Skocz do zawartości
Gość

Combo Skaner + Drukarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co sądzicie o Canonie SmartBase MP150 w porównaniu do Brothera? Patrząc na parametry to Canon ma nieco lepsze: większa rozdzielczość drukowania i 48 bitowa głebia koloru. Cena obu urządzeń jest porównywalna a wszyscy chwalą tego Brothera :). Canon wypada jedynie trochę gorzej przy eksploatacji. I jeszcze jedno pytanie. Czy może ktoś się orientuje czy te urządzenia działają bez problemu pod Linuxem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiotrekG napisał(a):

Witam,

Co sądzicie o Canonie SmartBase MP150 w porównaniu do Brothera? Patrząc na parametry to Canon ma nieco lepsze: większa rozdzielczość drukowania i 48 bitowa głebia koloru. Cena obu urządzeń jest porównywalna a wszyscy chwalą tego Brothera :). Canon wypada jedynie trochę gorzej przy eksploatacji. I jeszcze jedno pytanie. Czy może ktoś się orientuje czy te urządzenia działają bez problemu pod Linuxem?

Parametry ma lepsze ale w eksploatacji to jednak wychodzi duzo drozej, brother do tego ma rozdzielone tusze kolorowe.

Eksploatacja:

Canon

kolor 12ml - 76zł

kolor 21ml - 100zł

czarny 16ml - 61zł

czarny 22ml - 85zł

Brother

kolor (12+12+12) 36ml - 117zł (3x39zł)

kolor zamienniki 36ml - 57zł (3x19zł)

czarny 20 ml - 69zł

czarny zamiennik 20ml - 38zł

Wybór jest prosty:

trochę lepsza jakość (wg specyfikacji na papierze) albo dużo niższe koszty eksploatacji.

Dziewczynie kupiłem zupełnie coś innego, używaną HP 920C, mam taką od lat i jestem zadowolony.

W przyszłości bedzie Brother.

Już jest. W biurze. Fajne urządzonko :)

Edytowane przez grudzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem tez z Krakowa Brothera 215c - i jest ok. Cichy, ładne wydruki, niezły skaner. Naprawde ok stylizacja. Minus to trzeba obeznać ,zaznajomic sie z oprogramowaniem od brothera bo jest takie poprostu takie sobie ale jak sie ktos przyzwyczai to ok.

Jedyne czego bym sie przyczepił to to ze nie jest jakas super szybka ale naprawde nie mozna narzekac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi