Skocz do zawartości
yotomeczek

Memki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no ja tego nie podwazam . Wiem , ze jak zwykle bajeczke nam napisal lukasrz . Mowie tylko o tych jego 250 CL 2.5 , ze jest w miare realne...

sam jestes bajeczka, teraz siedze z dziewczyna wiec testow nie zrobie ale wieczorem zapodam tety i screeny, poczytajcie sobie w temacie o tych pamieciach ze na CL 2.0 spokojnie powyzej 400MHz chodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestes bajeczka, teraz siedze z dziewczyna wiec testow nie zrobie ale wieczorem zapodam tety i screeny, poczytajcie sobie w temacie o tych pamieciach ze na CL 2.0 spokojnie powyzej 400MHz chodza.

OK czekamy do wieczora , teraz nie bedziemy Ci przeszkadzac bo jestes z dziewczyna :lol:

Damn ty to maz szczescie... Najpierw rewelacyny Ti 4200 , ktory kladl na lopatki wszystkie karty a teraz takie pamiatki...

Tylko pamietaj 220 2-2-2-6 :lol: :lol:

Edytowane przez Heat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny :lol: . Chłopie zanim coś napiszesz zastanów się nad tym. 400MHz i cl2? Masz najszybsze pamięci we wszechświecie. :lol2: . I co mamy się chwalić które pamięci jak idą ? MOje BH6 na 260MHz przy 3.3 volta chodzą pasuje? Timingi ofc cl2-2-2-5 1T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK ale kogo to [ciach!]a obchodzi ? Liczysz na jakies wsparcie emocjonalne czy co ? Co to ma w ogole wspolnego z tematem ?

Nawet nie musze ospowiadac ;lol; to wszsytko wyjasnia ;)

cale szczescie ze odzywa sie tu czasami ktos kto ma radosc z tweakowania (nazwa forum nie przez przypadek uzyta). Jak mnie wku****ją osoby piszace, ze nic im to nie da w grach to tralalalala. Kuzwa idzcie sobie na invision czy inne gowno! To jest poprostu straszne, przyjdzie sobie na to forum tłum de**li, ktorzy kupuja kompa do gier, podkrecacja tylko troche i mowia ze wyciskanie z kompa wszystkiego jest bez sensu!!!!!!!! Bosh...... Heat pisz czasami w tym dziale, bo juz kiedys "napadł' mnie jakis gosciu piszacy, ze timingi sie nie licza, bo w grach nic to nie da :mur: i kurde chyba cala strone sie znim droczylem a ten czubek ze "sa osoby dla ktorych spi sie nie liczy" :lol: chetie bym takich zbanowal, bo co oni tu robią <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru niedowiarkom pisać, sprzet jak mam możliwość selekcjonuje sobie w sklepie, te ramy wybrał mi koleś po ok 1.5dnia testow. Jednostronne kostki bo 2 stronne nie za bardzo chcialy chodzić ale to inna bajka. Wybral najepsze jakie mieli w rozsadnej cenie ~ 360zl

Dołączona grafika

nie patrzcie na slaby wynik w super pi :lol: bo winamp i torrent chodzi caly czas i nawijam na tlenie ;] po wylaczniu syfu jest ok ~35s z tego co pamietam ;] ale i tak mi to wisi :rolleyes: bo mam lipne ramy :] rozpacze sie.

przy CL 3.0 chodza na ponad 250-270MHz, poza tym w temacie o tych kosciach wieu ludziom spokojnie na ponad 250MHz chodza bez probemow, ale widocznie jestescie znawcami tylko w tych najlepszych i najdrozszych kosciach

EOT

edit.

+ 0.2V na memkach, przy 2.5V winda potrafi zaliczyc restart.

pozdrawiam.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru niedowiarkom pisać, sprzet jak mam możliwość selekcjonuje sobie w sklepie, te ramy wybrał mi koleś po ok 1.5dnia testow. Jednostronne kostki bo 2 stronne nie za bardzo chcialy chodzić ale to inna bajka. Wybral najepsze jakie mieli w rozsadnej cenie ~ 360zl

nie patrzcie na slaby wynik w super pi :lol: bo winamp i torrent chodzi caly czas i nawijam na tlenie ;] po wylaczniu syfu jest ok ~35s z tego co pamietam ;] ale i tak mi to wisi :rolleyes: bo mam lipne ramy :] rozpacze sie.

przy CL 3.0 chodza na ponad 250-270MHz, poza tym w temacie o tych kosciach wieu ludziom spokojnie na ponad 250MHz chodza bez probemow, ale widocznie jestescie znawcami tylko w tych najlepszych i najdrozszych kosciach

EOT

edit.

+ 0.2V na memkach, przy 2.5V winda potrafi zaliczyc restart.

pozdrawiam.

Dlaczego nie dałes 220 mhz? i dodaj a64tweaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz - widzisz przepłaciłeś bo ja za moje Mushkiny dałem 460zł a chodzą max na 620Mhz przy cl 2.5 4 3 7 T1 w dualu. Nie mów że te dodatkowe 80Mhz nic nie daje :P:P i niższe cl a kto wie jakby chodziły na cl3 ;/ albo 4 :D:D

timingi też bardzo dużo dają bo z doświadczenia wiem że 520 2 2 2 5 T1 = 600 2.5 4 3 7 w wydajności więc już się nie sprzeczajcie bo miałem zarówno winbondy jak i samsungi i wiem co jest ile warte :D:DD

A tak pozatym to po to jest ten servis aby ku*** tweakować :D:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie dałes 220 mhz? i dodaj a64tweaker

i co jeszce chcesz ? zapodaj cala liste programow. tak min 50 roznych.

ps a czy tapety zlej w windowsie nie mam ?

lukasrz - widzisz przepłaciłeś bo ja za moje Mushkiny dałem 460zł a chodzą max na 620Mhz przy cl 2.5 4 3 7 T1 w dualu. Nie mów że te dodatkowe 80Mhz nic nie daje :P:P i niższe cl a kto wie jakby chodziły na cl3 ;/ albo 4 :D:D

timingi też bardzo dużo dają bo z doświadczenia wiem że 520 2 2 2 5 T1 = 600 2.5 4 3 7 w wydajności więc już się nie sprzeczajcie bo miałem zarówno winbondy jak i samsungi i wiem co jest ile warte :D:DD

A tak pozatym to po to jest ten servis aby ku*** tweakować :D:D.

nie musisz mi mowic ze timingi cos daja bo to wiem ;) 80MHz daje :) ale nie 16MHz + 300zl wiecej za to :)

no ja dalem 350zl i dostalem wentylator 80mm gratis ;) ale nie żałuje :]

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas, była umowa. To że siętak sprzeczasz to świadczy tylko o Tobie, że jednak coś jest nie tak.

Miało byc 220 jest 217 i na dodatek policzyłeś 1M co nie jest wyznacznikiem wydajności. Policz 16M, które zaadresuje więcej pamięci. Już Ci pisałem, żebyś zastanowił się nad tym co piszesz. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co jeszce chcesz ? zapodaj cala liste programow. tak min 50 roznych.

ps a czy tapety zlej w windowsie nie mam ?

tapeta moze byc, wiecej programow nie jest potrzebnych (wyatarczy cpu-z i a64tweaker), ewentualnie jak tak chcetnie spełniasz moje zyczenia to mozesz pliczyc 32m, a nie 1m. mam nadzieje ze Twje super pamieci podołaja temu zadaniu.

najwazniejsze jest to, zebyc dał 220 mhz, bo 217 to nie 220

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas, była umowa. To że siętak sprzeczasz to świadczy tylko o Tobie, że jednak coś jest nie tak.

Miało byc 220 jest 217 i na dodatek policzyłeś 1M co nie jest wyznacznikiem wydajności. Policz 16M, które zaadresuje więcej pamięci. Już Ci pisałem, żebyś zastanowił się nad tym co piszesz. <_<

na 220 zaiczaja restary nawet z +0.2V przy super pi,moze po wygrzaniu pujda wiecej abo przy 0.3V, ale 2MHz to sporo nei jest ;d jutro moze pokatuje 220MHz, nie chce mi sie czekac na 16M mam robote, zapewniam chodza tak stabilnie, nie che mi sie juz klepac na ten temat :P znudzio mi sie powiem szczerze ;)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 220 zaiczaja restary nawet z +0.2V przy super pi,moze po wygrzaniu pujda wiecej abo przy 0.3V, ale 2MHz to sporo nei jest ;d jutro moze pokatuje 220MHz, nie chce mi sie czekac na 16M mam robote, zapewniam chodza tak stabilnie, nie che mi sie juz klepac na ten temat :P znudzio mi sie powiem szczerze ;)

No widzisz... czyli sam dałeś ciała. Niestety prawda w oczy kole.

Znudziło Ci się to nie zabieraj głosu w tematach, w których masz mało do powiedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekajcie, jak dajesz okienko z cpu-z z ramami to daj jeszcze jedno z spd zebym mial pewnosc ze ty tam masz samsungi uccc a nie jakies winbondy bh-5

a co do tych 2 mhz to ja sie nie czepiam, bo to akurat najmniejszy pikus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie jak z dziecmi :lol: :lol: :lol:

moje memki:

fota

normalnie po zdjeciu widac ze chodza na 220 2-2-2-5 :D

korespondencja z gostkiem:

ja: "na jakim procku został osiagniety ten wynik? bo niewierze aby na amd 2,66 czas był w granicach 11 minut, a dzielnik ramu wskazuje ze procek mial 2,66 ghz, jaki to proc?"

on: "procesor nie musiał przecież przacować synchronicznie do pamięci. AMD Athlon 64 3800 Venice"

ja: "Na screenie jest podany dzielnik - Cpu/10, co oznacza, ze przy taktach 266 na ramie, procek miał 2,66. Jest to nie możliwe do uzyskania - taki wynik - przy jednordzeniowym procku z 512kb cache."

on: "no to bardzo dziwne bo ja właśnie taki wynik otrzymałem"

EWIDENTNIE gosciu cos kreci, bo nie mozliwe zeby tak było. jakas sciema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korespondencja z gostkiem:

ja: "na jakim procku został osiagniety ten wynik? bo niewierze aby na amd 2,66 czas był w granicach 11 minut, a dzielnik ramu wskazuje ze procek mial 2,66 ghz, jaki to proc?"

on: "procesor nie musiał przecież przacować synchronicznie do pamięci. AMD Athlon 64 3800 Venice"

ja: "Na screenie jest podany dzielnik - Cpu/10, co oznacza, ze przy taktach 266 na ramie, procek miał 2,66. Jest to nie możliwe do uzyskania - taki wynik - przy jednordzeniowym procku z 512kb cache."

on: "no to bardzo dziwne bo ja właśnie taki wynik otrzymałem"

EWIDENTNIE gosciu cos kreci, bo nie mozliwe zeby tak było. jakas sciema.

to chyab nie do mnie ? no nie ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mnie wku****ją osoby piszace, ze nic im to nie da w grach to tralalalala. Kuzwa idzcie sobie na invision czy inne gowno! To jest poprostu straszne, przyjdzie sobie na to forum tłum de**li, ktorzy kupuja kompa do gier, podkrecacja tylko troche i mowia ze wyciskanie z kompa wszystkiego jest bez sensu!!!!!!!!

A mnie wku*** takie osoby jak Ty! Czlowieku troche tolerancji, zrozum ze nie kazdego bawi maksymalne podkrecanie kompa. Moze Ty sobie zalozysz jakies prywatne forum do ktorego bedziesz dopuszczal tylko najwiekszych maniakow O/C. Tweak jest dla wszystkich, dla tych ktorzy lubia podkrecac kompa, dla tych ktorym komp sluzy tylko do gier i nawet dla tych ktorzy chca poprostu pogadac "o wszystkim :wink: ".

to chyab nie do mnie ? no nie ? :unsure:

To bylo o gosciu z aukcji.

Faktycznie cos koles kombinuje, ale z ta cena chyba nic nie wykombinuje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie wku*** takie osoby jak Ty! Czlowieku troche tolerancji, zrozum ze nie kazdego bawi maksymalne podkrecanie kompa. Moze Ty sobie zalozysz jakies prywatne forum do ktorego bedziesz dopuszczal tylko najwiekszych maniakow O/C. Tweak jest dla wszystkich, dla tych ktorzy lubia podkrecac kompa, dla tych ktorym komp sluzy tylko do gier i nawet dla tych ktorzy chca poprostu pogadac "o wszystkim :wink: ".

no dobra, ale to jest forum o o/c 9powiedzmy) no i osoby, ktore pisza o tym ze timingi nie maja znaczenia to.......... to samo u spuerpi, ze to jest glupota i ze to nic nie daje ze ktos ma leszy czas. A potem pojawiaja sie temty na ekstremalnym: podkrecilem athlona 64 na 2500 czy to duzo?.... :blink:

@lukasrz

ten fragment to akurat był odnosnie tametu watku, a ja dlaej czekam na test zTwojej strony z obiecanymi 220 mhz 2-2-2-5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie jak z dziecmi :lol: :lol: :lol:

moje memki:

Dołączona grafika

krótko sorki za OT, poczytałam i spadłam z krzesła" normalnie jak z dziećmi" to przecież Ty od dłuższego czasu piszesz brednie jakie to masz super pamięci itp. Powiedz mi jak nie masz czasu na SPI16M?? Idziesz do kuchni robisz kolację wracasz i po testach, ewidentnie kręcisz i widze że jesteś osobą która ma kompleks nie przyznawania się do winy i pisanie że 16mhz nic nie znaczy jest bzdurą"chodzi mi o Twój przypadek cl 2,5 A 2-2-2-5" człowieku zrób te testy na 220 2-2-2-6 , zrób test 16m na 250mhz 2,5-x-x-x pisac każdy może , ja jestem kobietą o OC mam pojęcie i pisanie bzdur że nie warto i że mam tyle i tyle mnie jakoś nie przekonuje , szczególnie w Twoim przypadku gdzie od dłuższego czasu piszesz o tych magicznych pamiątkach , testy byś zrobił 30 razy i miałbyś święty spokój :mur: , to nie jest prywatna wendetta na Ciebie i niechcę abyś sie obrażał i żeby to miało prowadzić do kłótni ale poprostu ewidentnie nie masz racji i powinieneś się do tego przyznac, teraz z innej beczki w sumie to ja pokazała yotomeczkowi te memki i faktycznie koles coś kręci i to ewidentnie, może znajdzie się ktoś kto ma za dużo kasy i je kupi :lol2: , co do inny forumowiczów jeżeli by mieli coś pisać, zgadzam się ze jest to forum dla wszystkich :) , aczkolwiek tutaj ewidentnie jest TOPIC o wyciskaniu z pamięci ostatniego tchu 266 mhz 2-2-2-5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krótko sorki za OT, poczytałam i spadłam z krzesła" normalnie jak z dziećmi" to przecież Ty od dłuższego czasu piszesz brednie jakie to masz super pamięci itp. Powiedz mi jak nie masz czasu na SPI16M?? Idziesz do kuchni robisz kolację wracasz i po testach, ewidentnie kręcisz i widze że jesteś osobą która ma kompleks nie przyznawania się do winy i pisanie że 16mhz nic nie znaczy jest bzdurą"chodzi mi o Twój przypadek cl 2,5 A 2-2-2-5" człowieku zrób te testy na 220 2-2-2-6 , zrób test 16m na 250mhz 2,5-x-x-x pisac każdy może , ja jestem kobietą o OC mam pojęcie i pisanie bzdur że nie warto i że mam tyle i tyle mnie jakoś nie przekonuje , szczególnie w Twoim przypadku gdzie od dłuższego czasu piszesz o tych magicznych pamiątkach , testy byś zrobił 30 razy i miałbyś święty spokój :mur: , to nie jest prywatna wendetta na Ciebie i niechcę abyś sie obrażał i żeby to miało prowadzić do kłótni ale poprostu ewidentnie nie masz racji i powinieneś się do tego przyznac, teraz z innej beczki w sumie to ja pokazała yotomeczkowi te memki i faktycznie koles coś kręci i to ewidentnie, może znajdzie się ktoś kto ma za dużo kasy i je kupi :lol2: , co do inny forumowiczów jeżeli by mieli coś pisać, zgadzam się ze jest to forum dla wszystkich :) , aczkolwiek tutaj ewidentnie jest TOPIC o wyciskaniu z pamięci ostatniego tchu 266 mhz 2-2-2-5 :)

Wiesz.. moze twoim jedynym hobby jest komputer i spedzasz przy nim 20h na dobre, ja mam jeszcze inne zajecia i w domu czesto mnie nie ma wiec nie mam zbytniu czasu na katowanie kilku testow po kilkanascie minut specialnie dla oc maniakow którzy to kochaja, bez przesady... ale jutro obiecuje, jakies testy jeszcze zrobie ;d nie wiecej jak 1 ;]

zakonczmy OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to nie kulturalne ze sie wtrace ale powiem co mysle na temat samsungów uccc. posiadam bowiem takie cos 2x512 i powiem ze teraz to padaczka ;) kreca sie jakos 3 8 4 4 1t na 255 mhz przynajmniej w moim wypadku wyzej nawet nie probowalem ;S co najlepsze pamieci byly zakupione w firmie pcprojekt i jak podaje cpuz sa z tygodnia 65 LOL ! to jest nic bo przedtym wlozyli mi jakto powiedzieli (przez przypadek) hynixy mslicie pewnie ze to zaden problem bo kosci sa porównywale ;) nic bardziej mylnego bo nie wiem odkiedy sie wklada do jednego kompa kosci jedno i dwu stronne. naszczescie potem je wymienili. niestety sami ocencie jakosc tej firmy. ja do nich zawsze mialem respekt dzis musze sie nad tym zastanawiac ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory moje memki lataja z palcem w d... z 2-2-2-5 ale przy ok 220MHz :P , tylko ze 2-2-2-6 sa wydajniejsze ;]

nie no wyscig super pi to super sprawa ;) kazdy o tym marzyl :) od dziecka ! wydawanie kupe kasy dla super pi ;]

jedni lubia wydac 300zl i miec lepsze pamieci i byc lepszym w super pi ;) a kto inny dolozyc 300zl i kupic np GeForce 7800 albo lepszy monitor LCD.... lub sprzedac obecny sprzet dolozyc 300zl i kupic dwurdzeniowego Athlona64 itd... a jeszcze inni wola wydac ta kase na samochod albo sprzet audio

ale najwyrazniej super pi to zycie ;) i ono najwiecej szczescia i pozytku dostarcza :D i jest najbardziej przydatne :)

koniec OT z mojej strony, pozdrawiam i zycze sukcesow w super pi :] napewno wam to duzo zmieni i da w zyciu ;)

Powodzenia ;] ja juz chyba wyroslem z tego pakowania pieniedzy w studnie bez dna, za 2lata wasze najlepsze pamieci będą smieszne a kasa nie wroci :) no ale ebdzie dobry wynik w super pi ;) na takie rzeczy to lepiej sponsorów szukac i z ich kasy takie rzeczy robic w zamian za dobra reklame, najlepsi w tym fachu tak robią.

ehhh

nie wiem po co w ogóle zabierasz glos w tym temacie ...

jak cie nie stać/nie interesuje cie coś - to po prostu zostaw to dla innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz.. moze twoim jedynym hobby jest komputer i spedzasz przy nim 20h na dobre, ja mam jeszcze inne zajecia i w domu czesto mnie nie ma wiec nie mam zbytniu czasu na katowanie kilku testow po kilkanascie minut specialnie dla oc maniakow którzy to kochaja, bez przesady... ale jutro obiecuje, jakies testy jeszcze zrobie ;d nie wiecej jak 1 ;]

zakonczmy OT

masz ine zajecia oprocz oc? wciskanie kitu na temat o/c tak? bo najpierw sie chwalisz jakich to super pamieci nie masz, a teraz gadasz ze ne masz czasu na testy. Oczywiste jest to, ze Twoje pamietki pewnie przy 210 mhz i spi32m beda protestowac :P

moze to nie kulturalne ze sie wtrace ale powiem co mysle na temat samsungów uccc. posiadam bowiem takie cos 2x512 i powiem ze teraz to padaczka ;) kreca sie jakos 3 8 4 4 1t na 255 mhz przynajmniej w moim wypadku wyzej nawet nie probowalem ;S co najlepsze pamieci byly zakupione w firmie pcprojekt i jak podaje cpuz sa z tygodnia 65 LOL ! to jest nic bo przedtym wlozyli mi jakto powiedzieli (przez przypadek) hynixy mslicie pewnie ze to zaden problem bo kosci sa porównywale ;) nic bardziej mylnego bo nie wiem odkiedy sie wklada do jednego kompa kosci jedno i dwu stronne. naszczescie potem je wymienili. niestety sami ocencie jakosc tej firmy. ja do nich zawsze mialem respekt dzis musze sie nad tym zastanawiac ;|

masz temat o tanich pamieciach!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz ine zajecia oprocz oc? wciskanie kitu na temat o/c tak? bo najpierw sie chwalisz jakich to super pamieci nie masz, a teraz gadasz ze ne masz czasu na testy. Oczywiste jest to, ze Twoje pamietki pewnie przy 210 mhz i spi32m beda protestowac :P

masz temat o tanich pamieciach!!!!!!!!!!!!!!!!!

lolek jestes :) gdzie ja sie chwalilem ze mam super pamieci ? mam zwykle pamieci kingstona dual pack, najzwyklejsze.... stwierdzilem tylko ze cena 700zl za te kosci na allegro to jeden wielki lol, a wszyscy odbieraja to jako jakiś atak na grupe zagorzalych oc maniakow ktorym ja nie jestem :) podkrecam nowy sprzet ktory kupie i tyle, zyskuje cenne MHz ktore sa w zasiegu danego sprzetu i koniec ;] :lol: :lol: :lol:

uwierz mi przejda 32M bo na tyle je testowalem jak tylko dobralem dobrą pare + 2 godziny goldmemory test

ciagle ktos z was podejmuje ten OT :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi