Sałata Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam Od jakiegoś czasu mam problemy z którąś częścią mojego kompa. Podczas pracy czasami zdarza się, że nagle znika obraz z monitora, coś jakby odłączył się kabel i pojawia się czarny obraz. To trwa kilka sekund po czym wszystko wraca do normalnego stanu. Dzieje się to w różnych momentach i szczerze mówiąc nie da się zaobserwować jakiejś prawidłowości. Dość często zdarza się to chwilę po załadowaniu się systemu, ale nie zawsze. Później podczas pracy zdarza się to do kilku razy (nie więcej), jednak jest to trochę niepokojące. Najbardziej podejrzewałbym płytę, bo nie jest to super wynalazek, ale kto wie czy to nie karta. Nie podejrzewam monitora, bo to by się chyba trochę inaczej objawiało. Płytę mam ESC K7S6A (kiepski wynalazek, ale lepszej nie mam jak na razie), a grafikę mam GF 2 MX400. Monitor to panel Philipsa 150P4. Nie mam pojęcia co jest zwalone, ale potrzebowałbym jakiegoś programiku diognostycznego, który będzie mi na bieżąco śledził pracę komponentów kompa. Nie musi być jakiś super oszczędny, oby tylko pomógł. Jest kupę różnych programików diagnostycznych, ale żaden (a przynajmniej ja nie znalazłem takiego) nie pozwala na test ciągły czegoś więcej poza prockiem. Najbardziej by mi zależało na przetestowaniu grafiki, lub portu AGP. Jeśli znacie coś co mogłoby pomóc to dajcie jakiś namiar. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...