Skocz do zawartości
Gość CrazyHo

Jak Podłączyc Radka Do Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc. Mam Radeona 9600PRO 128Mb z TV outem i mam telewizor Panasonic i nie wiem w jaki sposób go wogóle podłączyc, niezbyt się na tym znam więc jak ktos by coś wiedział to proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz kupić kabel SVideo i wpiąć do karty i do tv!!!! jak w TV nie masz tego wejścia to pewnie masz Euro czyli musisz dokupić przejście z Euro na w/w i tyle!!!!!!!! lub kabel Svideo-Euro!! popytaj w sklepie jakie sa możliwości!!!! no i oczywiście musisz w sterach ustawić odpowiednie parametry!!! komp po podłączeniu TV powinien go wykryc automatycznie więc tylko format odpowiedni ustawisz i działa!!!! no i podpinaj kable na yłączonym kompie ale o tym pisać chyba nie trzeba!!! :D

W TV sygnał kompa powinieneś znaleść na AV!!!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale gniazdo w karcie ma 7pin, a kable które widziałem na allegro mają wtyczke 4pin. Dostałem również razem z kartą jakąś przejściówke która ma z jednej strony wtyczke 7pin, a z drugiej jedną wtyczke taką jak czincz i wtyczke 4pin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten chinch to kompozyt czyli najgorsze z mozliwych wyjsc ale najpopularniejsze. Ta druga wtyczka to S-Video i tu juz bedzie lepszy obraz. Jezlei naprawde sie na tym nie znasz kup cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9118 wiem ze cena kosmos ale mozna takie cos znalezc taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam masz wszystko wylozone jak na dloni. Opisane wszytskie mozliwe problemy. Jezeli masz starego TV to na eurozlaczu moze nie byc wejscia S-Video i wtedy bedzie czarnobialy obraz, nalezy uzyc kompozyta (sygnal zespolony). To ze w radku jest 7 pin to nic nie znaczy... mozesz smialo wlozyc tam wtyke 4 pin i bedzie pasowac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ma następujący problem - mam rdeona 9550 i odpowiedni kabelek euro-SVideo, wszystko działało ładnie jakiś rok do czasu kolejnego formata i teraz mam problem z włączeniem drugiego monitora. próbowałem już różnych sterów ati, omega oraz warcraftów i na nic się nie zdają one. ktoś wie może jak rozwiązać ten problem żeby włączyć TV? przed formatem wszystko chodziło pięknie więc wykluczam awarie któregoś ze sprzętów bo nawet w menagerze urządzeń wykrywa redeona 9550 secondary lecz nie chce się załączyć ani wykryć TV. dzięki za pomoc

post-120923-1139609871_thumb.jpg

Edytowane przez konnik_tl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko to najpierw wyjmij kabel z karty tzn S-video i tylko z monitorem włącz kompa!!! karta wykryje monitor! ustaw rozdzielczości i takie tam!!! problem polega chyba na tym że twój TV został wykryty jako monitor czyli 1!!!! TV musi być dołaczony!!! albo poprostu usuń stery i zainstaluj od nowa!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we właściwościach ekranu masz że Monitor domyślny ale nr 2!!!! ustaw 1!!!

A tak wogóle to:

1. odinstaluj stery

2. wyłącz kompa i wyjmij kabel S-video z karty!

3. włącz kompa i zainstaluj stery!!!!

4. po restarcie poustawiaj sobie rozdzielczości!

5. a póżniej wyłącz kompa, podepnij kabel i powinien wykryć TV jako dołączony

5. później to już tylko format ustaw i miłego oglądania!!!

Możesz tez pobawić sie w sterach!!! 1 - monitor; 2 - TV!!!

a jeszcze żeby sprawdzić czy wyjście jest dobre odepnij monitor od karty i włącz kompa tylko z kablem S-video!!! jeśli jest dobre to na pewno uruchomi się na TV!!!!

to tyle co mogę pomóc!!!!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestey

na TV nic nie pokazuje mimo że startuje łącznie z dzwiękiem a jak podłącze monitor to jest obraz - testowane na świerzo kupionym dysku i zainstalowanym XP na innym kompie z kartą nvidii.

czyli wychodzi na to że jest spalone wyjście?podlega to reklamacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi