LouisCyphre Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Witam wszystkich! może ktos mi wyjaśni dlaczego w SP2 defragmentacja jest taka wolna - przyjanmniej u mnie. na sp1 uzywałem nortona, który defragmentował bardzo szybko. po przesiadce na sp2 szczęka mi opadła bo norton stał sie nagle ładnych kilka razy wolnieszy. przetestowałem inne programy i teraz mam O&O, ktory okazał sie najszybszy, z tym ze dalej partycje 30 giga mieli mi jakieś 6-7h i jeszcze nie skonczył - no przcież dysk mi sie zapali zaraz czytałem forumi i widze, że niektórzy defragmentują w kilka minut a mnie szlag trafia bo u mnie to są godziny - normalnie jakbym sobie włączył windosowskeigo defraga 2ga sprawa - ktoś napisał, że defragmenruje pod Win '98 - może mi ktoś wytłumaczy dlaczego? szybciej? dokładniej? dzięki za pomoc Edytowane 7 Lutego 2006 przez LouisCyphre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Wolna? NIe ma zadnej róznicy między defragmentacją na XP, XP SP1, XP SP2. A czas zalezy od wielkosci partycji, ilosci plików i stopnia fragmentacji. Zresztą nie wiem jak to wygląda na FAT32(bo jesli wspominasz o 98 to chyba korzystasz z fata), nie korzystam z tego przestarzałego systemu plikow od kilku lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCyphre Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 własnie u mnie jest duuuuuuuuuża rożnica. nie pisałbym tego posta gdyby tak nie było po prostu w SP1 ta sama partycja defragmentowana jest kilka razy szybciej niż w SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Instalowałeś SP2 na już wcześniej zainstalowany system, czy może zainstalowałeś system po integracji SP2 z XP? Poza tym sgj ma rację. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCyphre Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 mam zintegrowany sp2 - moze to wina mojej wersji Xp, nie mam pojęcia A czas zalezy od wielkosci partycji, ilosci plików i stopnia fragmentacji.wiem o tym tylko, że to ta sama partycja, mniej wiecej te same i tyle samo danych na dysku pracowałem na SP1, nortom defragmenotwał ekspresowo, potem przeszedłem na SP2 i ten sam program niemożliwie zwolnił - żeby defrafmentacja trwała kilka godzin??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...