Skocz do zawartości
RepsOn

Kfc

Rekomendowane odpowiedzi

bzdura , bzdura i jeszcze raz bzdura. Std jakości czystości i higiena w mc są na bardzo wysokim poziomie wiem bo mój bardzo dobry przyjaciel tam pracował nie ma mowy o żadnym dodawaniu od siebie wszędzie są kamery o dbałośc o higiene bardzo wysoka , potem jeszcze pracował w sphinxie( tego to naprawde nie polecam co prawda u niego nie praktykowali dodawania od siebie-(takie historie krążą o sphinxie . ale ogólnie mówił , że syf , malaria itp.). Później chłopak pracowałw "bananowych drogich knajpach" i o tych miejscach wypowiadał się pozytywnie , choć mówił, że dbałośc o higiene jest wyższa w macu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wieprzowym jakoś do tej pory sraki nie miałem, a po fastfodach jakos tak.

A wiesz co w niektórych barach, czy też MCD dodają "od siebie" bo mi się wydaje że nie.

w Mc moga dodawac co chca bo rzadko tam bywam...a watpie zeby dalo sie cos dodac od siebie do kurczaka..bo niby gdzie ??

Z tego wynika ze na slasku sa dobre fastfoody...to w waszych czystych krainach polski sa jakies felerne ze tylko sie biegunki lapie...mnie to jeszcze nie spotkalo

zreszta ktos juz tu powiedzial KFC to najlepszy fastfood a wy tu robicie OT bo w temacie napisane jest "KFC - kto lubi?" a nie "kFC - godzinne siedzenie w kiblu po ich zarciu" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Mc moga dodawac co chca bo rzadko tam bywam...a watpie zeby dalo sie cos dodac od siebie do kurczaka..bo niby gdzie ??

Z tego wynika ze na slasku sa dobre fastfoody...to w waszych czystych krainach polski sa jakies felerne ze tylko sie biegunki lapie...mnie to jeszcze nie spotkalo

zreszta ktos juz tu powiedzial KFC to najlepszy fastfood a wy tu robicie OT bo w temacie napisane jest "KFC - kto lubi?" a nie "kFC - godzinne siedzenie w kiblu po ich zarciu" :P

Ja na początku topicu powiedziałem że KFC jest całkiem smaczny, lecz niestety mam "sensacje" po spożyciu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u ojca w pracy raz byla maszynka do robienia hamburgerow (kotletow) [;

bo zepsula sie hydraulika. wiecie jak to dziala? jest takie drobne sitko na to sitko wrzuca sie np mieso, jakies chrzastki, stare kalosze, przyprawy etc. potem wielka prasa przepycha to przez to sitko i z drugiej strony wychodza kotleciki:P jednak wole jesc faszerowane hormonami i innymi sterydami kurczaki niz kotlety z takiej maszynki w ktorych niewiadomo co jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u ojca w pracy raz byla maszynka do robienia hamburgerow (kotletow) [;

bo zepsula sie hydraulika. wiecie jak to dziala? jest takie drobne sitko na to sitko wrzuca sie np mieso, jakies chrzastki, stare kalosze, przyprawy etc. potem wielka prasa przepycha to przez to sitko i z drugiej strony wychodza kotleciki:P jednak wole jesc faszerowane hormonami i innymi sterydami kurczaki niz kotlety z takiej maszynki w ktorych niewiadomo co jest.

dokładnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano [; jutro chyba pójde do kfc coś przegryść ;) mam blisko, bo w promenadzie, a obok jest PH, a kawałek dalej jest Makdonald xD żyć nie umierać [; lubie wszystkie te Fastfoody (no nie wiem czy takie fast, w KFC ostatnio czekałem 20(!) minut w kolejce bo jakiś rumun kupował dla swojej rodzinki 7 kubełków każdy po 50 zł o.O ehh... sie wqrwiłem wtedy ostro bo przepadła mi darmowa herbatka w KFC) xD pzdro

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longer R-U-L-E-S najlepszy zwyczajny. Misiek ja też jestem z opola! I też mam CoNieco pod szkołą prawię. Jeżeli chodzisz do tej co ja będzie wystarczył jeden wyraz :D jeżeli do niej chodzisz zrozumiesz..:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darmowa herbatka jest jeśli masz kome w heyah ;) wysyłasz smsa za 3 gr. pokazujesz go sprzedawcy i otrzymujesz herbatke do zestawu. W cinema city jest darmowy mały popcorn (no dobra, troche mniejszy niż mały, ale co tam, grunt że darmowy) tzn. darmowy- sms kosztuje 3 gr. i tylko tyle ;) pozdro

a właśnie, wczoraj polazłem do kfc i sie strips menu najadłem czy jak ono sie tam nazywa z małym rozszerzeniem ;) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mnie to kiedys ciekawoilo ;).

Ja lubie chodzic do MacKfaka (chyba tylko w szczecinie jest) i do Mcdonalda ale to tylko mcdrive, jakies frytki i szejk/mcflury, zeby sie tam najesc to trza wydac kupe sieki, za to wole isc i kupic smacznego szaszylczka i najesc sie do syta za nie duze pieniadze + na zdrowie mi wyjdzie.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro masz zestawy do zrobienia tej paniery.

Ogólnie lubię KFC, ale mają tam straszne ceny za te kurczaki, w których większość to kości. Longery są ok, ale najbardziej lubię chodzić do Pizzy Hut na "bar sałatkowy". Pieczarki z sosem bodajże 1000 wysp są super. Oprócz tego farmerska jest pyszna ;]

A co do anomalii po jedzeniu to zależy od osoby. Mój brat po jednym cheesburgerze marudzi godzine, ze boli go brzuch, a ja po 3 hamburgerach i 2 shake'ach czekoladowych nic nie mam.

A tak ogólnie raz siedzę z kumplem i coś tam gadamy i mówię nagle, że napiłbym się takiego shake z mcdonalda. On na mnie patrzy i mówi, że słyszał, że podczas badań wykryli tam 108 rodzajów spermy. Co więcej jak się z tego śmiałem przy paru osobach na następny dzień, to powiedzieli, że to jest prawda i nie ma z czego się śmiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak ogólnie raz siedzę z kumplem i coś tam gadamy i mówię nagle, że napiłbym się takiego shake z mcdonalda. On na mnie patrzy i mówi, że słyszał, że podczas badań wykryli tam 108 rodzajów spermy. Co więcej jak się z tego śmiałem przy paru osobach na następny dzień, to powiedzieli, że to jest prawda i nie ma z czego się śmiać.

A łyżka na to - niemożliwe ... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.kurczak.neostrada.pl/humor/kurczak/przepisy.htm

przetlumaczy ktos?

a to z innej strony:

zapomniałem dodać że kurczak nigdy nie wyjdzie taki jak w KFC

ponieważ mają specjalne piece ciśnieniowe także jest nie do podrobienia :(

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8204

a tu panierka do kupienia: http://sklepkolonialny.cybertrader.pl/inde...ukt&id=1114

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=601890&id_f=5

tu caly przepis: http://www.kuchenna.host.sk/przepisy/kfc.html#kentucky

no i komu tu wierzyc, a linkow jest cala masa wiecej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na eMulu są takowe przepisy np. twistery

Co do twisterów, ja takowe potrafie zrobić [; a nic trudnego, w sklepie kupuje się takie placki, jset ich jakoś 4 za 6zł, i smak jest identyczny jak z KFC, a środek dobieramy sami, i wychodzi zdrowiej niz w KFC, i pewnie tanije, bo twister koło 7zł

Ja ostatnio jadłem

:banana: :banana: :banana: :banana:

"kurczak w panierce salata do syta kukurydza! papryka! wszystko w chlebie pita!"

:banana: :banana: :banana: :banana:

i male to jest strasznie :D ale dobre ;)

Kubełek kibica też ostatnio jadłem i to się u nich najbardziej opłaca. Za 20zł, dzielimy na 2 osoby (ja tak zrobiłem) i za 10zł mamy bardzo dużo jedzenia z piciem i frytkami

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto mieszka w na obrzezach Londynu ,ewentualnie gdzis indziej w UK

niech koniecznie sprawdzi malego konkurenta KFC

Favorite Chicken

jesli chodzi o przyprawy i smak lepsze niz KFC

bynajmniej te w ktorych jadlem ,a bylo ich pare w Londku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do szczęścia mi wystarczą polędwiczki z sosem musztardowym + cola (czy pepsi - nie pamietam co jest w kfc), czasem frytki, ale one rewelacyjne nie są. Mam delikatny żołądek, a po kfc jakoś mi się specjalnie nic nie dzieje, tak samo po MacDonaldzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi