Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Helo, mam problem i prosze o pomoc :-|

Moja karta to SB Audigy 2 ZS . Problem w tym ze dzwiek jest nieczysty. Podczas odtwarzania MP3 z WinAmpa slychac zaklocenia (zwlaszcza kiedy equalizer jest ON) podobne do tego jakby dmuchac w mikrofon lub sluchawke telefonu... Niestety pojawia sie to tez w grach (nie zawsze, ale np w DEMO Crashday muzyka w tle jest OK a dzwieki takie jak silnika sa strasznie zaklocone).

Zauwazylem ze na orginalnych sterownikach z CD jest lepiej (ale nie calkiem dobrze) natomiast na najnowszych sterownikach ze strony creative praktycznie nie da sie sluchac muzyki :cry:

Wykluczam awarie glosnikow (a mam podlaczona wieze 5.1 przez 3xjack <-> 6xchinche). Probowalem zmieniac sterowniki (sposrod tych 2 wersji). Odinstalowanie codekow nic nie pomoglo (zainstalowanie na nowo tez nic). Kable...? Raczej sa dobre bo dzwiek jest (na filmach nie zauwazylem problemu).

Czy to mozliwe ze z karta muzyczna cos nie tak? Czy jakis konflikt w systemie (jak to sprawdzic?) :huh:

Edytowane przez filmic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOWE spostrzezenia po walce:

Po kilku testach wydaje mi sie ze to jednak uszkodzil sie glosnik niestety :cry:

Glosniki sa 3 drozne (przednie maja po 3 glosniki w sobie) noi kazdy ma osobny kabel z sygnalem... wiec odpinalem je po kolei i wyraznie szumi (parska czy jak to nazwac) sredniotonowy.

Tylko w takim razie dziwne jest ze na filmach lub w grach zazwyczaj tego nie slychac... Czyzby ten glosnik byl jakos mniej aktywny w niektorych aplikacjach?

Chyba najlepiej byloby to sprzedac (wieza Technics EH760) i kupic jakis zestaw 5.1, hm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi