filmic Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Helo, mam problem i prosze o pomoc :-| Moja karta to SB Audigy 2 ZS . Problem w tym ze dzwiek jest nieczysty. Podczas odtwarzania MP3 z WinAmpa slychac zaklocenia (zwlaszcza kiedy equalizer jest ON) podobne do tego jakby dmuchac w mikrofon lub sluchawke telefonu... Niestety pojawia sie to tez w grach (nie zawsze, ale np w DEMO Crashday muzyka w tle jest OK a dzwieki takie jak silnika sa strasznie zaklocone). Zauwazylem ze na orginalnych sterownikach z CD jest lepiej (ale nie calkiem dobrze) natomiast na najnowszych sterownikach ze strony creative praktycznie nie da sie sluchac muzyki :cry: Wykluczam awarie glosnikow (a mam podlaczona wieze 5.1 przez 3xjack <-> 6xchinche). Probowalem zmieniac sterowniki (sposrod tych 2 wersji). Odinstalowanie codekow nic nie pomoglo (zainstalowanie na nowo tez nic). Kable...? Raczej sa dobre bo dzwiek jest (na filmach nie zauwazylem problemu). Czy to mozliwe ze z karta muzyczna cos nie tak? Czy jakis konflikt w systemie (jak to sprawdzic?) :huh: Edytowane 8 Lutego 2006 przez filmic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 NOWE spostrzezenia po walce: Po kilku testach wydaje mi sie ze to jednak uszkodzil sie glosnik niestety :cry: Glosniki sa 3 drozne (przednie maja po 3 glosniki w sobie) noi kazdy ma osobny kabel z sygnalem... wiec odpinalem je po kolei i wyraznie szumi (parska czy jak to nazwac) sredniotonowy. Tylko w takim razie dziwne jest ze na filmach lub w grach zazwyczaj tego nie slychac... Czyzby ten glosnik byl jakos mniej aktywny w niektorych aplikacjach? Chyba najlepiej byloby to sprzedac (wieza Technics EH760) i kupic jakis zestaw 5.1, hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...