Skocz do zawartości
Jacho

Soltek Sl-75drv4 + Gf Asus N6600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem kupiłem nowego asusa n6600 na agp. Wsadziłem go na płyte Solteka Sl-75drv4 która obsługuje agp 4x.

Z tego co czytałem asus obsługuje szyne agp 4. Wszysko instaluje się dobrze ale kiedy wchodze we właściwości sterowników lub ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m jakąś gre monitor się wyłancza. Po minucie wyświetla się niebieski ekran w windzie XP. Nie wiem o co chodzi czy to wina płyty głównej czy karty graficznej ...

Prosze o pomoc i pozdrawiam .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij program drivel cleaner i wywal wszystkie sterowniki i jeszcze raz zainstaluj te od GF. albo najlepiej zrób formata, dobrze by było go zrobić po zmianie sprzętu.

podaj dokładny konfig kompa i zasilacz też (marka, moc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh deer - trochę lipny zasilacz, nieważne że 400W bo moze nie trzymać napięć - jeśli masz możliwość sprawdź napiecia MIERNIKIEM. Norma dla zasilaczy ATX wynosi wachania napięć +/- 5% .

płytę gł. też masz trochę starą, być może uptade biosu pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios mam najnowszy ..

A co do zasilacza to nie mam miernika niestety ale myśle że daje jej rade.. Jutro ide do kumpla na innej płycie przetestować i się okaże czy padnięta karta czy sprzęt mam już za staty ....... thx janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem u kumpla i u niego działała bez problemów..

Zdecydowałem sie na wymiane płyty na nowszą.

Kupiłem Gigabyte Ga-7n400s-l już nie restuje się podczas ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nia gier ale po jakimś czasie grania. Nie wiem o co chodzi wrrrrr ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...