Skocz do zawartości
LouisCyphre

Wolna Defragmentacja W Xp Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

może ktos mi wyjaśni dlaczego w SP2 defragmentacja jest taka wolna - przyjanmniej u mnie.

na sp1 uzywałem nortona, który defragmentował bardzo szybko. po przesiadce na sp2 szczęka mi opadła bo norton stał sie nagle ładnych kilka razy wolnieszy. przetestowałem inne programy i teraz mam O&O, ktory okazał sie najszybszy, z tym ze dalej partycje 30 giga mieli mi jakieś 6-7h i jeszcze nie skonczył - no przcież dysk mi sie zapali zaraz

czytałem forumi i widze, że niektórzy defragmentują w kilka minut a mnie szlag trafia bo u mnie to są godziny - normalnie jakbym sobie włączył windosowskeigo defraga

2ga sprawa - ktoś napisał, że defragmenruje pod Win '98 - może mi ktoś wytłumaczy dlaczego? szybciej? dokładniej?

dzięki za pomoc

Edytowane przez LouisCyphre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolna? NIe ma zadnej róznicy między defragmentacją na XP, XP SP1, XP SP2. A czas zalezy od wielkosci partycji, ilosci plików i stopnia fragmentacji.

Zresztą nie wiem jak to wygląda na FAT32(bo jesli wspominasz o 98 to chyba korzystasz z fata), nie korzystam z tego przestarzałego systemu plikow od kilku lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zintegrowany sp2 - moze to wina mojej wersji Xp, nie mam pojęcia

A czas zalezy od wielkosci partycji, ilosci plików i stopnia fragmentacji.

wiem o tym

tylko, że to ta sama partycja, mniej wiecej te same i tyle samo danych na dysku

pracowałem na SP1, nortom defragmenotwał ekspresowo, potem przeszedłem na SP2 i ten sam program niemożliwie zwolnił - żeby defrafmentacja trwała kilka godzin???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi