Skocz do zawartości
cinek204

Moje Wc I Wysoka Temp. Co Jest ? Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

jak sie ma "destylowanom" to nie trzeba :lol:

A autor tematu ma oby napewno wode destylowaną a nie przypadkiem demineralizowaną? Jezeli to drugie to "czeba" ;) W pierwszym przypadku przyznam ze nie wiem jakie ma właściwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a woda destylowan, po wlaniu do układu nie traci czasem swoich właściwości?

tak samo jak z nieprzewodzeniem prądu.....

dobrze mówie?

przecież zawzse jakieś resztki tam zostaną, zmieszają sie z wodą i juz nei bedzie destylką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A autor tematu ma oby napewno wode destylowaną a nie przypadkiem demineralizowaną? Jezeli to drugie to "czeba" ;) W pierwszym przypadku przyznam ze nie wiem jakie ma właściwości.

jak sie ma s\demineralizowaną albo destylowana to nie trzeba, ale jak sie ma destylowanom, albo demineralizowanom to czeba ;)

ocywiscie zartuje sobie, przy laczeniu miedzi z alu TRZEBA stosowac jakikolwiek inhibilator (:lol: )korozji.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowedzielem Ci na pytanie " czy woda wystarczy" słowiem nie - czyli nie.

potrzebujesz inhibilator korozji. inhibilator to srodek dodawany do roznych plynow, albo mozesz go sam dodac, np copal. w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe nieznam sie i nic mi to nie mówi "[...] w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator" ale na to chyba wychodzi że w płynie do chłodnic jest dzięki :) a temp odpowiednia teraz jest ??? 36 stopni pod chłodnicą 2 wentyle 80mm ???

Edytowane przez cinek204

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe nieznam sie i nic mi to nie mówi "[...] w kazdym borygo/petrygo jest inhibilator" ale na to chyba wychodzi że w płynie do chłodnic jest dzięki :) a temp odpowiednia teraz jest ??? 36 stopni pod chłodnicą 2 wentyle 80mm ???

No jezeli nie wiesz to borygo nie służy wyłącznie do picia. Tak wec mozesz wywionskować, że to własnie borygo leje sie do chłodnic i zawiera ten magiczny inhibitator korozji. Wylej tą demineralke i zapodaj borygo.

Tak na marginesie to destylka to nie to samo co demineralka. Destylka, jezeli dobrze sie orientuje, nie jest taka łatwa do dostania. Te wszystkie płyny w supermarketach itp. to są własnie wody demineralizowane, które bardzo szybko tracą swoje super właściwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jezeli nie wiesz to borygo nie służy wyłącznie do picia. Tak wec mozesz wywionskować, że to własnie borygo leje sie do chłodnic i zawiera ten magiczny inhibitator korozji. Wylej tą demineralke i zapodaj borygo.

Tak na marginesie to destylka to nie to samo co demineralka. Destylka, jezeli dobrze sie orientuje, nie jest taka łatwa do dostania. Te wszystkie płyny w supermarketach itp. to są własnie wody demineralizowane, które bardzo szybko tracą swoje super właściwości.

destylka niestety tez traci. Kiedys chcialem sobie zrobic destylke sam ale stwierdzilem ze nie ma sansu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamocowałem wentyle i co [gluteus maximus] temp. 36 stopni po ok.2 godzin pracy(www) fotka

Dołączona grafika

chłdniczk jest super chłodna woda z niej też wylatuje supe chłodna :) problem z chipsetem on oddaje ciepło prosto na pcu tzn. powiew ciepła uchodzi prsto na pcu , mam na chipsecie wentylek ale on słabo daje co teraz mam począć ?? myśle że gdyby nie chipset to miałbym z 30 stopni pomocy !!!!!!!!!!!!

Dołączona grafika

ta fotka przedstawia kierunek uchodząceko powietrzaa prosto na procka

czerwona strzałka kierunek

Edytowane przez cinek204

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co ty ... temperatura nie jest taka zła. Biorąc pod uwage wydajność chłodniczki, która nie jest królem wydajności :/ i bloku z aluminium to temperatura i tak nie zła. Powinienes zrobic tka zwanego shrouda na chodniczke bo to powietrze którym dmuchają wentye nie przelatuje przez finy tylko do okoła chłodniczki. Tym bardziej ze masz podkrecony sprzęt.

A powietrze lecące z chipsetu napewno podwyższa temp jezeli odczyt temperatury procka jest z socketu.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi