Skocz do zawartości
yotomeczek

Memki

Rekomendowane odpowiedzi

hmm

266mhz na cl 2 2 2 5 w dualu 2x512 i to pamiatki 3200 no fakt OCZ ale ten wynik w prime jescze

ciekawy jaki sprzet

edit:

3,7V nie dstzreglem tego calkiem calkiem wtedy wierze!

Edytowane przez pcmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

266mhz na cl 2 2 2 5 w dualu 2x512 i to pamiatki 3200 no fakt OCZ ale ten wynik w prime jescze

ciekawy jaki sprzet

edit:

3,7V nie dstzreglem tego calkiem calkiem wtedy wierze!

a mnie screen z PI za cholerenie pasuje :P

memki niby CPU/10 a to czyni 2,66GHz na CPU i nie a wała na 11m ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze najprosciej bedzie jego zapytac o to ? :wink:

Nie zmienia to jednak faktu , ze wynik bardzo dziwny -> no chyba , ze wkleil spuerPi do screena pecjalnie bo np. sam nie potrafi takiego wyniku osiagnac a chce zeby memki dobrze wypadly w oczach innych :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mzoe wlasnie dal screena z np xs i sciemia moze zrobil si ejak blad w super pi ale w to kompletnie nie wierze!!! a mzoe mial proca jakiegos z labolatorium amd co jescze nei jest w sprzedazy:) tez bardzo maloprawdopodobne wiec trezba pytac allegrowicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

auakcja już 3 raz na allegro jest.

wcześniej dał tylko screena z cpuZ

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83633398

w nastepnej tylko screen z sandry

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81703121

dziwne że nagle złapały stabilność w SPI16M

gośc nie śpieszy się z odpisywaniem na maile . ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

700zl da 266MHz i 1GB ? jak dla mnie szkoda szmalu, wole swoje UCCC za 360zł i 250MHz przy CL 2.5 roznica w wydajnoscii znikoma a 2 razy wiecej kapusty w kieszeni na co innego.

Miażdżysz chłopie. Naprawdę to już nie pierwszy Twój taki post, z którego leje pałe jak głupi. Ty nie widzisz tych 16MHztów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miażdżysz chłopie. Naprawdę to już nie pierwszy Twój taki post, z którego leje pałe jak głupi. Ty nie widzisz tych 16MHztów?

ta widze 16MHz, co innego wydac 300zl wiecej dla 50-100MHz a co innego dla 16MHz, ale takie rzeczy robia tylko maniacy ktory potrzebuja o 2sekundy szybciej kompresowac dany klip video i o 1fps zeby szybciej gra chodzila ;) ale i tak beda wysmiewani za takie cos ;]

i nie bajerujcie ze bez tych 16MHz wasz komputer bedzie chodzil duzo woniej, zauwarzalnie woniej bo was wysmieje x 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omfg stary ty chyba nie wiesz o czym piszesz :lol:

1. Tu nie chodzi o kompresowanie itp [ciach!]ly tylko o wyscig SuperPi -> jesli uwazasz to za glupote to sorry ale -> wyjdz

2. 16MHz roznicy to moze jeszcze nic ale to jest 2-2-2-5 , twoje memki sie nawet przy 166MHz zesraja na takich timingach

Ja rozumie , ze nie ma roznicy w dzialaniu kompa , ale tutaj akurat nie o to chodzi , wiec jesli tego nie rozumiesz to -> wyjdz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

700zl da 266MHz i 1GB ? jak dla mnie szkoda szmalu, wole swoje UCCC za 360zł i 250MHz przy CL 2.5 roznica w wydajnoscii znikoma a 2 razy wiecej kapusty w kieszeni na co innego.

ta widze 16MHz, co innego wydac 300zl wiecej dla 50-100MHz a co innego dla 16MHz, ale takie rzeczy robia tylko maniacy ktory potrzebuja o 2sekundy szybciej kompresowac dany klip video i o 1fps zeby szybciej gra chodzila (IMG:style_emoticons/default/icon_wink2.gif) ale i tak beda wysmiewani za takie cos ;]

i nie bajerujcie ze bez tych 16MHz wasz komputer bedzie chodzil duzo woniej, zauwarzalnie woniej bo was wysmieje x 2

Nie no stary :lol:

Nie wiem ,czy zauważyłeś ale sporo ludzi na tym forum czerpie radość z wyciskania ostatnich potów ze sprzętu.I nie chodzi bynajmniej o 1 fps w grze bo wiemy ,że szybkość pamięci nie wpływa aż tak bardzo na wydajność w grach.A różnica np w SPi , w które się tu bawi sporo ludzi ,między twoim 2,5 3 3 6 a 2225 to kosmos .Pisz może w temacie tanie pamięci ,tam się lepiej odnajdziesz...bo tutaj to ty raczej będziesz wyśmiany

Cena oczywiście powala ,nie wiem czy się znajdzie jeleń na te kostki.Inna sprawa autentyczności wyniku...Ja kupiłem takie same pamięci za ok 450 zł i właśnie czekam na dostawę.Mają robić 250MHz 2225 na 3,3V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omfg stary ty chyba nie wiesz o czym piszesz :lol:

1. Tu nie chodzi o kompresowanie itp [ciach!]ly tylko o wyscig SuperPi -> jesli uwazasz to za glupote to sorry ale -> wyjdz

2. 16MHz roznicy to moze jeszcze nic ale to jest 2-2-2-5 , twoje memki sie nawet przy 166MHz zesraja na takich timingach

Ja rozumie , ze nie ma roznicy w dzialaniu kompa , ale tutaj akurat nie o to chodzi , wiec jesli tego nie rozumiesz to -> wyjdz

sory moje memki lataja z palcem w d... z 2-2-2-5 ale przy ok 220MHz :P , tylko ze 2-2-2-6 sa wydajniejsze ;]

nie no wyscig super pi to super sprawa ;) kazdy o tym marzyl :) od dziecka ! wydawanie kupe kasy dla super pi ;]

jedni lubia wydac 300zl i miec lepsze pamieci i byc lepszym w super pi ;) a kto inny dolozyc 300zl i kupic np GeForce 7800 albo lepszy monitor LCD.... lub sprzedac obecny sprzet dolozyc 300zl i kupic dwurdzeniowego Athlona64 itd... a jeszcze inni wola wydac ta kase na samochod albo sprzet audio

ale najwyrazniej super pi to zycie ;) i ono najwiecej szczescia i pozytku dostarcza :D i jest najbardziej przydatne :)

koniec OT z mojej strony, pozdrawiam i zycze sukcesow w super pi :] napewno wam to duzo zmieni i da w zyciu ;)

Powodzenia ;] ja juz chyba wyroslem z tego pakowania pieniedzy w studnie bez dna, za 2lata wasze najlepsze pamieci będą smieszne a kasa nie wroci :) no ale ebdzie dobry wynik w super pi ;) na takie rzeczy to lepiej sponsorów szukac i z ich kasy takie rzeczy robic w zamian za dobra reklame, najlepsi w tym fachu tak robią.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam tyle: jak gosc dawal na ch-5 utt napiecie 3.7V to jedyne co moge na ich temat powiedziec ze dlugo sobie nie pozyja ;]

@lukasrz

wiesz, jakos ci nie wierze w twoje 250 mhz na samsungach uccc przy cl 2.5

moje jedne z lepszych uccc tutaj przy cl 2.5 nie wstaja nawet przy 200 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam tyle: jak gosc dawal na ch-5 utt napiecie 3.7V to jedyne co moge na ich temat powiedziec ze dlugo sobie nie pozyja ;]

@lukasrz

wiesz, jakos ci nie wierze w twoje 250 mhz na samsungach uccc przy cl 2.5

moje jedne z lepszych uccc tutaj przy cl 2.5 nie wstaja nawet przy 200 mhz

Tak , tylko on ma 2x512MB a nie 1GB jak ty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale timingi 2-2-2-5 na UCCC powyżej 200 MHz są nierealne... miałem wiele kostek TCCC i UCCC i chyba tylko 2 wstały na CL2 [2-3-3-8] a i tak nie były stabilne... o TRP, TRCD na 2 nie wspomne nawet :?

Nie no ja tego nie podwazam . Wiem , ze jak zwykle bajeczke nam napisal lukasrz . Mowie tylko o tych jego 250 CL 2.5 , ze jest w miare realne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi