Skocz do zawartości
mari0

Problem Z Plyta Ecs

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio wygrzebebalem starego kompa :) plyta esc (370) procesor celeron 466. problem jest w tym ze w momencie kiedy wlaczam zasilanie pojwia sie jeden dlugi dzwiek (2 sekundy) glosnika systemowego, krotka przerwa i znowu, w tym czasie jest czarny ekran monitora (jakby byl w stanie uspienia) a co jest ciekawsze ten dzwiek pojawia sie dopierow wytedy gdy podepne zasilanie do dysku twardego (jak nie ma dysku niema rzadnych dzwieków, ale na ekranie monitora dalej nic). Grafika byla zmieniana. Z tego co sie orientuje jeden dluzszy dzwiek zwiazany jest z ramem ale mam dwie kosci i na obu jest podobna sytuacja. Jest jeszcze jedna rzecz : w dimmach (1 slocie) jedna z blaszej jest wylamana :) niewiem czy sie dokladnie wyrazilem ale jak macie jakies pomysly to z checia uslysze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] jak macie jakies pomysly to z checia uslysze :)

Poszukaj innej płyty do zabawy?

(pewnie nie o to chodziło)

Sprawdź RAM w innej płycie, ale ta "wyłamana blaszka" ... coś mi się zdaje że płyta trup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem już przez kilka ECSów typu K7S5A ...... i powiem tyle że to straszne ścier.... :mur: i niewarto sie tym bawić bo i tak nic z tego dobrego nie wyjdzie a jeszcze coś uwalisz przez przypadek.

Dobra rada :wink:

Sprzedaj to gdzieś w pier... (na Piwo bedziesz miał :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj to gdzieś w pier... (na Piwo bedziesz miał :D )

Nawet na piwo nie straczy, niema sie co z tym uzerac. ECS?Dla mnie to marka z hipermarketu......Kup cos na intelu, te na 370 nie sa drogie..a dobre;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bep - uspokuj sie , kiedyś ecs był super , ja do wczoraj miałem mojego p6vap-a+ i powiem że to była najlepsza płyta na s370 jaka miałem ( a miałem dużo asusów gigabytów i nawet dfi sie trafiła ), pozatym pod s370 wszystko jest dużo stabilnuiejsze , a tego proca jak podkręci na 500(to już dużo dla niego będize) to nic mu to pewnie nie da . możesz troche powiedzieć co to za płyta jest ?? na jakim chipsecie chociaż , długie piski to były też od grafiki , ale pewien nie jestem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ja do wczoraj miałem mojego p6vap-a+ i powiem że to była najlepsza płyta na s370..dobre, dobre:D...

Mi sie wydaje ze plyta chyba nie dziala:(Kiedys mialem podobny problem..no ale skoro bios sie odyzwa??tam jest AMI??czy AWARD??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...