Vibri Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam. Mam w końcu ten zestawik i wraz z nim problem: otóż mam płytę GIGABYTE GA-8SGXL i musze podłączyć jakoś te kabelki systemowe, żeby wogóle odpalić kompa:) A więc mam takie oto kabelki do wpięcia: zielony i czarny w kosteczce z napisem S\B SW biały i zółty splecione razem - na zółtymi pisze TURBO LED zas za białym nic czarny i biały w kosteczce z napisem RESET SW biały i zielony splecione razem - na zielonym pisze POWER LED zas na białym nic pomarańczowy i biały - na pomarańczowym pisze HDD LED zas na białym nic nie pisze 2 kabelki wywaliłem bo był to ten denerwujący głośniczek:) powiedzcie mi w które gniazdka to powpinać. Jest tam takie gniazdo [::::. ''''] - te przecinki i kropki to bolce:-)Próbowałem wszystkiego:) Ale na darmo. Pliss....chciałbym go dziś odpalić. Może mi ktoś pomoże??? Błagam...ja juz się sam poddałem. Wielkie THX dla tego kto mi pomoże. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 znajdz manuala do tej plyty badz sprawdz w manualu dolaczonym do plyty jezeli taki byl, tam wszystko jest ładnie opisane gdzie ma byc co podlaczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 nie miałem nic bo to była płytka z wystawy czy jakos tak i kupiłem taniej. Mam tylko jakąś płytkę do niej. A tak to nic...a o manuala to ci chodzi że gdzie?? W necie?? Bo szukałem ale niewiele jest na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Manuala znajdziesz zapewne na stronie producenta. Ewentualnie pozostaje Google. Edytowane 7 Lutego 2006 przez shaqal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ze w necie http://download.fujitsu-siemens.com/Downlo...10-4A7A919CCA36 zaznacz ze akceptujesz i sciagnij plik. a jezeli tam tego nie ebdzei to na laminacie plyty napewno sa nadrukowane napisy typu RST, PWS, HDled itp w okol tych pinow, podaj jakie sa dokaldnie te napisy to sie doradzi a i tak polecam poszukanie manuala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ok/ Mialem cos w obudowie spierdzielone. Ale daję sobie radę z uruchomieniem, lecz tu znowu jest problem: komp wogóle nie startuje...tylko sie włącza i nic. Zero. Wiecie co mogłem nie tak zrrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ok/ Mialem cos w obudowie spierdzielone. Ale daję sobie radę z uruchomieniem, lecz tu znowu jest problem: komp wogóle nie startuje...tylko sie włącza i nic. Zero. Wiecie co mogłem nie tak zrrobic???Hmm nie włozyles karty grafiki ?:). A co do kabelków to ba płycie sa raczej opisane poszczegolne piny co gdzie wpiąc. A tak serio co do nie właczania sie kompa to zrob clear Cmosa i zobacz wtedy , Na gigabytach przewaznie trzeba zrobic clear po zlozeniu ewentualnie poszukac innej przyczyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Clear CMOs czyli muszę założyć pina na CLEAR CMOs?? Bo połączyłem tam gdzie jest CMOS na normal czyli na 2-3, bo reset CMOs jest na 1-2. No tylko wiatraki się kręca i nic....to jak?? Robić tego clear CMOsa?? Jeśli tak to jak mam go dobrze zrobić? Edytowane 7 Lutego 2006 przez Vibri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Clear CMOs czyli muszę założyć pina na CLEAR CMOs?? Bo połączyłem tam gdzie jest CMOS na normal czyli na 2-3, bo reset CMOs jest na 1-2. No tylko wiatraki się kręca i nic....to jak?? Robić tego clear CMOsa?? Jeśli tak to jak mam go dobrze zrobić?No daj zworke jak na clear-a czyli 1-2 i nacisnij power:) sekund 5 :) przełóż zworke spowrotem na 2-3 a robi ci komputer taki pip :) ze speakera systemowego czy tez nie bo jak nie to moze byc cos z grafą ?a moze z ramem albo cholera go wie ewentualnie zobacz czy nie podłączyles coolera z procka do wejsca PWR FAN zamiast do CPU_FAN . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ok. Popodłączełem te kable ale coś znów jest źle. Założyłem nowy temat zeby sie w oczy rzucał:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...