Skocz do zawartości
ryben

Ocena Zestawu, Jaka Karta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam modernizuje kompa i wybralem takie oto podzespoły

+-----------------------------------------------------------------------------------------+   Procesor AMD SEMPRON 2800+ BOX / S- 754 (64bit)								  305 zl   Plyta glowna ASUS K8N-E - nForce3, SATA, AGP, S-754							  235 zl   Grafika GF 4 Ti 4200															 ---   MODECOM MC-350 - 350W															109 zl   Dysk Samsung 40GB																---   Pamiec KINGSTON 512 MB / 400													 159 zl +-----------------------------------------------------------------------------------------+

tam gdziej est --- to znaczy ze mam to aktualnie. Mam dylemat jaka wybrać płyte pod agp ktora jest na hurtowniach, bo mysle ze na pci express raczej mi kasy nie starczy bo bym musial kupic nowa karte graf. Zależy mi na kasie ale bez przesady. i Ogólnie proszę o doradzenie moze jest lepsza konfiguracja za podobne pieniadze. Komp miałby służyć do grania w starsze gierki, nwoości zeby na śrdednich detalach dzialaly to by bylo spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o płyte główną to bym brał Asrocka Dual SATA-II. Jest w sklepach zaa ok 220 zł. Bardzo dobra płytka z pełnym AGP i PCI-E. Takze nie bedziesz musiał wymieniac narazie grafy jak nie masz kasy a później dokupisz sobie cos na pci-e. A proca bym wział semprona 3000 na socket 939. Bardziej przyszłosciowy i wydajniejszy.

Zasilacz lepszy Fortron 400W-zaoszczedzisz 30zł i mozesz spac spokojnie. Wyjdzie to razem ok. 60 zł wiecej niz twój konfig a wydajnosc mysle ze sporo wyzsza ;]

No i jeszcze chłodzonko na procka - jak chcesz krecic to bierz Arctic Cooling Freezer 64, jak nie to wystarczy cos tanszego ;]

Edytowane przez matma6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo szukasz B)

1) http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=18713

2) http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=88

ten proc i płytka Asrocka dual sata i masz zestawik jak sie patrzy :wink: i jak zamierzasz grać w nowe gierki to wymień tą grafe <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzyłem tylko w porline i arest.pl bo mam do nich najwieksze zaufanie a w razie serwisu to do proline moge osobiscie zawiezc czesci bo mam nie daleko. A nie chce kupować tego tego tam tylko wszystko w jednej hurtowni

btw .

co sadzicie o http://www.bitcomputer.pl/ warto tam kupic sprzet?

//edit

tlyko zas na bitcomputer nie ma tej płyty głównej ;/

Edytowane przez ryben

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bit computer to porządny sklep tylko drogi troszke :-P kupiłem tam kilka podzespołów, ale nie obyło sie bez problemów, wcisneli mi zrąbane pamięci i zasilator, ale szybko wymienili B) w sumie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie ja już jestem przygotowany nawet na najgorsze gdyby mi przyslaly zepsuty sprzet to najlepiej gdyby w proline bo podjade autobusem i zamienie a tak to znowu kase tracic i odsyłac ;/

ale czy koniecznie musi to byc s939 ?? zalezy mi na wydajnosci ale nie az tak poprostu chce pograc w nowsze gierki czasami a to i tak bardziej chodzi o ram i grafike ktora pozniej dokupie. Tylko nieznam zadnej płyty na agp i pci express zebybyla na s754

moze inaczej. mam okolo 850 zl na mobo i procka i obudowe z zasilaczem i chcialbym zeby jeszcze poszla mi karta na agp

Edytowane przez ryben

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

nie idzie dostac tej plyty

Jak nie, można wszędzie dostać (sklepy netowe) a sempka można NAPEWNO w esc.pl, proline.pl, apollo.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi