Krzol Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam! Montuje komp przeznaczony głównie do brac biurowych/multimedia. Jako, że od dwóch lat przestałem się interesować nowinkami w hardware'rze, mam kilka dylematów. Primo: Który socket jest bardziej przyszłościowy? Czy może AMD ciągnie dwa równolegle na raz? Co wybrać, by za rok nie zostać z ręką w nocniku? Secundo: Na jakim chipsecie oprzeć konfigurację, by było jak najwydajniej i stabilnie? Co powiecie o takim konfigu: Procek: AMD Sempron 3000+ OEM (S939, 64-bit) MOBO: Gigabyte K8NF-9, nForce4-4x, DualDDR400, SATA, RAID, FW, GBLAN, ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam! Montuje komp przeznaczony głównie do brac biurowych/multimedia. Jako, że od dwóch lat przestałem się interesować nowinkami w hardware'rze, mam kilka dylematów. Primo: Który socket jest bardziej przyszłościowy? Czy może AMD ciągnie dwa równolegle na raz? Co wybrać, by za rok nie zostać z ręką w nocniku? Secundo: Na jakim chipsecie oprzeć konfigurację, by było jak najwydajniej i stabilnie? Co powiecie o takim konfigu: Procek: AMD Sempron 3000+ OEM (S939, 64-bit) MOBO: Gigabyte K8NF-9, nForce4-4x, DualDDR400, SATA, RAID, FW, GBLAN, ATX 1. s 939 2. NForce-4 Co do podanego konfigu to spoko. Może bym tylko wziął procesor w wersji BOX - dostajesz wentylator i 3 lata gwarancji. Płyta główna OK, sam taką miałem i sprawowała się bez zarzutu. Poza tym masz na nią 3 lata gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 czy jest sens przesiadac sie na s939 jak juz za pol roku wchodzi M2 czy nie lepiej troche poczekac, dozbierac i kupis sobie super nowoczesną platforme? jak juz koniecznie chesz sie przesiasc na s.939 to jak masz zamiar soe bawic w OC to DFI LP, a jezeli nie to moze bys sie na jaiego asroka skusił jak komputep ma sluzc do prac biurowych i multimedialnych... po co zmienaic sprzet jak mam sluzyc glownie do bira i multimediów?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Na M2 lepiej nie czekaj, no chyba że jesteś magnatem paliwowym i chcesz kupić procka wartego tyle ile krajowa roczna średnia zarobków B) po prostu bierz sempa na s939+ płytka Asrock dual sata :wink: jest to rozwiązanie wydajne i przyszłościowe B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...