ath Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Wlaczylem frapsa i nie jest tak kolorowo jak myslalem. Praktycznie to lustrzana kopia OF, wiadomo lepsza grafa, [ciach!]lki itp. , wieksze wymagania. Ja w to gral na pewno nie bede, nic mnie do tego tutulu nie przyciaga. Wole polatac sobie smiglowcami w bf2. :D Edytowane 21 Grudnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Dajcie spokój, grafika wcale nie lepsza niz w BF2, a w tego moge grac na high/medium... natomiast w Arma to wątpie zeby przyzwoicie chodziło na LOW :lol2: :lol: olewam takie nędznie zrobione produkcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wlaczylem frapsa i nie jest tak kolorowo jak myslalem. Praktycznie to lustrzana kopia OF, wiadomo lepsza grafa, [ciach!]lki itp. , wieksze wymagania. Ja w to gral na pewno nie bede, nic mnie do tego tutulu nie przyciaga. Wole polatac sobie smiglowcami w bf2. :D Hehe. Przepraszam, że tak bez związku praktycznie z samym tytułem ale te cyferki w rogu , mogą narobić bigosu. Jest płynnie... zapodajemy fraps'a... O ja! Nie jest płynnie... nie da się grać. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Hehe. Przepraszam, że tak bez związku praktycznie z samym tytułem ale te cyferki w rogu , mogą narobić bigosu. Jest płynnie... zapodajemy fraps'a... O ja! Nie jest płynnie... nie da się grać. :lol: No na oko bylo wiecej fps, akcja gry nie jest tak szybka jak w innych fps i stad takie zludzenie. ;] Nie napisalem nigdzie, ze jest plynnie, wszystko 'plywa' to wlasnie oznaka granicy plynnosci i niedoboru fps, przynajmniej na moje, glodne fps oko. ;] Takze lepiej nie wlaczajcie frapsa, popsujecie sobie zabawe. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) No demko zainstalowane i zaczynaja sie schody , pierwszy test wszystko jak na screenie ponizej AA na normal 1024x768 fraps niechce pokazc wiecej niz 22-24 fps przy takim framerate to mozna tylko ogladac widoki i pewnie jak wejsc gdzies wyzej framerate spadnie do 15 fps niby w max detalach grafa calkiem przyzwoita ,ale grywalna tylko na kartach klasy GF 8800GTX :[ UPDATE: obszar gry jest chyba porownywalny tylko z tym co ma byc w CRYSIS ogolnie to nawet w ustawieniach normal/low nie ma mowy o graniu w multiplayer 30-35 fps to troche za malo ,zreszta demo jeszcze strasznie niedopracowane ustawienia grafiki same mi przeskakiwaly do jakis dziwnych wartosci Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Potwierdzam, nie da sie grac komfortowo na ustawieniach normal. Po nocnych bojach z demkiem , wysokim pingu ( ustawienie w filtrze nic nie daja ), wkurzajacym podwojnym laczeniu z serwerem ( po wejsciu na serwer i wybraniu klasy, ogladamy dlugo, bardzo dlugo okno Receiving Data), moge powiedziec ,ze narazie w takiej postaci, demko jest prawie niegrywalne ( dla mnie). Moze dzis posiedze dluzej i zobacze co oferuje z gameplay, nastepca Operation Flashpoint . Edytowane 22 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 @KaszaWspraju Oferuje bardzo dużo tylko nie na tej wersji produktu, myślę, że za jakiś rok będzie już do pogrania... W tej chwili jedynym rozwiązaniem jest zakup 8800GTX :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ale nie do takiej grafiki :? która miejscami jest bardzo przecietna. To jest cofanie sie w czasie. Jak tak dalej pójdzie to gry o wygladzie sapera nie beda chodzić na 9900 GTX w sli :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Może i miejscami jest przeciętna, ale jak wielki otwarty teren masz do dyspozycji! To nie jest RS:Vegas gdzie idziesz i zwiedzasz poszczególne lokacje jak po sznurku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Po prostu super gra która na normal powinna chodzić jak masło na GF 6600GT nie wyrabia na 7900GT.Pięknie kolejna gra bez optymalizacji :mur: Kolejny niezomtymalizowany gniot :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Może i miejscami jest przeciętna, ale jak wielki otwarty teren masz do dyspozycji! To nie jest RS:Vegas gdzie idziesz i zwiedzasz poszczególne lokacje jak po sznurku.Bynajmniej o gameplay mi nie chodzi bo ten jest (nie liczac paru bugów) bardzo dobry. Chodzio mi głowie o syfiastą optymlizacje dzisiejszych gier ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 To wszystko idzie w zlym kierunku , zeby do ustawien w trybie normal potrzebowac GF8800GTX ??? przypuszczam ze w max ustawieniach na owej karcie tez cudow nie bedzie :/ narazie pozostaje walczyc w BF2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) na 8800gtx w tym miejscu i ustawienia z screena jest jakies 55fps. 33fps (SLI 58)mam w 1680x1050 wszystko na max w opcjach - aa normal btw: na nv wyglada to "inaczej" chyba, ze masz brightness zmieniony Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Sulaco Tak ,oczywiscie ze brightnes i gamma podniesiona ,mam takie specyficzne ustawienia monitora ze w wszystkich grach musze podnosic gamme i brightnes jesli dobrze rozumiem to tam gdzie u mnie bylo 30 fps na GF8800GTX jest 55fps ??? czyli mozna zagrac calkiem przywoicie w multi :) Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Tak ,oczywiscie ze brightnes i gamma podniesiona ,mam takie specyficzne ustawienia monitora ze w wszystkich grach musze podnosic gamme i brightnes tak wlasnie cos kojarzylem :) jesli dobrze rozumiem to tam gdzie u mnie bylo 33 fps na GF8800GTX jest 55fps ???tak. w temacie 8800 tez ktos sie "podzielil" uwagami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Boze jak to chodzi... ustawilem na med/low i nie da sie grac, a wyglada to to jak quake 1. To jakis zart? Sterowanie tez jakies dziwne. Tabela wynikow pod "i" jest chyba, ciezko sie skapowac, najlepiej samemu wszystko od podstaw ustawic bo chyba po pijanemu ktos rozmieszczal rozne funkcje po klawiszach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jak dla mnie to ta gra bedzie tylko ciekawostka :) bynajmniej przez najblizszy rok zanim ludziska nie zaczna kupowac/uzywac kart DX10 Klawiszologia to istne cudo techniki ,trza nic tylk o helpa wydrukowac fakt ze to niby symulator Ja podziekuje i ide pykac w BF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Boze jak to chodzi... ustawilem na med/low i nie da sie grac, a wyglada to to jak quake 1. To jakis zart? Sterowanie tez jakies dziwne. Tabela wynikow pod "i" jest chyba, ciezko sie skapowac, najlepiej samemu wszystko od podstaw ustawic bo chyba po pijanemu ktos rozmieszczal rozne funkcje po klawiszach. Też się zawiodłem :wink: nic się w mechanice nie zmieniło od OF1 a grafika się zmieniła ale jakim kosztem. Pograłem trochę coraz bardziej mi się podoba może gramy jakiś COOP? Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 a ja mam problem z demkiem pc jak w sygnaturce najnowszy dx stery 93.71 ,demko sciagne z filefront i gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m pokazane sa wskazówki dotyczace sterowania i juz ma wchodzic do meu i... sie wysypuje ze wystapil bład ,wraca do windowsa .Co może byc przyczyną prosze o pomoc :( pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 generalnie to nie rozumiem dem gier w wersji mp. Na dodatek w sytuacji gdzie praktycznie nigdzie sie polaczyc nie mozna. Zawsze nienawidzilem demek mp. Przeciez demo ma dac okazje spokojnego przetestowania produktu. Jak tu testowac gre w takich warunkach? Co chwile "kicked off" albo sie wiesza na reciving data. Ustawilem opcje graficzne i ich nie moge sprawdzic bo jeszcze mi sie ani razu nie zaladowala mapa a probuje juz 30 minut - krew mnie zaraz zaleje. Paranoja. Po co wogole to demo. Trzeba bedzie wykombinowac wersje pelna (zaraz lookne gdzie trzeba ;) ) i tych imbecylow z bohemia interactive wyreczyc. Co za chora mentalnosc. Zly jestem. Sciagnalem demo i prawde mowiac to opis pliku byl taki ze wcale z niego nie wynikalo ze to demko mp bo pewnie bym odpuscil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 A mi demko śmiga dobrze i właśnie w nie gram nawet fajna gra ale przeciwnicy mają aimbota ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 U mnie na lapie to samo... chodzi cieniutko tzn średnio 20-30 fps (40 to na terenach bez budowli i rzadki lasek ;) ). Spada też poniżej 20... Ustawienia max prócz shading'u i AA.. Najgorzej jest przy zoomie z dragunova :o FPS spada 2x, nie wiem o co chodzi :| widać przecież mniej terenu niż bez zoom'a... Szkoda że po ustawieniach na low gra wygląda tak samo a może gorzej niż OF... Za rok może sobie pogramy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Za rok może sobie pogramy :P za rok może już będzie Enemy in sight i to w niego będziemy grać :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Poza tym wkurzajacy jest motyw z przyblizaniem obrazu. Mozna to zrobic nie przykladajac lufy do oka (po co to?) ale mozna tez najpierw przylozyc lufe do oka, przyblizyc obraz i dopiero celnie strzelac. Super. Zamiast zrobic to pod jednym przyciskiem myszki to ja musze wykonywac karkołomne akrobacje na mojej klawiaturze. Moze chcieli zrobic zeby to bylo bardziej realistyczne, ale jezeli juz tak chcieli zrobic symulator to dlaczego nasz wojak podaje SAM pozycje wroga (jezeli kogos zobaczy)? To juz w takim bf2 sami zaznaczalismy miejsce chowania sie wroga, a tutaj prosze jakie uproszczenie. Do tego jezeli juz celuje przez muszke/jakis mega pr0 nowoczesny celownik to fps spada masakrycznie. Gra jest niegrywalna na multi, fps 15-20 w porywach :lol: na med/low - wielka kupa po prostu, szkoda, moze full wersja chodzi lepiej, zwlaszcza ze wyszly jakies tam patche. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Niema szans na zanaczna poprawe plynnosci Widac ze chyba utopili kase wydawcy tej gry , powinni poczekac z rok czasu :) z drugiej strony sa masochisci ktorzy zjada detalami do zera i beda mlucic po sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Niema szans na zanaczna poprawe plynnosci Widac ze chyba utopili kase wydawcy tej gry , powinni poczekac z rok czasu :) Nie powinni czekać rok czasu.Wystarczyło odpowiednio zoptymalizoawać silnik gry,lecz jak widać producenci mieli to głęboka.Ta gra w multi na 7900GS powinna śmigać ultra płynnie a dlaczego tak nie jest-przez lenistwo programistów :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Jak wyjdzie jakis patch poprawiajacy wydajnosc to biore te gre. POgralem dluzej i musze powiedziec ze przyjemnie sie pyka, ale jest MASA bugow i ten brak optymalizacji :/. Np. jezeli otworze kompas albo zerkne na zegarek w grze to nagle wszystko do okola robi sie jasniejsze, jakbym podkrecil gamme o 100 procent do przodu - schowam zegarek/kompas i juz jest normalnie. Co to niby ma byc? Moze mi ktos powiedziec jakim klawiszem sie pisze do innych na multi? Patrzalem w controlsy i nic nie moglem znalezc... Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Poza tym wkurzajacy jest motyw z przyblizaniem obrazu. Mozna to zrobic nie przykladajac lufy do oka (po co to?) ale mozna tez najpierw przylozyc lufe do oka, przyblizyc obraz i dopiero celnie strzelac. Super. Zamiast zrobic to pod jednym przyciskiem myszki to ja musze wykonywac karkołomne akrobacje na mojej klawiaturze.Szybkie, dwukrotne naciśnięcie PPM daje ten sam efekt co klawisz V. Gra ogólnie może być, na sprzęcie z sigu żeby pograć rozsądnie muszę zjechać ze wszystkim na normal podczas gdy w BFa2 mogę grać 1600x1200 z AA i AF. No comments.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Gra jest ciekawa a engine ten sam co w OFP. JA juz od ponad miesiaca pykam w multi i powiem ze po 5 latach gry w OFP i nuace wychwytywania najmniejszego ruchu w lesie ogrywanie poczatkujacych az przykre jest :P Chat jest pod "/" a kanaly zmieniasz "," i "." - bialy widza obie strony (amerykance i ruscy), niebieski tylko ta strona ktorej jestes czlonkiem a zielony to czat oddzialu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 grafa 1024x - all low i tylko 28 klatek na A 2800+, GF 6600 GT, 1786 MB RAM engine widziałem, że ten sam co w OFP już na trailerach jest specyficzny - więc wiedziałem czego się spodziewać dostałem również trochę uproszczone sterowanie ale nie tak jak tego bym chciał nie wiem też po co komplikować menu i łączenie z serwerem przez dziwne ekrany ładowania skoro są sprawdzone rozwiązania.. i dlaczego pingi są tak wysokie ? Operation Flashpoint 2 może nas zawieść, wierzcie mi.. :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...