DarthNICK Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Niech sie wreszcie ktos wypowie,kto zna albo ma te plyte. Byla sobie bardzo dobra plyta MS 845ULTRA(C,ARU) i MS jak to MS slynacy z nowosci wypuscil jakies(podobnie wyglada)845E MAX/2 B/BLR(roznie to zalezy gdzie widze)plyta ma pare nowcyh bajerow ale co dla mnie znacczy stabilnosc i o/c jaki jest na tej plycie,bo starh ULTRA nigdzie nie widze a nowe w tych samyh cenach. Najwazniejsze: ICH4 na pc.com wypadl bardzo slabo w wydajnosci dysku o wiec z tym i jak mozna wypuszczac plyty ktore sa w tej konkurencji tak powolne(BIOS chyba nie pomoze) Nie mialem nigdy RAIDu moze da sie puscis MASTER dysk z kontrolera PROMISE i ominac tym samym wadliwy mostek poludniowy? USB w sklepie przeczytalem ze ma USB(nawet 2.0!)ale w spec MSI nic takiego nie ma. Aha jeszcze jest inna dziwekow Raelatek 6 ile to warte duzo gorsze od SB Live? Ile jest wiec warta taka plyta,bo czuje zawroty glowy jak MSI raz za razem wypuszcza cos niemal identyczne z pktu widzenia o/clockera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 ICH4 posiada USB2.0 Plyta Asus P4B 533 ma 6 portow USB2.0 Co do wydajnosci HDD, poczekajmy na testy tego Asusa oraz Abita BD7-II. Mysle, ze Asus nie odwalilby kaszany i nie zrobil plyty z wadliwym mostkiem ICH4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Plyta testowana na PC.COM posiada kontroler RAID (po co to w IDE?) oraz Bluetooth. Przez te bajery plyta kosztuje ponad 800 zl. MSI 845E bez bajerow mozna kupic za 550-600 zl. Za podobne pieniadze mozna kupic Abita BD7-II. Na dniach powinien wyjsc Gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 845ULTRA AR 660zl 845E MAX L 580zl gdzie u logika? Tyle ze ja nie widzialem w PL jeszcze MAX2 Co do ICH4 to pytanie brzmialo czy mozna podlazyc pierszy dysk pod Promisa a nie pod ICh4:) A w ogole to w MAX jest jakis kiepski dziwke,ten z 845ULTRA jest dobry zas MAX2 ma REaltek,ehh Tak patrze i szukam i nie wiem czy zis MB kupie chyba ze z komputronika:( Widial kos 845ULTRA AR na Slasku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 845ULTRA AR 660zl 845E MAX L 580zl gdzie u logika? Tyle ze ja nie widzialem w PL jeszcze MAX2 Co do ICH4 to pytanie brzmialo czy mozna podlazyc pierszy dysk pod Promisa a nie pod ICh4:) A w ogole to w MAX jest jakis kiepski dziwke,ten z 845ULTRA jest dobry zas MAX2 ma REaltek,ehh Tak patrze i szukam i nie wiem czy zis MB kupie chyba ze z komputronika:( Widzial kos 845ULTRA AR na Slasku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 zawsze masterem moze byc kontroler zewnetrzny wiec nie ma problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Dziwne pisalo ze nie moge tak szybko postu wyslac,a jednak wyslalem 2razy:) DLamnie to zadna wada e cos nie tak z ICH4 skor z Promise bede hulal:) A plytaka full wypas 720zl z 6kanalowym dzw.RAIDEm itp,czeo szukac wq ABITACH czu GA skoror wersje BD7 niczym nie zachwycaly przy 845ULTRA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...