Dudek89 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Kupiłem na allegro dysk Maxtor DiamondMax 10 250GB SATA, gośc udzielił mi 14dniowej gwarancji, na naklejce wyczytałem ze dysk został wyprodukowany 9 sierpnia 2005. Dokladnie jest napisane Mfg.Date:09AUG2005. I teraz pytanie czy z tego wynika ze mam jescze 2,5roku gwarancji? I jak to sprawdzic czy tak jest S/N dysk to L60VTKZH Błagam o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Dysk OEM, nie ma gwarancji Maxtora (czyli nie ma żadnej gwarancji). https://www4.maxtor.com/en/support/service/rma/create/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam. Na tyle co mi wiadomo na stronach producenta możesz po numerze seryjnym dysku sprawdzić na ile i jaka jest gwarancja na dany dysk, jak nie masz gwary od sprzedawcy a jest na gwarancji producenta można wysłać uszkodzony (tfu tfu) dysk i po diagnozie z reguły odsyłają sprawny. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 No własnie wpisywałem tam numer i mi wyskoczyło Serial Number L60VTKZH Drive Type ATA TLA NumberWhat is this? 6L250S00682A5 Status/Message Please contact the PC manufacturer for warranty support. Expiration DateWhat is this? (mm/dd/yyyy) Moze dysk nie jest wogole zarejstrowany, ale dysk który ma pol roku nie miałby gwarancji ? trochę to dziwne. http://infogwarancja.w.interia.pl/ # Bezpośrednim gwarantem dysków jest producent. # Gwarancja jest udzielana na podstawie nr seryjnego dysku. # Nie jest wymagany dowód zakupu. # Okres gwarancji liczony jest od daty produkcji dysku, a nie od daty sprzedaży. # W razie reklamacji, całkowity koszt jaki ponosimy to wysyłka dysku do producenta. # Okres gwarancji: * Maxtor: 3 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Status/Message Please contact the PC manufacturer for warranty supportNiestety producent każe skontaktować się z producentem kompa w sprawach gwarancji, dokładnie tak jak napisał KlifKomputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...