Skocz do zawartości
_q_b_a_

Allegro Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie dotyczące wymaganej pełnoletności na Allegro. Czy mogę coś zrobić, jak się okarzę, że nie jestem pełnoletni? I czy w wypadku oszustwa (znaczy jak ktoś oszuka mnie) nie będę miał problemów ze zgłoszeniem sprawy do Allegro / na policję? Pytam, bo niby w regulaminie 18 lat jest wymagane, ale jakoś wszyscy moi znajomi mają konto bezproblemowo, nikt się o nic nie czepia... Tylko proszę o nie straszenie przez starsze osoby, które nie chcą mieć kolejnego "małolata" na allegro, ja po prostu oczekuję prawdziwej odpowiedzi, przecież traktuję sprawę serio i nie zamierzam sobie z nikogo jaj na Allegro robić...

Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłe, jedynie w FAQ jest napisane o pełnoletności to samo, co w regulaminie Allegro, a ja potrzebuję odpowiedzi praktycznej, a nie teoretycznej :wink:

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i bedziesz mial zablokowane konto na allegro az osiagniesz pelnoletnosc ;]

jak zablokowane?? :blink: ja mam prawie 40komentarzy i jakoś nikt mi jeszcze nie zablokował choć mam 17 ;]

Nie wypełniłem ankiety na allegro więc mam spokój;]

Bardzo wiele osób na allegro zaczynało poniżej 18 zakupy w sewisie i jakoś wiekszość przeżyła;]

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wiele osób na allegro zaczynało poniżej 18 zakupy w sewisie i jakoś wiekszość przeżyła;]

Ale ja chcę też sprzedać parę rzeczy, dokładnie to w tej chwili starą obudowę i 2 kości ramu :) No nic zarejestrowałem się, list ma przyjść do 2 tygodni, zobaczymy jak będzie. Dzięki za odpowiedzi :) Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zablokowane?? :blink: ja mam prawie 40komentarzy i jakoś nikt mi jeszcze nie zablokował choć mam 17 ;]

Nie wypełniłem ankiety na allegro więc mam spokój;]

yh, on sie pyta co sie stanie jak wyjdzie ze nie ma 18 lat, co nie? :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak zakladalem konto to mialem w nicku "86" (nie mialem jeszcze 18 lat) i mi nie zablokowali ale kumpel mial taka akcje, ze nie mial zadnej daty itp rzeczy ale mial zalozone konto w banku i jakos to wyszlo w allegro, ze nie ma tych 18 lat, wlasnie przez to ze na koncie w banku byly jego dane osobowe i wiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

190 to nic nie mowiace pozornie cyferki... a 1990 to juz bardzej jak rocznik wyglada.

Ja jak zakladalem konto tez bylem jescze niepelnoletni i nigdy nie mialem problemow.

Jak sie im samemu nie "powie" ze sie lat 18 jescze nie ma to sie nie dowiedza - czyli luz.

Edytowane przez burro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mrgreen:

Staara doopa jesteś [;

Ja jakies dwa miesiace przed skonczeniem 18 lat podczas wymiany mailow z Allegro niechcący sie przyznalem, ze nie mam 18 lat. Zablokowali konto i kazali czekac do pelnoletnosci, a potem wysłac im xero dowodu osobistego z oswiadczeniem, ze bede przestrzegal regulaminu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi