chybaty Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Wczoraj wieczorem przestawiłem FBS procka [2000XP@1749Mhz] na 140Mhz i dostawiłem wiatrak [od strego Pentiuma I ] z boku radiatora, aby wymusic dokładniejszy obiek [widać na zdjeciu] i zdziwił mnie fakt że temperatura mogiego procka przed przetaktowaniem oscylowała w granicy 38-49 to teraz maksymalnie wynosi 35!!! [podczas robienia 3DMark-a ] a przy normalnej pracy [komp. chodzi ok. 8 godzin] 33-34. Boje się że jest to tylko błędny odczyt temp. albo wiatrak chłodzi tylko czujnik [sam nie wiem gdzie jest ten czujnik:]]. Czy może byc spowodowana tak niska temp??? bo chyba te mały wiatrak nie jest tak wydajny ;] Prosze o szybką odpowiedz bo moze byc za pózno :] Z góry Thnx :] Moja konfiguracja to: ASRock K7S8X z uaktualnionym BIOS'em ATHLON XP 2000+@1749Mhz 768 DDR 400 Mhz FX 5200 odczyt z AIDA32 witrak zamontowany po prawej stronie radiatora [taki z białą kropą] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 1) jeśli dostawiłeś wiatrak to jakbyś wiedział czujnik temperatury jest z płyty głównej a wiatraczek chłodzi właśnie ten czujnik procesor ma tyle samo muszę cię zasmucić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 wywal ten wiatrak bo tylko pogarsza obieg zamiast poprawiać. @drake mozesz poprawić swojego posta?? jakoś nie mogę go zrozumieć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 weź ten wiatraczek lepiej zalóź na NB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ten wentylator ma problemy z oddawanie ciepła sproboj wyjmic płyte z obudowe i zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...