rastablasta Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 provider ogranicza mi łącze poprzez limity przypisane na adres MAC pod windowsem bezproblemowo potrafie zmienic sobie MACa ale pod linuxem (SuSe 10) zaczynają sie schody jako root robie tak: ifconfig eth0 downifconfig eth0 hw ether 00:50:xx:xx:xx:xxifconfig eth0 up powinno działac, a nie działa :mur: a druga sprawa: co zrobic, zeby mac zmienial sie zawsze podczas staru systemu? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 > sudo ifconfig eth0 hw ether 00:50:xx:xx:xx:xx00:50:xx:xx:xx:xx: invalid ether address.nie kumam wiec Towjego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shreeve Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jako że jest to mój pierwszy post na forum, to witam serdecznie. Nie jestem pewny tego, dlatego, prosiłbym o potwierdzenie kogoś, kto ma o tym większe pojęcie, ale może jeśli robisz: >ifconfig eth0 down # zmiana adresu MAC > lsmod > rmmod <nazwa modułu> > modprobe <nazwa modułu> >ifconfig eth0 up Chociaż, nie pamiętam teraz, w którym momencie trzeba zmienić tego MACa, przed, czy po przeładowaniu tych modułów. Popróbuj... może da radę :] Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 provider ogranicza mi łącze poprzez limity przypisane na adres MAC a wiesz że w ten sposób kradniesz łącze providerowi ? (zmieniając mac na inny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...