Skocz do zawartości
--=KOBE=--

Plomienia na obudowie - jak to zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

widzialem juz takie gdzies w sieci i tamto to nie byly JAKIES naklejki tylko reczna robota Jak chcesz sobie takie zrobic to sobie kup duuuuuuuuuzo pedzli i duuuuuuuuzo kolorow farb, a na koniec poszukaj w sobie jakiegos ukrytego talent :) :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi sięto tak:

1. malujesz obudowę na kolor jaki Ci się podoba,

2. kontur płomieni tworzysz naklejając na obudowę taką cięką taśmę samoprzylepną do tego właśnie celu (można ją pewnie kupic w sklepach dla artystów)

3. całośc obklejasz taśmą malarską

4. wycinasz kontur płomieni tnąc po tej cienkiej taśmie i usuwasz taśmę malarską z powieżchni którą chcesz pomalować

5 . malujesz

(widziałem na Disocovery, sam sie przymierzam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi sięto tak: 

1. malujesz obudowę na kolor jaki Ci się podoba,

2. kontur płomieni tworzysz naklejając na obudowę taką cięką taśmę samoprzylepną do tego właśnie celu (można ją pewnie kupic w sklepach dla artystów)

3. całośc obklejasz taśmą malarską

4. wycinasz kontur płomieni tnąc po tej cienkiej taśmie i usuwasz taśmę malarską z powieżchni którą chcesz pomalować

5 . malujesz

(widziałem na Disocovery, sam sie przymierzam)

wiesz moze tytul programu i na jakim discovery to lecialo ?? powiedz tytul to sobie obejrze bo oni czesto powtarzaja ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebista budka :)

Podobaja mi sie te kolorki. A zeby cos takiego zrobic "wystarczy" ;) troche talentu malarskiego...

No i + pare puch z farba + co najwazniejsze soft cup to taka koncowka ktora sie maluje wlasnie przejscia miedzy kolorami :D Wiem bo sam maluje po murach :mrgreen:

No i do pracy..powodzonka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega sobie na kaszlaku płomienie zrobił w taki sposób, że kupił jakąś folię specjalną. Pomalował ja na srebrno /maluch był pomarańczowy/, a następnie uzdolniony qmpel wyciął mu płomienie. Z daleka wyglądało kosmicznie. Tylko nie wim gdzie taką folię można kupić, ale musi mieć dobry klej bo ona zostaje na samochodzie i niezależnie od warunków atmosferycznych sie nie odkleja. Do kompa taka super folia nie jest potrzebna - no chyba że ktoś trzyma kompa za oknem :) z tym że ja bym pomalował ją jakimś odjazdowym sprejem - najlepiej dwoma kolorami /żółtym i czerwonym/.

BTW: Wie ktoś może czy można gdzieś nabyć matryce z logiem Q ]|[? tylko nie naklejke. Chce sobie na czerwono na budzie spraynąć, ale wolałbym żeby była do wielorazowego użytku /może pomaluje sobie panel czołowy kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

DOKLADNIE COS TAKIEGO

Wiesz fajna obudowa ale pytałem się jednego elektronika czy mogę pomalować obudowę na srebrna to powiedział mi że może się troche elektryzować

Przepraszam ale chyba nie rozumie :? Czy moglbys rozwinac ta odkrywcza mysl :?: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie podoba mi się ta buda - te fioletowe płomienie są czerstwe

Swiete slowa 8)

, przypomina mi ro te pokopane bryki latyno-palantow

Ale ................. zboczenia sa rozne i o gustach sie nie dyskutuje (ale skomentowac mozna :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie podoba mi się ta buda - te fioletowe płomienie są czerstwe

Swiete slowa 8)

, przypomina mi ro te pokopane bryki latyno-palantow

Ale ................. zboczenia sa rozne i o gustach sie nie dyskutuje (ale skomentowac mozna :D )

To ja tez sie dorzuce :D

Jak dla mnie snap masz gust osmiolatka :?

W zasadzie ten poziom niewiele odbiega od stopnia twojego rozwoju intelektualnego :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta obudowa to raczej nie została pomalowan na srebrno a jedynie wypolerowana do gołej blach i pewnie pociągnięta lakierem bezbarwnym - swoją drogą to ja bym nie wysiedział za długo przed kompem widząc kątem oka taki fioletowo niebieski meteor :lol: :lol: 8) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj grześ... Czyżbyś kogoś nie lubił??

Jak dla mnie lepszą kombinacją byłaby czarna buda + płomienie w klasycznych kolorach (czerwień + żółty). Takie płomienie można zrobić nawet okleiną do blatów i szafek - tylko ładnie wyciąć i kleić.

Czarne tło + płomienie to fajna kombinacja dla trabanta. Widziałem takiego - roxxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta obudowa to raczej nie została pomalowan na srebrno a jedynie wypolerowana do gołej blach i pewnie pociągnięta lakierem bezbarwnym - swoją drogą to ja bym nie wysiedział za długo przed kompem widząc kątem oka taki fioletowo niebieski meteor  :lol:  :lol:  8) .

Przewaga szybki + uv nad tym.... UV można wyłączyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :P - a z UV to widziałem tez niezły modzik - już nie pamietam gdzie ale ktoś pomalował brzegi kart lakierem do paznokci reagującym <świecącym> na promienie. Takie coś to dopiero przyciąga wzrok .

Hmmm... Lakier fluorestencyjny... Musze się nad tym zastanowić... Nie pamiętasz gdzie to widziałeś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi