Gość [RONIN] Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 mnie glowa nie boli bo mam gwarancje 2 lata, zwali sie to mi wymienia. Poza tym z tego co czytalem to nagrywarka jest swietna a o awariach jakos nic tu nie czytalem Jak lubisz czekać "serwisowe" 14 dni roboczych to prosze bardzo... Hmm, nie słyszałeś o usterkach tych napędów? Cóż w Komputer Świecie o tym nie napiszą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja nie mówie o medelach 1640 i 1650 tylko o 1655.z tego co wiem to 50 i 55 to ten sam model. roznica tkwi tylko w LS. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 z tego co wiem to 50 i 55 to ten sam model. roznica tkwi tylko w LS.Wiem. Z tego co słyszałem to właśnie '55' lubią padać. O '50' niesłyszałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr3jli Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam. Czy BenQ DW1655 będzie lepszym wyborem niż LiteOn SHW-16H5S? Z tego co zdołałem wyczytać to wnioskuje, że tak, lecz chciałbym poznać opinie ekspertów. Mój kolega zakupił tego właśnie litka i ma problemy z odczytaniem płyt "Datex" (inne płytki są ok). Wcześniej miałem liteona i spisywał się wręcz świetnie, ale niestety sam go zepsułem. W związku, iż drugi raz moge nie mieć "farta" (w skrócie - czytałem, że litki to shity) chce poprosić Was o pomoc w wyborze nagrywarki. Problemem jest także fakt iż nagrywam właśnie na płytkach Datex'a i supratec'a a z tego co mi wiadomo to te nośniki do super-hiper'skich nie należą. Stąd moje obawy o nieodczytanie nagranych już przez mnie danych. Czy benq odczyta nagrane na inym napędzie datex'y? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jak masz wątpliwości to bierz pioneera 111 albo 111d i zminń fw( na innym wontku znajdziesz opis) i będziesz szczęsliwy. Ja osbiście czekam na benka 1655 i się przekonam co on potrafi <_< mam nadzieje że nie przerypałem kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 mam zamiar kupić BENQ 1655. Ale nie wiem, bo podobno trochę ich padło ludziom. I teraz pytanie - czy one są faktycznie takie wadliwe i padające? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZCZEp Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Przepraszam ale musze spytac :P - czy to normalne ze w napedzie 1650 jesli tylko plyta jest w srodku to pali sie zielona dioda (gasnie tylko jak jest pusty naped) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 czy Wasze napędy (1650/1655) poprawnie odczytują płyty nagrane na innych nagrywarkach (np. u kolegów) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 1650: Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 kurka wodna, już chciałem kupować tego Benq 1655, ale na każdym forum jest ktoś komu padła ta nagrywara. I to w sumie często się zdarza. Są dobre, ale padają. I najgorsze jest to, że w ramach gwarancji przysyłają stare odświeżone. Już sam nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 No niestety padaja, ja juz 2 raz sie bede szykowal do wysylki na serwis. Wiedzialem, ze z tym BENQ cos mi smierdzi. :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 to chyba jednak nie będę się na niego decydował, tylko trudno znaleźć alternatywę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 e tam przesadzacie, wszystko pada, a ile tych BenQ ludzie pokupowali ? Duzo, to tez czesto komus pada, bo jest duzo napedow na rynku. Mi dziala fajnie i jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) To trzeba było brać DW1650 a nie pakować sie w LS :-P z tego co wiem to DW1650 mało komu padało, ja poleciłem tą nagrywarke moim 5 kumplą i do dziś wszystkie chodzą wysmienicie, a jeden nie posłuchał i kupił DW1655 i po 3 tyg poszła na serwis, wiec coś w tym musi być :wink: . Edytowane 5 Września 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Po zmianie platformy i reinstalce systemu benq 1640 przestał widzieć płyty cd (wsie) a dvd widzi normalnie. Przedtem nie musiałem instalować żadnych sterów typu aspi a teraz nawet z tym nie idzie. Nero, easycd i totalcommander pokazuje brak płyty w napędzie. Co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 To trzeba było brać DW1650 a nie pakować sie w LS :-P z tego co wiem to DW1650 mało komu padało, ja poleciłem tą nagrywarke moim 5 kumplą i do dziś wszystkie chodzą wysmienicie, a jeden nie posłuchał i kupił DW1655 i po 3 tyg poszła na serwis, wiec coś w tym musi być :wink: . hehehe dolanczam sie do tej statystyki. Moja 1655 poszla sie pasc :) OK nie calkiem. Wieczorem wzialem CD ze szpindla i nie zauwazylem ze wzialem z takim krazkiem foliowym co to jest na plytach Titanium. Mialem go tam dla ochrony przed kurzem. Wlozylem razem jak trzymalem CD z folia. Zakrecilo, [ciach!]lnelo w srodku cos i DVD sie zwiesil. Po wylaczeniu kompa otworzylem manualnie DVD, wyjalem krazek i folie ktora byla troche poszarpana na brzegach. Zalaczylem kompa, naped chodzi normalnie, CD nagrywa, DVD jeszcze nie mialem okazji ale........ strasznie skrzypi przy rozkrecaniu plyty i przy naglej zmianie predkosci obrotowej, to taki dziwny dzwiek, jakby plyta sie slizgala czy cos. Chyba oddam do serwisu bo napedzik byl cichutki a teraz mnie straszy takim czyms :) Stresujace sa te odglosy jakby naped mial explodowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Pmóżcie proszę:( Benq 1640 chyba siadł. Nie wykrywa płyt cd w napędzie. Zauważyłem że po włożeniu cd do napędu słychać rozruch płytki do niskich obrotów i takie cyk,cyk,cyk ponownie zakręt płytką i znowu cyk,cyk,cyk tak jakby głowica, ale dvd wszystkie czyta i nagrywa bez problemów. Kurcze chyba napęd do kosza:'( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 hm,a ja mam podobny problem jak kolega wyzej, benq 1650, nowy, jeszcze nawet nieuzywany ;] po wlozeniu plyty jest dzwiek mniej wiecej taki jak 'puk'cos probuje rozkrecic i znowu 'puk'u tyle, nie widzi plyty. rozumiem ze nagrywarka padnieta czy ja sobie z nia nie umiem poradzic ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 jjakies opinie o DW1670? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 jjakies opinie o DW1670? same kiepskie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) JA zamowilem Benq1655 i czekam na przesylke. JAk dojdzie to sie sam przekonam co to za firma :] Dru a tobie jak sie sprawuje ten 1655?? dlugo go juz masz?? jakies zwroty do serwisu ? PS jaki jest najnowszy FW do niej ?? skad go mozna pobrac? :> na stronce benq jest wersja BCIB z 15 wrzesnia to chyba najnowszy FW ?? testowal go ktos ? Edytowane 18 Września 2006 przez kiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 JA zamowilem Benq1655 i czekam na przesylke. JAk dojdzie to sie sam przekonam co to za firma :] Dru a tobie jak sie sprawuje ten 1655?? dlugo go juz masz?? jakies zwroty do serwisu ? PS jaki jest najnowszy FW do niej ?? skad go mozna pobrac? :> na stronce benq jest wersja BCIB z 15 wrzesnia to chyba najnowszy FW ?? testowal go ktos ?Niestety na razie bardzo dużo tych nagrywarek pada... Czytałeś ten topic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 dużo pada, bo dużo zostało kupionych. Chyba wiadomo, że im więcej jest na rynku tym będzie więcej zwrotów. Proporcjonalnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Nowy FW do 1650 .. http://benq.pl/support/downloads/downloads...ads&dtype=B W sumie bardzo dobrze, bo ostatnim czasy troche zaczałem narzekac na benka, lecz teraz moze sie okazac iz powazniejsze błedy zostały wyeliminowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 dostalem z serwisu nowa nagryware po tym jak sobie ja zdewastowalem i robi tak ze nie umie nagrac zadnej plyty CD-RW Potrafi ja oczyscic ale nie nagrac. Jedna udalo mi sie nagrac na 16x ale znow nie da sie jej odczytac. Dziwna sprawa. Mam najnowszy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Pamiętacie te wszystkie problemy z płytami RW, których nie można było kasować? Najnowszy firmware BCIB rozwiązał mi sprawę. Wszystkie RW płytki dały się spokojnie wyczyścić i nagrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dołącze się do tematu. 1655 - bardzo dobra nagrywarka, polecam ją każdemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Witam ! mam pewien problem z moją nagrywarką (Benq DW 1640) otóż wszystko niby działa jak należy, jednak nie widzi ona nowych płyt. To znaczy, że jeżeli włączę komputer z płyta w środku nagrywarki - nie ma problemu, czytaj ją, jednak kiedy wyjmę tą płytę i włożę inną - system nadal widzi starą płytę i jedynie reset pomaga na "zaktualizowanie" napędu, tylko że to trochę marny sposób na zmienianie płyt .. wiecie co to może być ? ja coś namieszałem ? (autopatcher itp) czy Benq pada i lepiej pobawić się z gwarancją ? btw - wgrany najnowszy firmware Edytowane 11 Listopada 2006 przez PhoboS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Mam pytanie. Benq 1640 i chciałbym sprawdzić jak nagrywa na ostatnim biosie który wyszedł do niej. Ale nie wiem czy będe mógł wrócić do wczesniejszego gdyby efekty były marne. Jak to jest mozna na nowszy bios wgrywać starszy Spróbowałem sam tak na próbe i wszystko działa. Edytowane 18 Listopada 2006 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...