yosultan Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam Mój problem jest tego typu. Mam nagrywarke DVD Benq DW-1620 i mimo iż robię QSuite test zeby określić preferowana prędkość zapisu na nośniku to i tak około 60% ich ląduje w śmietniku. Nie wiem o co chodzi bo póbowałem na naprawde wielu nośnikach, i z różnymi prędkościami nagrywałem. Wszystkie stery porawnie zainstalowane od nForca IDE itp. ,ASPI driver tez zainstalowałem bo mam win2000 PROF. Ostatnio nawet zmieniłem bios w mojej NF-7 na oryginalny (wcześniej był by Marlin) i też zero skutku. Wiec byłem przekonany że nagrywara, zaniosłem do kumpla i u niego 4 płytki bez problemu wypalił x8 a u mnie nawet na prędkości x4 BLĄD nero (7-mka) wyrzucał . Proc jest niby podkręcony, FSB z 133 na 166 (v.1,8 obecnie) ale ROCK STABLE , SuperPI, PRIME 6h bez zarzutów więc nie wiem czy OC może mieć wpływ. Pomóżcie bo juz nie mam pomyłu. peACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 yosultan napisał(a): Witam Mój problem jest tego typu. Mam nagrywarke DVD Benq DW-1620 i mimo iż robię QSuite test zeby określić preferowana prędkość zapisu na nośniku to i tak około 60% ich ląduje w śmietniku. Nie wiem o co chodzi bo póbowałem na naprawde wielu nośnikach, i z różnymi prędkościami nagrywałem. Wszystkie stery porawnie zainstalowane od nForca IDE itp. ,ASPI driver tez zainstalowałem bo mam win2000 PROF. Ostatnio nawet zmieniłem bios w mojej NF-7 na oryginalny (wcześniej był by Marlin) i też zero skutku. Wiec byłem przekonany że nagrywara, zaniosłem do kumpla i u niego 4 płytki bez problemu wypalił x8 a u mnie nawet na prędkości x4 BLĄD nero (7-mka) wyrzucał . Proc jest niby podkręcony, FSB z 133 na 166 (v.1,8 obecnie) ale ROCK STABLE , SuperPI, PRIME 6h bez zarzutów więc nie wiem czy OC może mieć wpływ. Pomóżcie bo juz nie mam pomyłu. peACE Witam.hmm Moze ramy moze HDD a moze płyta :) ja tez tak mialem na starym kompie jak palilem cd to wywalalo mi je np przy 40% ale zalezalo od tego jakie pliki nagrywalem bo do 100Mb przewaznie sie palilo wszystko a takie po 700 to sie chrzanily no i byl to walniety kontroler hdd na plycie Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 A moze deragmentacja dysku ;) Jak plik ktory chcesz wyplaic jest mocno pofragmentowany to moze dysk nie wyrabia z dostarczeniem danych do nagrywarki. Ew mozna jeszcze sprawdzic czy na kontrolerze nie zmienilo sie DMA na PIO przypadkiem. Mysle ze problemem jest zbyt niski transfer danych przez kontroler a nagrywarka leci caly czas ze swoja predkoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...