pspkrzysio Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) witam Wiadomo ze czasami Windows po jakims czasie uzytkowania moze miec problemy z uruchamianiem sie i ladowaniem niektorych skladnikow. Czy istnieje jakis program do wykrywania nieprawidlowosci w systemie Windows XP, jakis program do diagnostyki ktory wykaze nieprawidlowosci w systemie i odrazu je naprawi ? Nie chodzi mi tutaj o Przywracanie Systemu lecz o program o analizy i naprawy Systemu w razie nieprawidlowosci. Wiadomo ze nie chce sie instalowac Windowsa od nowa dlatego zastanawialem sie czy jest takie narzedzie ktore ulatwi naprawe zle dzialajacego systemu. :) Jesli znacie jakies programy ktore moga pomoc w naprawie systemu Windows XP to prosze o przyklady. Edytowane 7 Lutego 2006 przez pspkrzysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jednym z lepszych programów jest TuneUp Utilities 2006 lub Tweak XP, mam oba i naprawde można bardzo dobrze poczyścić kompa, usprawnić, przyspieszyć itd. Tu masz link do fajnej stronki, są tam różne programy i wskazówki jak zrobić porządek w systemie i jak go przyspieszyć, a przede wsztstkim można z tamtąd ściągnąć TuneUp (shareware :wink: ) http://www.bezpieczenstwo.cba.pl/turbo.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pspkrzysio Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Dzieki :) Mam na mysli program - nie do przyspieszania systemu czy usuwania niepotrzebnych rzeczy ale do naprawiania i przywracania plikow Systemowych Windows ? Chodzi mi o program ktory sprawdzi Windows'a oraz ewentualne zmiany plikow systemowych i jesli wykryje nieprawidlowosci lub zmiany to je naprawi i przywroci wlasciwe ? :) Edytowane 7 Lutego 2006 przez pspkrzysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 To nie bardzo wiem ale w takich przypadkach polecam www.google.pl :wink: Poza tym jak coś bedzie bardzo nie tak to Win sam cię poinformuje - jest takie coś jak ochrona plików systemowych... i będzie chciał płytke z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...