Pekaok Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) ja bym chlodnice zamontował tam gdzie masz z boku tą siatexe na wentle 3x12m, ewentualnie troche nizej a jak myślisz - dlaczego dał foto tej ścianki w poście o składaniu wc... :] komponenty sycą niesamowicie, składaj składaj! ah, no i chyba mi umknęło, jaką masz pompkę? Edytowane 20 Maja 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 popkę mam grufosa CO no niestety chłodnicę musiałem dać na zewnątrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 A na dachu budy nie mogłes chłodniczki zamontować? (tzn od wewnątrz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) na dachu by znacznie lepiej było....:/ albo chociaż po drugiej stronie budy na kątowniczkach Edytowane 20 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 A na dachu budy nie mogłes chłodniczki zamontować? (tzn od wewnątrz)dokladnie zobacz ja mam u siebie w WC na froncie tyle że ta sie nie zmieści spokojnie chłodnica na dachu by sie zmieściła tylko byś nie mial jednego cd romu kucze taka wielka buda a chłodnica na zewnątrz :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ... tylko byś nie mial jednego cd romu ...Troche wiecej niz jednego :/ Ta chłodniczka jest dosyc gruba niestety, a po dołożeniu jeszcze wentyli robi sie nieciekawie. No ale w końcu to bigtower to nie powinno byc problemu. Ja mam mediuma i jakos żyje z fiatem pod dachem. Nie jest to w moim przypadku najlepsze rozwiązanie, ale daje rade. Mam juz plany na nastepną revizje, ale nie o tym temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Troche wiecej niz jednego :/ Ta chłodniczka jest dosyc gruba niestety, a po dołożeniu jeszcze wentyli robi sie nieciekawie. No ale w końcu to bigtower to nie powinno byc problemu. Ja mam mediuma i jakos żyje z fiatem pod dachem. Nie jest to w moim przypadku najlepsze rozwiązanie, ale daje rade. Mam juz plany na nastepną revizje, ale nie o tym temat. jeżeli były by tylko 2 wentyle to wtedy jeden cdek a różnica w wydajności była by mała wiem bo mierzyłem u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) macie racje ale moja koncepcja też taka była ale myślałem że odpowietrzenie by było trudniejsze a na dodatek rezerwuar musi być u góry Edytowane 20 Maja 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jeszcze nic straconego. Boczek mozna kupic z okienkiem za ok.130zł Dachu juz niestety nie mozna o czym sie sam przekonałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) macie racje ale moja koncepcja też taka była ale myślałem że odpowietrzenie by było trudniejsze a na dodatek rezerwuar musi być u góry bo? od gory tracisz 7 cm na wentyle+chlodnica, potem rez i zostaja Ci 3 miejsca na cdromy...... raczej malo kto ma je 3 wiec masz jeszczer jedno wolne na panel jakis, zreszta panel mozna wcisnac na gore przed chlodnicą... Edytowane 20 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 no tak ale rozmieściłemelemęty właśnie tak i nie wiem co z tym rezerwuarem zrobić???????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jeszcze nic straconego. Boczek mozna kupic z okienkiem za ok.130zł Dachu juz niestety nie mozna o czym sie sam przekonałem :( taki boczek kosztuje 34zł http://mcs.pc.pl/produkt393.html pozatym nic straconego można tam zrobić ladne okienko z tego co jest @kszonek spokojnie można nie dawać 3'ciego wentyla i bedą tylko 2 zatoki zajęte @robak57 rez może być na samym dole nic sie niestanie, bo powietrze zawsze idzie do gory nie ma rożnicy czy jest w wężach czy w chlodnicy, a rez jest tak zbudowany że powietrze nie jest odrazu zasysane tylko zdarzy sobie uciec do gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 jednak zostawie chłodnicę na boku dorobiłem zawiasy na bok i jest git do wentyli zrobiłem układ który do temp. wlotowej do chłodnicy 45C wentyle krwęcą się na 5V a jak temp. siegnie powyżej to sie wł na 12V a mają przepływ powietrza: 101 CFM czyli bardzo dużo czekam na płytę gł. bo jest w naprawie i wtety zmontuje cały układ mam pytanko jeśli chodzi o bloki czy można nawiercić w plexi otwory fi 3mm żeby diody włożyć?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 mam pytanko jeśli chodzi o bloki czy można nawiercić w plexi otwory fi 3mm żeby diody włożyć?????????? Wszystko mozna tylko ostroznie i powoli bo plexa lubi sie przypalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 cholera :mur: mija trzeci tydzień a mi jeszcze płyta nie przyszła z naprawy idzie się załamać :mur: zaniedługo sprzęt co mam będzie nic nie warty :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 cholera :mur: mija trzeci tydzień a mi jeszcze płyta nie przyszła z naprawy idzie się załamać :mur: zaniedługo sprzęt co mam będzie nic nie warty :mur: ja swoją dfi wysłalem w piątek 21 kwietnia i nie mam do dziś :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 To się nazywa wzorowe serwisowanie w polsce :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 no i mam w końcu płytę w sobotę będę składał :D :D o ile wszystko zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 a tera takie pytanie z innej beczki masz tyle kasy na sprzet, chlodzenie wodne ale aparatu zadnego nie masz...? po co ci 3 cdromy ? myslalem ze jeden dvd-rw zastepuje wszystkie... moze jeszcze jakis jeden zeby nie trzeba bylo obrazow plyt robic ale 3 ? zobacz ile miejsca masz nad taganem... oczywiscie nie zmiesciles tam chlodnicy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 3 są od tego że jak przegrywasz płytki z jednej na drugą to masz 3 cdrom wolny żeby sobie wgrać jakąś gre ;) :P CZekam na efekt końcowy i temperaturki ;) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 no i w końcu skończyłem jeszcze pare poprawek bo krucy mi brakło i rezerwuar się rozkleił ale temperaturki git i b. cicho procek 2650mhz 1,35V min 27C max 42C 2800mhz 1,45V 27C 52C karty czy górna czy dolna jeden kit na wentylach różnica było do 10C a terza 510/1200mhz min 32C max 44C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 To teraz pokazuj foteczki bloczkow na gpu. Ciekaw jestem jak wygladaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) no i znalazłe kabel Edytowane 4 Czerwca 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Heh, dobrze ze okna nie masz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Na tym zdjeciu to interesujacych nas blokow nie widac za bardzo ;) Moze jakis zoom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) no i po spaleniu jednej karty został mi jeden blok wodny wolny to zrobiłem zdięcia jak to wygląda bo teraz jest dostęp Edytowane 8 Czerwca 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Zjarales karte? Jak?? Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jaki wyszedł koszt bloczów i transportu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 POwiedz jak zjarałes tą karte a po drugie zapodaj dobre linki do imageshacka bo to są tylko miniatury (nie da sie ich powiekszyć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Delikatnie mowiac, jaja sobie robisz tym 100x75px? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...