maggatte Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A wiec tak chce zmodernizowac komputer i wymyśliłem takie cos : Procesor : AMD 939 Sempron 3000+ za 380 zł Mobo : [AMD][939] Płyta Asrock 939DUAL-SATA2 220 zł Pamięci : Pamięć DDR 2x512MB PC3200 400MHz GeIL CL2,5 GE1GB3200BHDC za 380 zł Obudowa : No i tu jest problem bo nie wiem jaka do jakiej płyty jestem w tym zielony chciałbym aby wszystko w niej smigało i mocny zasilacz który to udzwignie bez zadnego problemu Napędy mam , Dysk mam , Grafike narazie zostawiam Radeon 9550 @ 9600 PRo Co o tym myślicie. Dotychczas miałem Durona 900 :) wiec myśle ze zmiana bedzie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 KONFIG DOBRY..:P a co do zasilacza to tagan 430 W ..powiedz ile masz kase na zasilke :] to Ci powiem dokladneij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggatte Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) chciałbym zeby to juz z obudową było kasy mam tak do 200 zł moze :P Ps. Nie chce nic krecic wiec nie potrzeba mi jakiegos super mocnego Kumpel mi mówi ze mi to wszystko w starej obudowie póljdzie z zasilaczem 300 Wat jezeli to prawda to moze te 200 zł dołozyc do Procesora ?:) Edytowane 8 Lutego 2006 przez maggatte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 300 W nie bierz chdozby nie wiem co !! wes 400 W fortrona wyrwiesz za 90 zł:) czyli 110 masz na bude...:) a moze kiedys bedziesz chcial krecic to Ci wystarczy taki zasilacz a jak nei to jakis hiper 350 za 99 zł:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggatte Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 no to dokupie zasilacz ale Obudowe zostawie :) Warto doplacac 300 zł do Athlona 64 3000 + , jak dla mnie straszna różnica w cenie czy az taka w wydajnosci ? czyli 100 % prawie /:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 nie placa sie...:) masz tylko wiecej cache...:) lepiej doplacic i kupic athlona 3200 na jadrze menchester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggatte Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jeszcze jedno pytanie czy na tej płycie póljdzie dysk Sata 1 ?? bo widze ze Stata 2 ?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 KONFIG DOBRY..:P a co do zasilacza to tagan 430 W ..powiedz ile masz kase na zasilke :] to Ci powiem dokladneij Lol? Po co? Mam taki sam konfig i fortron 300W z podpisu jest lodowaty na podkręconym sprzęcie (+ dwa dyski, dwa optyczne i 3 wentyle 120mm) @maggatte: Kup taką budę, jaka Ci się podoba, a zasilacz dokup osobno. Ja kupiłem taką i wymiata. Buda ma być wygodna, ma Ci się podobać i ma się w niej wszystko zmieścić - kropka. Płyta ma dwa kanały SATA (150) i jeden kanał SATA 2 (300). Dysk SATA1 możesz podłączyć do każdego. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=1640 - tutaj masz olbrzymi temat o tej magicznej płycie, przyda Ci się (gwarantuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 chodzic bedzie...:) ale im wieksza moc tym lepiej..i jakby kiedys chcial zmienic kompa na cos lepszego to bedzie mial juz zasilacz... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jak będzie chciał kiedyś zmienić kompa, to nie wiadomo jakie standardy zasilania będą obowiązywać, i kupowanie teraz tagana 430W, który być może przez najbliższe 2-3 lata miałby chodzić z 1/3 obciążenia to wyrzucanie pieniędzy w błoto. 350W za 70-80zł w zupełności koledze wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Niech kupi Fortrona 350Wat lub 400wat a spokojnie starczy! Tanie i dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggatte Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Dijkstra i jak sprawuje ci sie ten zestaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zamiast GEILI lepiej kup Patrioty KH 2x512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Dijkstra i jak sprawuje ci sie ten zestaw ? Dużo lepiej, niż mógłbym spodziewać sie po płytce za 220zł ;] Naprawdę, nie mam się do czego przyczepić, poza tym, że powyżej FSB 250 robi się niestabilnie i jest to wina płyty. Niektórym idzie ponad 300, niektórym po 230 się zaczyna wywalać - ot, tanie komponenty, trudno o dwa identyczne egzemplarze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...