vob20 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam Ma takie nie typowe pytanie a mianowicie, mojemu koledze ostatnio padła płyta główna, oddał cały komputer do sklepu gdzie go kupił bo miał jeszcze gwarancje. Po prawie 3tyg dostał komputer z nową płytą główna. Problem jest w tym że teraz komputer wyświetla mu procka Athlon 1500XP a był 2200XP, moje pytanie jest takie. Czy jest możliwość sprawdzenia daty procesora czy coś takiego, tak żeby można było udowodnić im że był procek AMD Athlon 2200XP, że oni coś prze kombinowali, albo że był od początku podkręcony na 2200XP. Proszę o jakoś poradę Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) 1. Jaka to płyta ?? jaką szynę ma procek w biosie standard to 133(efektywne 266) a mnożnik 13,5 czy mnożnik jest na auto ?? 2. Oddał płyte z prockiem ?? 3. Może przy zakładaniu coolera na procek ktoś uszkodził jądro bądź pasta dostała sie na mostki ??? masz cbid nim sprawdzisz date bez wyjmowania. Nie jesteśmy czarodziejami Edytowane 7 Lutego 2006 przez DarkShadowPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 musisz w bios wejść bo najprawdopodobniej to sie na szynie 100 uruchomił proc! coś mi sie wydaje że jakby jądro było uszkodzone to by sie wogóle komp nie podniósł ale to tylko moja opinia!!!! <_< a poza tym to sie zgadza!!! nie podałeś wogóle nic a chcesz odpowiedzi!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vob20 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Stara płyta to ASUS A7N8X-XE nForce2 ULTRA, nową płytę dostał też ASUS tylko że A7V880. U też pytanie, która płyta jest lepsza ta co miał czy tą co teraz dostał? Sprawdzałem mnożnik i szynę nic cały czas jest Athlon 1500XP. Tak płyta poszła razem z prockiem. Przed tym uszkodzeniem na tej płycie Asusa A7N8X pokazywał 2200XP ale nie można było sprawdzić bo był plomba, czy jest to możliwe że od początku jest on przekręcony z 1500XP na 2200XP? Dzięki za programik. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jakos nie chce mi się wirzyć że stary 1500xp poszedł na 2200xp i było stabilnie!!! no i jeszcze jedno! jak kolega kupował i uznali gwarancję to na podstawie jakiejś faktury lub rachunku a tam powinien być wyszczególniony kupiony produkt! chyba nie powinno byc problemu z udowodnieniem im jeśli coś rzeczywiście"niechcący" się pozmieniało. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 te mobo na które zostało wymienione jest gorsze z wielu powodów a największym minusem jest VIA :P masz FSB ustawione na 100 koś zapomial w serwisie przestawić 100*13,5=Antek1500+ zmnień FSB na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...