Skocz do zawartości
lowen

Czy To Dobry Zestaw Do Gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielogodzinnym szperaniu po tym forum wstepnie dobralem dla siebie taki zestaw:

Athlon 64 3200+ 939 oem - 599 zl

AC Freezer 64 pro - 70 zl

GeForce 7800 GT - 1200 zl

AC Silencer 5 rew 3 - 69 zl

Epox 9NPA7I nForce4 - 280 zl

2 x 1024 DDR Patriot PDP CL3 - 719 zl

HDD Samsung 160 GB Sata II - 299 zl

DVDRW BenQ 1650 - 160 zl

Obudowa (???) - do 200 zl (dostane chieftec dragon-czarny midi tower w tej kwocie?)

Zasilacz (????) - prosze o porade, musi byc b. cichy

Monitor 17" Samsung 173P Plus - 1399 zl

Suma: 4995 (bez zasilacza i kosztów wysylki). Na komputer moge przeznaczy max. 5500 zl

Prosze o pomoc w wyborze zasilacza oraz obudowy i ewentualne komentarze do mojej konfiguracji. Jednoczesie chcialbym wiedziec o ile minimalnie bede mogl podkrecic ten zestawik

Edytowane przez lowen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz chieftec Dragon do 200 zł to szukaj okacji na allegro. Co do zasilacza to może HuntKey HK-400AP ?

Procesor - jeśli chcesz kręcić to weź opterona 144 s.939 i płytke DFI LanParty Ultra-D i w takim wypadku weź na razie PDP Patriot Kh 2x512 bo się w cenie nie zmieścisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zobacz na te pamieci, mi tak poradzono.Mamy komputer za podobna kwote, wiec mozesz zajrzec do mojego topica :wink: i zobaczyc jakie porady dostalem.

A zasilacz to pewno Tagan ponad 400W bedzie dobry.

Edytowane przez Cael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam Ci huntkey'a, bierz tagana, bardzo cichy (nie uslyszysz go jak wylaczysz wszystkie wentyle, co zaimponowalo moim znajomym, ktorzy maja 'niby ciche' zasilacze), napiecia takze utrzymuje bardzo dobre, bedziesz zadowolony, zasilacz to podstawa i jak mowia nie mozna na nim oszczedzac.

CPU moze jakis tani selekt id pitera, ma cos chyba juz za 650zl, a zawsze masz pewnosc ze do tylu podkrecisz (chyba robil z 2600MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielogodzinnym szperaniu po tym forum wstepnie dobralem dla siebie taki zestaw:

Athlon 64 3200+ 939 oem - 599 zl

Epox 9NPA7I nForce4 - 280 zl

2 x 1024 DDR Patriot PDP CL3 - 719 zl

DVDRW BenQ 1650 - 160 zl

Obudowa (???) - do 200 zl (dostane chieftec dragon-czarny midi tower w tej kwocie?)

Zasilacz (????) - prosze o porade, musi byc b. cichy

Suma: 4995 (bez zasilacza i kosztów wysylki). Na komputer moge przeznaczy max. 5500 zl

Prosze o pomoc w wyborze zasilacza oraz obudowy i ewentualne komentarze do mojej konfiguracji. Jednoczesie chcialbym wiedziec o ile minimalnie bede mogl podkrecic ten zestawik

Procek - zostaje, chlodzenie do niego - tez

grafa - tez , tylko na taka grafe nie wstawilbym AC Silencera tylko narazie bym nie kupowal nic... Pozniej zebral troszke wiecej kasy i kupil Zalmana VF700Cu...

Mobo nie wiem, niech inni pisza bo od kiedy mam DFI nie zamierzam tego zmieniac wiec sie mobo nie interesuje :P

Pamieci jesli PDP to kupuj te z radiatorami ( albo czerwonymi albo niebieskimi )

HDD - wg mnie moze zostac...

DVD RW zastanwialbym sie juz nad DVD/RW w LightScribem ( poczytaj sobie troszke o tym )

Jesli bierzesz dysk na SATA zalatw tez sobie stacje dyskietek - moze byc niezbedna przy instalacji sterownikow SATA podczas instalacji windy...

Zasilacz - do takiego konfiga - Tagan 420W U01

Do tego buda - wg mnie dobrym wyborem bedzie Chieftec BX BigTower ( sam mam tylko ze MidiTowera i wg mnie jest bardzo dobra - jeszcze nigdy sie o nia nie skaleczylem :P A to o czymś świadczy :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz dostalem maly zastrzyg gotowki moge teraz przeznaczyc do 6000 zl na kompa zrobilem mala zmiane w zestawie

Athlon 64 3200+ 939 oem select - 699 zl http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85160741

Epox 9NPA7I nForce4 - 280 zl (czy ta plyta jest stabilna do o/c tego procka do 2600 Mhz? czy lepiej wziac DFI LanParty UT NF4-D nVidia nForce4 - 509 zl ???)

2 x 1024 DDR Patriot PDP CL3 z radiatorami - 750 zl (czy uda mi sie wykrecic tego athlona do 2600 mhz na tych kosciach czy lepeij wziac PDP Patriot LLK 2 x 1GB DDR 400MHz CL2-5-3-2 - 1000 zl???)

DVDRW BenQ 1650 - 160 zl

Obudowa Chieftec Dragon Midi - do 200 zl (mam nadzieje ze za tyle uda mi sie kupic)

Zasilacz Tagan 480 W - 340 zl

Fdd 1,44 MB

Cena: 5466 zl (plyta epox i ram pdp cl3) 5945 (plyta dfi i ram LLK)

Edytowane przez lowen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

no wlasnie 3200 menchester.

cos dwujajowego

A ten 3200 ma jak najbardziej 2 jaja <_< Popieram chemicznego_alego co do dwóch jajek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi