Turdrassel Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 No wiec mam teraz taki 'smieszny' motyf ze az musze sie z wami podzielic, mianowicie: -Stacja dyskietek wykrywa sie w BIOSIE w windzie, ale lampka ciagle sie pali i naped nie czyta dyskow. Poza tym sie nie bootuje i nie daje znakow zycia - zaczelo sie to juz na moim starym MOBO wiec uznalem w koncu ze jest wina kontrolera na MOBO czy czegos ale na nowym to samo - dwa: probowalem 3 tasm bo w koncu zwalilem na moj wlasnej roboty okragly wynalazek:) Nadal nic - testowalem juz kilka napedow, obecnie mam domu 5 - nadal nic ciekawe nie.....? no chyba ze przeoczylem jakas prostacka sprawe.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Wiesz nie chcem z ciebie robic polglowka ale to objawy odwrotnego wlaczenia tasmy , stacje zawsze podlacza sie za PRZEPLOTEM , i zobacz jak masz do plyty podpiete , bo jak nie ma ząbka to mogles odwrotnie wlazyc wtyczke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Wiesz nie chcem z ciebie robic polglowka ale to objawy odwrotnego wlaczenia tasmy , stacje zawsze podlacza sie za PRZEPLOTEM , i zobacz jak masz do plyty podpiete , bo jak nie ma ząbka to mogles odwrotnie wlazyc wtyczke. Hahaha ale udalo CI sie:)) nie napsialem o tym ale nie sadzilem ze mnei ktos posadzi o odwrotne wlzoenie tasm:)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Wiesz nie chcem z ciebie robic polglowka ale to objawy odwrotnego wlaczenia tasmy , stacje zawsze podlacza sie za PRZEPLOTEM , i zobacz jak masz do plyty podpiete , bo jak nie ma ząbka to mogles odwrotnie wlazyc wtyczke. Hahaha ale udalo CI sie:)) nie napsialem o tym ale nie sadzilem ze mnei ktos posadzi o odwrotne wlzoenie tasm:)))))) Ustalmy podstawowe przyczyny - padniety kontroler (odpada masz nowe MoBo) - padniety kabel (odpada sprawdzales inne) - padniety naped FDD odpada (masz w domu 5 ) Jedyne co mi przychodzi na mysl to jest to ze jeden z tych napedow co masz w domu jest tak felernie spalony ze po podlaczeniu go do plyty uszkadza kontroler FDD i jazda sie zaczyna..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Faktycznie mi to też wygląda na źle włożony kabelek.Ale skoro nie to już niewiem.A możesz sprawdzić jeszcze raz kabelak :) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 buehehe zle wkladasz tasme wg mnie:) al ja tez pomylilem sie pare razy jak spiesznie skladalem kompa - niby wszystko ok ale nie moglem nic zrobic , patrze a tu sie swieci kontrolka caly czas :) a jesli nie to sprawdz sama tasme. ew wyrzuc naped do smieci bo nici z niego - no sorry mozna wykorzystac silniczek np. jako ostrzalke do olowkow ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Wiesz nie chcem z ciebie robic polglowka ale to objawy odwrotnego wlaczenia tasmy , stacje zawsze podlacza sie za PRZEPLOTEM , i zobacz jak masz do plyty podpiete , bo jak nie ma ząbka to mogles odwrotnie wlazyc wtyczke. Hahaha ale udalo CI sie:)) nie napsialem o tym ale nie sadzilem ze mnei ktos posadzi o odwrotne wlzoenie tasm:)))))) Ustalmy podstawowe przyczyny - padniety kontroler (odpada masz nowe MoBo) - padniety kabel (odpada sprawdzales inne) - padniety naped FDD odpada (masz w domu 5 ) Jedyne co mi przychodzi na mysl to jest to ze jeden z tych napedow co masz w domu jest tak felernie spalony ze po podlaczeniu go do plyty uszkadza kontroler FDD i jazda sie zaczyna..... Wiesz tego tez sie wlasnei balem... nei wiem czy az taki zonk jest mozliwy...ale skoro nic innego. Aha ludzie mam wam nagrac avika z pocesu zakladania kabla?!!? :evil: :wink: zobacze jeszcze ine tasmy (choc jedna jest fabrycznia nowa zupelnie). Jesli nie to nei mam napedu fdd i juz...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja tez takie cosik mialem:ciagle sie dioda swiecila. Byla to wina kabla polaczeniowego. Ale jak piszesz,ze kabel na 102% jest wporzo to chyba sie FDD sypnelo. lepiej raz jeszcze sprawdz kable 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 z uwagi na znikowmy kosz nowego (uzywanego) fdd czy gra jest warta swieczki ? jak chcesz sie pobawic to rozbiez fdd, lutownica w reke i przelec wszystkie luty do ktorych masz dostep (czasem tak tak sie robi jak gdzies jest zimny lut), oczysc pedzelkiem lub skalpelem chirurgicznym jak zobaczysz gdzies jakis syfek ktory moze laczyc sciezki, jak nie pomoze to do kosza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 No dobra sprawdzalem 3 kable, sprawdze kolejne 3. Kto wie, kto wie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 a ja powiem jeszcze co innego - odkrec lekko srubki mocujace i poruszaj calym napedem - czasem zbyt mocne dokrecenie i FDD juz nie dziala - taki to szmelc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 hmm, sprawdź czy piny od zasilania, tam gdzie podłączasz wtyczkę z zasilaniem, nie wyłamały się z lutu. ps. ja nie używam fdd, mam co prawda ale w drugim kompie, na którym nie pracuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 hmm, sprawdź czy piny od zasilania, tam gdzie podłączasz wtyczkę z zasilaniem, nie wyłamały się z lutu. ps. ja nie używam fdd, mam co prawda ale w drugim kompie, na którym nie pracuję. hmmm pisalem wczesniej i powtorze ze napedo testowalem juz 5 na roznym kablach od zasilania tez. A napedow oczywisice nie wkaldam do obudowy wiec nei sa za mocno przykrecone :) (chyba ze za slaobo;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 hmm, sprawdź czy piny od zasilania, tam gdzie podłączasz wtyczkę z zasilaniem, nie wyłamały się z lutu. ps. ja nie używam fdd, mam co prawda ale w drugim kompie, na którym nie pracuję. hmmm pisalem wczesniej i powtorze ze napedo testowalem juz 5 na roznym kablach od zasilania tez. A napedow oczywisice nie wkaldam do obudowy wiec nei sa za mocno przykrecone :) (chyba ze za slaobo;) ja piszę o samym fdd - miałem kiedyś taki przypadek, że gniazdo się wyłamało (te 4 piny) i fdd po prostu nie był zasilany, i złocone kable by w takim przypadku nie pomogły. pewnie u ciebie jest co innego ale warto sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 hmm, sprawdź czy piny od zasilania, tam gdzie podłączasz wtyczkę z zasilaniem, nie wyłamały się z lutu. ps. ja nie używam fdd, mam co prawda ale w drugim kompie, na którym nie pracuję. hmmm pisalem wczesniej i powtorze ze napedo testowalem juz 5 na roznym kablach od zasilania tez. A napedow oczywisice nie wkaldam do obudowy wiec nei sa za mocno przykrecone :) (chyba ze za slaobo;) ja piszę o samym fdd - miałem kiedyś taki przypadek, że gniazdo się wyłamało (te 4 piny) i fdd po prostu nie był zasilany, i złocone kable by w takim przypadku nie pomogły. pewnie u ciebie jest co innego ale warto sprawdzić. ja tez pisze o samym fdd, a ze podlaczalem ich kilka wiec odpada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 No to wychodzi na to że masz cholernaego pecha. Weź te fdd i kable i posprawdzaj u jakiegoś kumpla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Sprawdz czy w FDD nie ma jakis nie porebnych czesci bo to tez powoduje problem, mi np zostala zaslepka od dyskietki i ani rusz z niej odczytac bylo, ale jak ja wyjalem to wsio wporzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 No to wychodzi na to że masz cholernaego pecha. Weź te fdd i kable i posprawdzaj u jakiegoś kumpla. kurde dzialaja 4 na 5 stacji :( ale na ich kabalch sprawdze z moimi - moze...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja mam ten sam problem i niewiem co robic? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...