Skocz do zawartości
jdd

Counter-strike I Artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

ufff, ledwo co odebrałem kartę z serwisu, a już nękają mnie problemy.

mianowicie, 6600 leadtek na pci-e przeszedł pomyślnie moje testy na benchmarkach, cs:s na high oraz lost coast. położył się natomiast na counter-strike'u. podczas gry męczą mnie artefakty w postaci czarnych (zazwyczaj), bądź jakby rozciągniętych tekstur, w o długim, wąskim, trójkątnym kształcie.

przed oddaniem karty do serwisu wszystko w cs 1.6 grało pięknie, a w cs:s, 3dmarkach siało artami. z tego co zauważyłem to zdecydowanie mniej artefaktów pojawiało się przy włączonym vsync'u, lecz ja nie po to zapłaciłem za kartę, żeby nie gwarantowała mi komfortu gry.

ma ktoś jakieś sugestie? oddałbym to na serwis jeszcze raz, ale skoro w wymagających aplikacjach ta karta działa prawidłowo, to boję się tylko tego, że stracę kasę, gdyż bez powodu oddałem "sprawny sprzęt". z góry dzięki za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Sprawdz na innych sterach

2 Sprawdz temperatury po obciazeniu

3 Srawdz czy nie zatrzymuje sie wiatrak

4 Sprawdz napiecia

1 ani zmiana sterowników ani format nie pomógł, tak, jak myślałem

2 nie jest to sprawa temp, to już sprawdziłem :(

3 wiatrak się nie zatrzymuje, arty są

4 nie wiem gdzie mam zmierzyć napięcia, nie mam atm nawet w tej chwili głowy do szukania sposobu ich zmierzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Miernik w łape i mierzysz napięcia, chodzi o te co podaje zasilacz, ale żeby było łatwiej, napisz jakiego masz kompa i jaki zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co ma sprzęt do tego?

1. 66gt - cs działa, reszta inna nie

2. zamienna x550 - wszystko działa

3. 66gt ponownie - odwrotnie jak w punkcie 1 cs do du, reszta śmiga aż miło

nie dopatrywałbym się winy w sprzęcie, tylko typowo w grafie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nie znajdziesz przyczyny to wymien na radzia

ta :] ostatnio 2 razy wymienialem Radeon X1600 pro poniewaz pierwszy byl kopniety, potem drugi takze... wymienilem na gf6600 gt (z doplata bodajrze 30 zl.. juz nie pamietam) i wszystko smiga bez problemow.... 3 lata temu tez sie do ati zrazilem bo takze 2 razy wymienialem grafike i zadna nie dzialala... a teraz znowu to samo... osobiscie nigdy wiecej nie wsadze radeona do pc ktorego bede skladal... polecac ich takze nie bede :) (a moze to poprostu pech? ;) )

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi