kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 jak sie ma "destylowanom" to nie trzeba :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 jak sie ma "destylowanom" to nie trzeba :lol:A autor tematu ma oby napewno wode destylowaną a nie przypadkiem demineralizowaną? Jezeli to drugie to "czeba" ;) W pierwszym przypadku przyznam ze nie wiem jakie ma właściwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 mam wode destylowaną firmy bud get na kanistrze pisze woda odmineralizowana, oczyszczona bakteriologicznie pasuje ?? czy trzeba coś dolać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 a woda destylowan, po wlaniu do układu nie traci czasem swoich właściwości? tak samo jak z nieprzewodzeniem prądu..... dobrze mówie? przecież zawzse jakieś resztki tam zostaną, zmieszają sie z wodą i juz nei bedzie destylką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) A autor tematu ma oby napewno wode destylowaną a nie przypadkiem demineralizowaną? Jezeli to drugie to "czeba" ;) W pierwszym przypadku przyznam ze nie wiem jakie ma właściwości. jak sie ma s\demineralizowaną albo destylowana to nie trzeba, ale jak sie ma destylowanom, albo demineralizowanom to czeba ;) ocywiscie zartuje sobie, przy laczeniu miedzi z alu TRZEBA stosowac jakikolwiek inhibilator (:lol: )korozji. Edytowane 9 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 czyli jak bo sie pogubiłem ta moja woda starczy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 czyli jak bo sie pogubiłem ta moja woda starczy ??? nie, musisz miec jakikolwiek inhibilator korozji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 hehe to musze mieć czy nie ten jakikolwiek inhibilator korozji ??? jak tak to gdzie to moge dostać albo jak to sie nazywa ?? firma jakać np.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 odpowedzielem Ci na pytanie " czy woda wystarczy" słowiem nie - czyli nie. potrzebujesz inhibilator korozji. inhibilator to srodek dodawany do roznych plynow, albo mozesz go sam dodac, np copal. w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 jeżeli dobrze rozumiem to wystarczy że dodam do wody jakiś płyn?? a w każdym płynie jest inhibilator korozji ?? a w płynie do chłodnic samochodowych jest ?? jak tak to leje plyn do chłodnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 a w płynie do chłodnic samochodowych jest ?? [...] w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) hehe nieznam sie i nic mi to nie mówi "[...] w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator" ale na to chyba wychodzi że w płynie do chłodnic jest dzięki :) a temp odpowiednia teraz jest ??? 36 stopni pod chłodnicą 2 wentyle 80mm ??? Edytowane 9 Lutego 2006 przez cinek204 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 hehe nieznam sie i nic mi to nie mówi "[...] w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator" ale na to chyba wychodzi że w płynie do chłodnic jest dzięki :) a temp odpowiednia teraz jest ??? 36 stopni pod chłodnicą 2 wentyle 80mm ???No jezeli nie wiesz to borygo nie służy wyłącznie do picia. Tak wec mozesz wywionskować, że to własnie borygo leje sie do chłodnic i zawiera ten magiczny inhibitator korozji. Wylej tą demineralke i zapodaj borygo. Tak na marginesie to destylka to nie to samo co demineralka. Destylka, jezeli dobrze sie orientuje, nie jest taka łatwa do dostania. Te wszystkie płyny w supermarketach itp. to są własnie wody demineralizowane, które bardzo szybko tracą swoje super właściwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 No jezeli nie wiesz to borygo nie służy wyłącznie do picia. Tak wec mozesz wywionskować, że to własnie borygo leje sie do chłodnic i zawiera ten magiczny inhibitator korozji. Wylej tą demineralke i zapodaj borygo. Tak na marginesie to destylka to nie to samo co demineralka. Destylka, jezeli dobrze sie orientuje, nie jest taka łatwa do dostania. Te wszystkie płyny w supermarketach itp. to są własnie wody demineralizowane, które bardzo szybko tracą swoje super właściwości. destylka niestety tez traci. Kiedys chcialem sobie zrobic destylke sam ale stwierdzilem ze nie ma sansu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) zamocowałem wentyle i co [gluteus maximus] temp. 36 stopni po ok.2 godzin pracy(www) fotka chłdniczk jest super chłodna woda z niej też wylatuje supe chłodna :) problem z chipsetem on oddaje ciepło prosto na pcu tzn. powiew ciepła uchodzi prsto na pcu , mam na chipsecie wentylek ale on słabo daje co teraz mam począć ?? myśle że gdyby nie chipset to miałbym z 30 stopni pomocy !!!!!!!!!!!! ta fotka przedstawia kierunek uchodząceko powietrzaa prosto na procka czerwona strzałka kierunek Edytowane 10 Lutego 2006 przez cinek204 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) No co ty ... temperatura nie jest taka zła. Biorąc pod uwage wydajność chłodniczki, która nie jest królem wydajności :/ i bloku z aluminium to temperatura i tak nie zła. Powinienes zrobic tka zwanego shrouda na chodniczke bo to powietrze którym dmuchają wentye nie przelatuje przez finy tylko do okoła chłodniczki. Tym bardziej ze masz podkrecony sprzęt. A powietrze lecące z chipsetu napewno podwyższa temp jezeli odczyt temperatury procka jest z socketu. Edytowane 10 Lutego 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ja niemam podkreconeo sprzętu bynajmniej narazie. to mówisz że temp. jest niezła ?? a jak zamocuje blok na chipset to spadnie mi temp o ok. te 6-4 stopnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 nikt nie odpowie ??:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 no nie wiem,moze spadnie o 1-2*C, moze zalozysz blok na chipset? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 niewiem temp. mnie nie zadawala :( płun wymieniłem :) na płyn do chłodnic :) teraz zamieżam dla sprawdzenie podłończyć jakąś ogromną chłodnice bu zobaczyć czy temp. spadnie :) zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...