Phil Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 wlasnie kupilem gf2 gts herc`iego :) i mam kilka pytan: - jakie stery najlepiej uzyc do gf2 ? - jak wam sie takie cos kreci-lo ? (mhz core/mem) i jakiego chlodzenia uzwa-cie/liscie ? - jakie macie wyniki w 3 dmarku,ut2k,q3 ? - cos kolo xp1700 512sd - jakies fajne biosy ? - jaki tweaker ? - i czy macie aktywne SBA ? no i czy macie jakies ogolne tipsy dot takiej grafy ? chyba nic niezapomnialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 1. hmm może jakieś 40 2. kręć aż do bulu (do pojawienia się bagów) bo na to pytanie nie otszymasz jednoznacznej odpowiedzi 3. sprawdz w bazie wyników 3dmarka 4. http://www.nvidia.com.pl/download.html?BIOSy 5. Pierw podkręć jakims zwykłym preogramikiem np:rivatuner do njaszybszej i najstabilniejszej (bez bagów) częstotliwości i podkręć za pomącą biosu. 6 a co to??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 1.mam 40.41 herculesa 5 chodzilo mi raczej o cos zebym mogl wylaczcy v-sync itp itp 6. Side Band Addressing aha i to jest jednak gf2 pro :) i jak zmienic (ustawic poprwane) odswierzanie pod w2k ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 1.mam 40.41 herculesa 5 chodzilo mi raczej o cos zebym mogl wylaczcy v-sync itp itp 6. Side Band Addressing aha i to jest jednak gf2 pro :) i jak zmienic (ustawic poprwane) odswierzanie pod w2k ? 5. RivaTuner 2.0. RC12 bedzie najlebszy (moim zdaniem) 6. aha :mrgreen: co do odświeżania to możesz się pobawić różnymi tweakerami nps power strip rivatyner itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Ja uzywam 23.11 i sa spoko ...Moze nie najnowsze ale szybkie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 co do odświeżania to możesz się pobawić różnymi tweakerami nps power strip rivatyner itp. Lepiej RefreshLock absolutnie bezproblemowy i skuteczny (prosty w obsłudze). Działam z nim w XP :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Mój gf2 to co prawda mx :(, ale po wielogodzinnej zabawie wychodzi mi, że 30.82 to najlepsze co może być do tej karty, ale słyszałem też, że 23.cośtam są niezłe. Na żadnych sterach 4x.xx nie przeszedł 3d mark na defaulcie, wywalał się po point sprites, chyba że na software t&l, wtedy poszedł, ale na co to komu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 dzieki za pomoc ! ;) odswierzanie sie naprawilo po reintsalacji windy :] jak wam sie kreci taka karta ? narazie dalem tylko 200@215; 400@420 :) i ile macie markoof ? ja na xp1,7 512sd i gf2pro mam ~4500 chyba powinno byc ciutke wiecej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 To i tak nieżle(chyba). Ile dałeś i gdzie kupiłeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Ja do swojego GF2 używam 41.09, ale są minimalnie wolniejsze od 40.72 i 28.32 (te są najszybsze, przynajmniej u mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 To i tak nieżle(chyba). Ile dałeś i gdzie kupiłeś??? gostek nadziany, w obydwoch kompach his 9700pro :twisted: to odsprzedal mi tego gf2pro za "symboliczne" 100zl 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 gostek nadziany, w obydwoch kompach his 9700pro :twisted: to odsprzedal mi tego gf2pro za "symboliczne" 100zl 8) :wink: To faktycznie okazja, sam chetnie bym za taką kasę kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dzieki za pomoc ! ;) odswierzanie sie naprawilo po reintsalacji windy :] jak wam sie kreci taka karta ? narazie dalem tylko 200@215; 400@420 :) i ile macie markoof ? ja na xp1,7 512sd i gf2pro mam ~4500 chyba powinno byc ciutke wiecej ? krec bardziej. jadro pojdzie wiecej, pamieci zalezy jakie masz. Zobacz podpis REED'a 5500 (?) i ktos tam tez ma na gf2 okolo tylu. ja na swoim >4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 zrob sobie v-moda :D niestety nie pamietam adresu :( na jednej strone byl opisany v-mod gf2mx i gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dzieki za pomoc ! ;) odswierzanie sie naprawilo po reintsalacji windy :] jak wam sie kreci taka karta ? narazie dalem tylko 200@215; 400@420 :) i ile macie markoof ? ja na xp1,7 512sd i gf2pro mam ~4500 chyba powinno byc ciutke wiecej ? krec bardziej. jadro pojdzie wiecej, pamieci zalezy jakie masz. Zobacz podpis REED'a 5500 (?) i ktos tam tez ma na gf2 okolo tylu. ja na swoim >4200 tak tylko ze reed ma ddr i ultre ;) pamieci poszly max na 458, przy 472 mam krzaczki :( a podkrecenie jaderka o 25MHz dalo cale 0,2fps w q3 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 tak tylko ze reed ma ddr i ultre ;) pamieci poszly max na 458, przy 472 mam krzaczki :( a podkrecenie jaderka o 25MHz dalo cale 0,2fps w q3 :lol: a Ty co masz? tez ddr, i nie ma ultre tylko titanium( duzej roznicy nie ma). Pamiatki super, u mnie tyle nie ida. (5ns, max 450) wykrec do 250/460 i tez masz ultre... powodzenia a co do sterow, to laduje najnowsze... bez roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 tak tylko ze reed ma ddr i ultre ;) pamieci poszly max na 458, przy 472 mam krzaczki :( a podkrecenie jaderka o 25MHz dalo cale 0,2fps w q3 :lol: a Ty co masz? tez ddr, i nie ma ultre tylko titanium( duzej roznicy nie ma). Pamiatki super, u mnie tyle nie ida. (5ns, max 450) wykrec do 250/460 i tez masz ultre... powodzenia a co do sterow, to laduje najnowsze... bez roznicy. mam sdr, a reed ma ulter - zobacz jego config, nie compare; wlasnie wycisnelem 4860 :) cpu 1466@1,6, core 200@210, mem 400@456 aha w chwili obecnej ten gf2 niemam side band addressing, probowac wgrac bios z ? chyba sie karta niezjebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 mam sdr, a reed ma ulter - zobacz jego config, nie compare; wlasnie wycisnelem 4860 :) cpu 1466@1,6, core 200@210, mem 400@456 aha w chwili obecnej ten gf2 niemam side band addressing, probowac wgrac bios z ? chyba sie karta niezjebie ? jak masz ponad 400mhz na sdrach to jestes moim bogiem. ;) "titanium ultra" tak nazwal prolink swoje gf2titanium. jak wgrasz bios od dobrej karty to nie powinno sie zepsuc. sba i fw zalezy tez od plyty glownej. ja wlaczylem w biosie karty, ale i tak nie dziala. (supported tak, enabled nie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 mam sdr, a reed ma ulter - zobacz jego config, nie compare; wlasnie wycisnelem 4860 :) cpu 1466@1,6, core 200@210, mem 400@456 Jeśli masz SDR to po pierwszez to jest MX (nie było "pełnych" GF2 na SDR, GTS,PRO,ULTRA wszystko ma DDR). Po drugie na SDR nie wycisnąlbyś 456Mhz. Wiec albo rybki albo akwarium. Stawiam na to że masz (musisz) DDR, chba że coś ściemniasz :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 eee nie ta pamiec :) chodzilo mi o sd-ram - pamiec operacyjna kompa ;) zara zapodam jakies bios edytora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 eee nie ta pamiec :) chodzilo mi o sd-ram - pamiec operacyjna kompa ;) zara zapodam jakies bios edytora :) :lol: :lol: :lol: nie zrozumielismy sie troszke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 :) luuuz ;) hmm edycja biosy nic niedala :( sba supported - disabled :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 :) luuuz ;) hmm edycja biosy nic niedala :( sba supported - disabled :/ a fastwrites? u mnie tak jak sba :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 U mnie FW włączam poprzez wpisy w rejestrze, które uzyskałem bawiąc się GeForce Tweak Utility. SBA niestety nie można w ten sposób włączyć :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...