Skocz do zawartości
hellrider

Co To Za Chłodnica ? Wiecie Moze ?

Rekomendowane odpowiedzi

termit_tm >>> w sumie troszke jej jest :) ale niestety podczas czyszczzenia znalazlem dziurke w mosiadzu :( taka prawie po igle. Macie jakies propoziszyn czym to zatkac ?? lutowanie, spawanie wypada z gry.....

post-133203-1139504506_thumb.jpg

Edytowane przez hellrider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzac po rozmiarach i wyprowadzeniach po przeciwnych stronach to moze byc cos w klimatach chlodnicy od fiata 126 p BIS albo od czegos pokroju Cinquecento tylko starszego. Mozesz znalezc jakis niezly klej do metalu i nakleic na to kawalek mosiadzu badz miedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termit_tm >>> w sumie troszke jej jest :) ale niestety podczas czyszczzenia znalazlem dziurke w mosiadzu :( taka prawie po igle. Macie jakies propoziszyn czym to zatkac ?? lutowanie, spawanie wypada z gry.....

Poxsilina powinna być OK :)

Ja mam przyklejone króćce do kadeta na poxsiline i nic nie cieknie :lol: :D

Edytowane przez Alimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj, no widomo zelut to latwo i szybko, ale dla mnie conajmniej dziwne jest pytanie o to jak zalatac taki otworek, chwile pomyslec, zrobic i gotowe. A jeszcze bardziej dziwne jest to ze lutowania odpada :blink:

tez mnie to dziwi ;) mysle ze najlepszy jest pomysl SZUK szybko, prosto i tanio :D

pozdrawiam

No co ty ... ja to bym rzucił na to jajko jak Chuck Noris. Białko sie zetnie i bedzie git ;)

e,e !! Macgyver byl pierwszy ! to jemu w jeepie padla chodnica ;) wzial jajka, wbil do srodka, sciely sie i po problemie :] nie smiejcie sie to naparwde dziala :) tylko ze na krotka mete.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drugie: jeśli się wam nie podoba post z hasłem ze lutowanie odpada to nie piszcie :/

nie podoba sie ale pytalismy sie dlaczego adpada............

Po czwarte: nie mam ochoty lutować bo może prądu nie mam , a nikt mi nie pomoże bo może nikogo nie znam, i chce skleić sobie nawet durna guma do życia ?

nie masz pradu :blink: a kto powedział ze do lutowania prad potrzebny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe chodzi o to ze ni eumiem , ale co ja moge zrobic Transformatorowka 75 Watowa ?

polutowac chodnice ? 75W to malo ? akurat. Nie potrzebujesz tony energii do tego ;d

ehh

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w mitbusters nie obalili mitu o białku bo to prawda da sie chlodnice załatac ;)

No dlatego o tym wczesniej wspomnhiałem. Taki patent jest stosowany w awaryjnych przypadkach jak w drodze ci chłodnica nawali. Wystarczy wbić jajo w chłodnice poczekac az zastygnie i jazda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi