PMichalak Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Są takowe: http://mcs.pc.pl/produkt1652.html Miałem na myśle te bloczki które już posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) to zle myslałeś jak ktoś pryszcza na szyji nosi zamiast głowy to możliwe :D czy bloki wodne z 7900 pasują do 8800??? bo ukłda pamięci jest taki sam i procesora??? tak wydaje mi się ze zdjęć Edytowane 20 Stycznia 2008 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 czy bloki wodne z 7900 pasują do 8800??? bo ukłda pamięci jest taki sam i procesora??? tak wydaje mi się ze zdjęć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie. Jakby tak było to sklepy by się tym na pewno pochwaliły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 wydaje mi się ze jak zeszlifuje te pionowe piny z wentylatora to wystarczy blok zamocować do tych niebieskich blaszek i będzie git? <_< http://www.allegro.pl/item296249227_palit_...it_1_0_ns_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie. Jakby tak było to sklepy by się tym na pewno pochwaliły.Sklepy podają specyfikacje producenta a producentowi zależy na opychaniu coraz nowszych bloczków wiec nie sprawdza (lub nie informuje nas czyli klientów) czy dany bloczek pasi na nowsze grafy czy nie. Pogrzebać trzeba w necie i można fajne rzeczy wynaleźć (akurat o bloczkach 7900->88GT osobiście nic nie czytałem). Polecam stronke Inno - blok NV70 to chyba był na 7900 więc druknij szablon i sprawdź czy spasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Rostaw pamięci i procka jest na 90 %ten sam tylko wysokości pamięci do procka dlatego zamierzam kupić kartę z radiatorem na całą kartę i zeszlifować wszystkie żebra tak aby była prosta blacha i wtedy przymocuje blok wodny do tej blachy <_< jagby nie pasowało nie kupie nowych bloków wydałem ostatnio 800zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) zamierzam kupić kartę z radiatorem na całą kartę i zeszlifować wszystkie żebra tak aby była prosta blacha a gwarancja ? Jak sie zepsuje karta to zaplacisz wiecej niz za firmowy blok. Edytowane 20 Stycznia 2008 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 tak ale na allegro można kupić i kiedyś oddawałem kartę na gwarancji bez oryginalne chłodzenia i uznali przecież wentylator może się popsuć :-P tak ale na allegro można kupić i kiedyś oddawałem kartę na gwarancji bez oryginalne chłodzenia i uznali przecież wentylator może się popsuć :-P najgorsze że 25 dni temu skończyła mi się gwarancja na karty i wczoraj szlak je trafił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 To sie dowiedz napewno przed zakupem bo ktos moze chciec fabryczne chlodzenie do realizacji gwarancji, nawet jesli bedzie zepsute a zeszlifowany wiatrak to ingerencja w budowe karty,uszkodzenie mechaniczne z winy uzytkownika i moze byc podstawa do odrzucenia reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 oznajmiam wszystkich zainteresowanych że blok wodny na procesor i pamięci na karte graficzną 8800gt 512 mb pasuje z bloku 7800 i 7900 jak ulał :) to ta karta http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,49434/ i jeszcze pytanko czy skręcając blok tylko na 4 śrubki procesora to wystarczy bo nie ma otworów na pamięci niektóre karty mają ale akurat ta nie ma :cry: nie wiem jak to rozwiązać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość santa_rosa Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 LoL tyle powiem żeby blok montować do radiatora a nie do rdzenia karty. Odkrecisz to chłodzenie i masz gw a jak zaczniesz szlifować to już nie będziesz miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 nie to była pierwsza koncepcja ale teraz zdiołem radiator i wszystko jest git czytać uważnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 no i dziś zalałem komp w końcu wodą blok wodny idealnie pasuje na karte :) teraz pracuje 770/1750/2000mhz tylko nie wiem jak zrobic aby mi te ustawienia zapamiętało??? bo po każdym restarcie kompa wraca no ustawień fabrycznych :cry: a z procka nic więcej nie dało się wyciągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) http://www.savefile.com/files/1356096 sciagnij ;) rozpakuj i kliknij dwa razy xD , później wejdz w ustawienia grafy i tam bedzie opcja z ust. taktowania itp itd :P p.s jest tam tez opcja zeby uruchamialo takie ustawienia przy starcie systemu ;) Edytowane 2 Lutego 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 nie mam ustawień taktów i nawet temperatury? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) ehhh jesli wgrales ten wpis , to teraz PPM na pulpicie i wejdz we Wlasciwosci/Ustawienia/Zaawansowane/ zakladka ze sterami do grafy i tam powinienes miec "Ustawienia czestotliwosci zegara " tam wszystko ustawiasz nie mam ustawień taktów i nawet temperatury? a ja mowilem cos o temperaturze ?:P Edytowane 2 Lutego 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 może dlatego nie mam bo mam viste??? niemam nadal :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) hmm nie wiem , możliwe :P ja jade na XP :D na Viscie nigdy nie sprawdzałem ;) może ktoś używa tego na Viście ( o ile działa na tym g%&@$# ) Edytowane 2 Lutego 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 dodaje dwa zdjęcia z blokiem na 7800 a pasuje na 8800 temperatury zeszły w dół ale kręcenie nie wzrosło grafa 750/1920/2000 procek normalnie 3300 nie da sie przebić wyżej :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 pompeczka syci :) na ktorym biegu lata? moznaby tym kible na calym osiedlu napedzac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 to jest mała pompka na 3/4cala bo inne są na 1cal prędkość jest uzależniona od temperatury obroty same sie regulują jak i wentylatory na chłodnicy do 30st się nie kręcą od 30 do 50st na 5V a powyżej na 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 witam po długiej nie obecności:) znalazłem w końcu moje stare fotki są fatalne :((((no i fajne forum:) układ spisał się po tylu latach super jedynie komputer się zestarzał i planuje wymianę więc musze poszukać fajnego zestawu który znów posłuży kilka lat co do mojego zestawu tylko i jedynie nawalała 2 razy pompka z CO nie wiem dlaczego ale myślę ze jest za mocna i się przegrzewała co do palenia układów to wina jest chyba taka że musi być w obudowie wiatrak który robi ruch powietrza !!!! u mnie to załatwiło sprawę chętnie poczytam jaki zestaw wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...