Skocz do zawartości
Vibri

Ga-8sgxl I Kabelki Od Zasialania, Resetu Etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w końcu ten zestawik i wraz z nim problem: otóż mam płytę GIGABYTE GA-8SGXL i musze podłączyć jakoś te kabelki systemowe, żeby wogóle odpalić kompa:) A więc mam takie oto kabelki do wpięcia:

zielony i czarny w kosteczce z napisem S\B SW

biały i zółty splecione razem - na zółtymi pisze TURBO LED zas za białym nic

czarny i biały w kosteczce z napisem RESET SW

biały i zielony splecione razem - na zielonym pisze POWER LED zas na białym nic

pomarańczowy i biały - na pomarańczowym pisze HDD LED zas na białym nic nie pisze

2 kabelki wywaliłem bo był to ten denerwujący głośniczek:)

powiedzcie mi w które gniazdka to powpinać. Jest tam takie gniazdo [::::. ''''] - te przecinki i kropki to bolce:-)Próbowałem wszystkiego:) Ale na darmo. Pliss....chciałbym go dziś odpalić. Może mi ktoś pomoże??? Błagam...ja juz się sam poddałem.

Wielkie THX dla tego kto mi pomoże. POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie miałem nic bo to była płytka z wystawy czy jakos tak i kupiłem taniej. Mam tylko jakąś płytkę do niej. A tak to nic...a o manuala to ci chodzi że gdzie?? W necie?? Bo szukałem ale niewiele jest na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze w necie

http://download.fujitsu-siemens.com/Downlo...10-4A7A919CCA36

zaznacz ze akceptujesz i sciagnij plik.

a jezeli tam tego nie ebdzei to na laminacie plyty napewno sa nadrukowane napisy typu RST, PWS, HDled itp w okol tych pinow, podaj jakie sa dokaldnie te napisy to sie doradzi a i tak polecam poszukanie manuala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok/ Mialem cos w obudowie spierdzielone. Ale daję sobie radę z uruchomieniem, lecz tu znowu jest problem: komp wogóle nie startuje...tylko sie włącza i nic. Zero. Wiecie co mogłem nie tak zrrobic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok/ Mialem cos w obudowie spierdzielone. Ale daję sobie radę z uruchomieniem, lecz tu znowu jest problem: komp wogóle nie startuje...tylko sie włącza i nic. Zero. Wiecie co mogłem nie tak zrrobic???

Hmm nie włozyles karty grafiki ?:). A co do kabelków to ba płycie sa raczej opisane poszczegolne piny co gdzie wpiąc. A tak serio co do nie właczania sie kompa to zrob clear Cmosa i zobacz wtedy , Na gigabytach przewaznie trzeba zrobic clear po zlozeniu ewentualnie poszukac innej przyczyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clear CMOs czyli muszę założyć pina na CLEAR CMOs?? Bo połączyłem tam gdzie jest CMOS na normal czyli na 2-3, bo reset CMOs jest na 1-2. No tylko wiatraki się kręca i nic....to jak?? Robić tego clear CMOsa?? Jeśli tak to jak mam go dobrze zrobić?

Edytowane przez Vibri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clear CMOs czyli muszę założyć pina na CLEAR CMOs?? Bo połączyłem tam gdzie jest CMOS na normal czyli na 2-3, bo reset CMOs jest na 1-2. No tylko wiatraki się kręca i nic....to jak?? Robić tego clear CMOsa?? Jeśli tak to jak mam go dobrze zrobić?

No daj zworke jak na clear-a czyli 1-2 i nacisnij power:) sekund 5 :) przełóż zworke spowrotem na 2-3 a robi ci komputer taki pip :) ze speakera systemowego czy tez nie bo jak nie to moze byc cos z grafą ?a moze z ramem albo cholera go wie ewentualnie zobacz czy nie podłączyles coolera z procka do wejsca PWR FAN zamiast do CPU_FAN . pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi