piwek86 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam. Pisze na tym forum bo potrzebuje waszej pomocy. Od dluzszego czasu nie interesowalem sie co nowego wychodzi na rynku komputerowym, a dwa miesiace temu wyjechalem do Anglii i jestem offline. Prosilbym zebyscie zasugerowali mi jakis zestaw, tak jak w temacie. Komputer ma sluzyc glownie do grania. Milo by bylo gdyby ktos tez napomnial cos o SLI. Wiem tylko tyle, ze plyty z ta opcja obsluguja dwie karty graficzne, ale jak z wydajnoscia i mozliwosciami podkercania to nie mam pojecia. Co do procesroa to podajcie od razu serie jakich najlepiej szukac, a RAMu minimum 1GB (2x512). Czekam na jakies sugestie i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183183 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183131 Zsumuj i masz kompa <_< Tak trudno poszukać :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Procesor X2 3800+ ~1200zl Grafika 7800GT ~1200zl Plyta DFI LanParty UT NF4 SLI-D ~700zl Pamiec Patriot 2x1 GB ~700zl Chlodzenie Scythe Ninja + Fander 120 ~200zl Koszt wszystkiego ~4000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Atchlon 3700+ - 900 zł Epox NF4 S939 - 280 zł 1024 DDR PDP - 360 zł Frezer - 70 zł X1900XT - 2350 zł razem 3960 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zestaw Rafael Santi bardzo dobry...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Ower_lolek gdzie zasilacz? Przecież z jego siga wynika że ma Chieftec 360 i on ma wytrzymać X1900XT <_< :blink: Edytowane 7 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ja bym wział zestaw ower lolka co prawda musisz dołozyc na zasilacz przydałoby sie jakies 450W ale ten radek x1900 dosłownie znokałtuje 7800gt i w grach a do tego komputer ma głównie słuzyc bedzie niesamowity;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 hehe a ja myślałem że do x1900xt prąd podciąga sie z gniazdka 220 :D No wsumie racja ... więc niech sobie spyli chifteca , procka zamieni na optrona i kupi Huntkeya 550 wat za 300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ja bym polecał tagan'a 480W - w Komputroniku za 359zł. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym polecał to ale za drogie szkoda a tak serio to tez tego Tagana co Mariusz Edytowane 7 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ej a jak juz gadamy o zasilaczach to z tych 2 ktory lepszy TEN czy moze TEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ej a jak juz gadamy o zasilaczach to z tych 2 ktory lepszy TEN czy moze TEN Z pewnościa Hiper. Ten ModeCom to nawet nie jest GTF :( Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) ok wielkie dzieki...tylko ze tego modecoma robi fortron...ale jak powiedziales ze z pewnoscia to musze Ci wiezyc... Edytowane 7 Lutego 2006 przez s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Tak sie zastanawiam po co polecac komus dwurdzeniowy procesor skoro on pisze, ze wykorzystywac kompa bedzie glownie do grania... Nie takie jest zastosowanie dwurdzeniowek. A przynajmniej narazie nie wykorzystuja tego gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Ja polece coś takiego: Athlon64 3700+ SanDiego lub Opteron 144 s.939 Epox EP-9NPA+Ultra PDP Patriot 2x1GB GF7800GT Seasonic S12-500 AC Freezer 64Pro Razem: około 3700zł reszta które zostaje idzie na pokrycie kosztów przesyłki lub fajną bude. Można się o GTX'a postarać biorąc opka i tego Tagana co @Mariusz radził Edytowane 8 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwek86 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Co do procesora to juz decyzja podjeta i bedzie to San Diego 3700+. Szukac jakis konkretnych serii do krencenia czy wszystkie sa porownywalne? I czy ten AC Freezer 64Pro ktory podawaliscie nadaje sie do chlodzenia procka po OC? Cena mnie jakos nie przekonuje bo pamietam jeszcze Zalmany po 200zl... Plytka to DFI Ultra-D lub SLI-D, zalezy ktore rozwiazanie jest wydajniejsze: 1x GeForce 7800 GTX czy 2x GeForce 7800GT? Co do pamieci, to jak wyzej wymienione Patrioty sie kreca? Moze warto dorzucic te pare stowek i wziac te? Wpadlem tez na pare postow w ktorych pisalo ze Patrioty zle wspolpracuja z DFI. Ktos cos o tym wie? Na koniec co bedzie lepsze: Seasonic S12 430W czy Tagan TG480W U22, bo kosztuja tyle samo? Z gory dzieki za pomoc i podpisem sie nie sugerujcie bo tamten sprzet zostal w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Co do procesora to juz decyzja podjeta i bedzie to San Diego 3700+. Szukac jakis konkretnych serii do krencenia czy wszystkie sa porownywalne? I czy ten AC Freezer 64Pro ktory podawaliscie nadaje sie do chlodzenia procka po OC? Cena mnie jakos nie przekonuje bo pamietam jeszcze Zalmany po 200zl... Plytka to DFI Ultra-D lub SLI-D, zalezy ktore rozwiazanie jest wydajniejsze: 1x GeForce 7800 GTX czy 2x GeForce 7800GT? Z gory dzieki za pomoc i podpisem sie nie sugerujcie bo tamten sprzet zostal w Polsce. Spójrz na moją sygnature, 2700 MHz a temperatura w granicach 32 stopni chyba najlpesza rekomendacja ( dodam jeszcze że buda to codegen i z tyłu budy jest cieniutki wyciąg ) Co do SLi to dwa 7800GT będą na pewno wydajniejsze od jednego X ale nie pamiętam ile smarków było, myśle że na aukcjach allegro znajdziesz pare ładnych porównań. P.S JA mam chłodzenie NIE Pro więc wyniki jeszcze bardziej przekonują :) Edytowane 13 Lutego 2006 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Co do procesora to juz decyzja podjeta i bedzie to San Diego 3700+. Szukac jakis konkretnych serii do krencenia czy wszystkie sa porownywalne? I czy ten AC Freezer 64Pro ktory podawaliscie nadaje sie do chlodzenia procka po OC? Cena mnie jakos nie przekonuje bo pamietam jeszcze Zalmany po 200zl... Plytka to DFI Ultra-D lub SLI-D, zalezy ktore rozwiazanie jest wydajniejsze: 1x GeForce 7800 GTX czy 2x GeForce 7800GT? Co do pamieci, to jak wyzej wymienione Patrioty sie kreca? Moze warto dorzucic te pare stowek i wziac te? Wpadlem tez na pare postow w ktorych pisalo ze Patrioty zle wspolpracuja z DFI. Ktos cos o tym wie? Na koniec co bedzie lepsze: Seasonic S12 430W czy Tagan TG480W U22, bo kosztuja tyle samo? Z gory dzieki za pomoc i podpisem sie nie sugerujcie bo tamten sprzet zostal w Polsce. Ramy to je te polece. AC Freezer 64Pro nadaje się do chłodzenia procka po O/C. Ultra-D da się zrobić moda na SLI więc po co przepłacać(ale z drugiej strony będzie po gwarancji) zamiast GTX bierz X1900XT i wykręć zegary do poziomu XTX'a. Edytowane 14 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Do niektorych modli X1800 dawali osobny 80W zasilacz wiec moze do X1900 tez daja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwek86 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) To juz mamy San Diego, DFI SLI-D(R, Expert), GeForce 7800GT(druga dokupie w ciagu miesiaca), ale ciagle nie mam pamieci i zasilacza (Seasonic S12 430W czy Tagan TG480W U22). Co do pamieci to wpadlem na Allegro na te. Jak sie podobaja? Ta sama cena co te, ktore kolega podawal powyzej. DFI obsluzy je bez problemu, czy musze kupic DDR400? Edytowane 15 Lutego 2006 przez piwek86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Moim zdaniem bez sensu brac 2x 7800 gt.Przeciez 1900xt bedzie szybszy a pozatym bedzie pobieral mniej pradu.Na twoim miejscu wzialbym teraz 1900xt i dfi z chipsetem do crossfire a jak masz kase na taki sprzet to za pol roku dokupisz sobie nastepna kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...