Pawwwel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam Kupilem nowy sprzet oprocz dyskow. Gigabyte 8I945P-G Mam problem z dyskami ATA. W biosie są one nie widocznie, nawet przy wylaczonym RAIDzie. Dyski są jedynie widoczne podczas szukania IDLE, lecz nic to nie daje, poniewaz nawet instalka win xp pisze ze nie ma zadnego dysku. Prosze o pomoc gdyz nie mam pojecia co robic ;/ byc moze to cos z RAIDem ale ja nie mam o nim pojecia ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawwwel Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Caly czas jestem na jednym dysku. Zrobilem wszystko z tymi sterownikami i windows sie zainstalowal lecz mam 2 powazne problemy 1.dysk ma pojemnosc 80gb a pokazuje ze 32gb 2.Bios dalej nie widze dysku, za kazdym razem jak startuje system to poszukuje dyskow. i wyskoczyl komunikat ze jedno z urzaadzenien ata100nie zostalo podlaczone prawidlowo i zostalo potraktowane jako ata33 ;/ nie wiem co robic, przede wszystkim zeby dysk byl widoczny w biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) jakiego dysku nie widzi: firma, model ? czy ustawiłeś w BIOS: w sekcji: Standard CMOS Features opcje IDE Channel # M/S na Auto w sekcji Integrate Peripherals opcje On-Chip Primary PCI IDE na Enabled opcje On-Chip SATA Mode na Combined i podłączyłeś dysk do gniazda IDE 1 jako Master ? Edytowane 9 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 1.dysk ma pojemnosc 80gb a pokazuje ze 32gb Sprawdz czy przypadkiem nie ustawiles zworki na "limit 32 GB". pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawwwel Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 poki co pozbylem sie tego napisu o ata33 , natomiast za kazdym razem sprawdzane sa dyski IDE znajduje go jako UDMA 5 i system sie wgrywa, jednak caly czas nie ma go w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...