc z tej karty moje ustawienia to 301/602 a oryginalne to 250/500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam wszystko robisz na własną odpowiedzialność: 1. sformatuj dyskietkę z zaznaczoną funkcją "Utwórz sysk startowy systemu Ms-DOS" po WinXP. 2. Skopiuj na dyskietke nvflasha i CWSDPMI powinien byc w archiwum z nvflashem. 3. otwórz notatnik i wpisz "nvflash -b bios.rom" bez cudzysłowiów i wybierz zapisz jako wybierz wszystkie pliki i wpisz nazwe autoexec.bat i skopiuj na dyskietkę. 4. Uruchom komp z botowaniem z dyskietki uruchomi się i do pliku bios.rom skopiuje ci twój aktualny bios grafiki (na wszelki wypadek) 5. przenieś go z dyskietki i wrzuć bios który chcesz wgrać i wyedytuj autoexec.bat wpisując "nvflash -u -p bios.rom" gdzie bios.rom to nazwa biosu do wgrania (nalepiej pod nvflash 4.41) może sie ciebie zapytać czy napewno wtedy wpisz dużymi literami YES i zacznie wgrywac nowy bios. UWAGA!!! Wszystko robisz na własne ryzyko. Jak masz podkręcony komp to przywróć fabryczne ustawienia aby był stabilny i się czasem nie wyłączył. Tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waryniak77 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 dziekuje ci bardzo mam nadzieje że to zadziała a może wiesz jak można podciagnąć volt z 1,3 na 1,4 bokienko w programie jest nieaktywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jest tu gdzieś bardzo obszerny temat o tej karcie..z rekordem swiata w 3dk3 ...sa tam też vmody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waryniak77 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jest tu gdzieś bardzo obszerny temat o tej karcie..z rekordem swiata w 3dk3 ...sa tam też vmodyszukamy igły w stogu siana no ale może dam radę (i czas) jakbys cos znalazł to daj znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 dziekuje ci bardzo mam nadzieje że to zadziała a może wiesz jak można podciagnąć volt z 1,3 na 1,4 bokienko w programie jest nieaktywne Spróbuj NibiTor tam po otworzeniu biosu sa widoczne napięcia, inaczej nie wiem dopiero co zaczynam przygode z nvidią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...