Skocz do zawartości
azpr

Radeon 9250

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem tej karty

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6500260

niestety nigdzie nie znalazlem opini ma jej temat, czy jest ona dobra i czy nie potrzebuje jakiegos dodatkowego chlodzenia... na karte moge wydac max 160 zł ;) moze polecacie cos innego?

Edytowane przez azpr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem tej karty

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6500260

niestety nigdzie nie znalazlem opini ma jej temat, czy jest ona dobra i czy nie potrzebuje jakiegos dodatkowego chlodzenia... na karte moge wydac max 160 zł ;) moze polecacie cos innego?

Na allegro kupisz 9550 za 160-170 Gigabyte czy Saphire to o niebo lepsza krata, mają niezłe OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9250 128bit/128MB, o którym pisałem wcześniej powinien ci wystarczyć. Ewentualnie GeForce FX5200 256bit/128MB. Ceny podobne, niezbyt wysokie i przyzwoita wydajność.

Edytowane przez shaqal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak DarkShadowPL może wyrwiesz za tyle 9550 z allegro. W przeciwieństwie do 9250 ma DX9, a może ci się zechcieć grać w jakąś nowszą gierkę na DX9 i będzie jak znalazł. Przy odrobinie szczęścia może uda sie go wykręcić do poziomu 9600,9600 PRO, a może nawet więcej.

GeForce FX5200 256bit/128MB

Chodzi to o procesor graficzny, a nie o szynę pamięci. Strzesz się Geforce'ów z serii FX bo to shity, a 5200 jest najgorszym z nich. Tak jak wspomniałem wcześniej za tą cenę 9550 będzie najwydajniejszą i najrozsądniejszą kartą.

Edytowane przez daniel89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9250 128bit/128MB, o którym pisałem wcześniej powinien ci wystarczyć. Ewentualnie GeForce FX5200 256bit/128MB. Ceny podobne, niezbyt wysokie i przyzwoita wydajność.

Prosze nie pisac glupot!

W temacie to szukaj radka 9550 ale tylko z szyna 128bit ,jak sie nie uda to moze jakis 4ti...pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz chyba bylbym bardziej sklonny kupic

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...pa=496&&s=ceneo

na allegro nic "tanszego" nie znalazlem... zreszta zobacze moze bedzie przypływ gotowki... niestety czesc pochlonie nowy monitor i ram :P

Edytowane przez azpr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko tylko nie 5200. Jak to nie ma nic na allegro? Ja widziałem było dużo gigabyte'ów wystawionych tylko to był licytacja, ale co to za problem. Jeśli chcesz grać tylko w ET to może być i GF4 TI, nie mylić z MX bo to wogóle inna karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje rada jest taka unikaj wszystkiego co ma w nazwie FX i kazdy swiadomy user potwierdzi moje zdanie :wink: pozdro

@chemiczny_ali- No wez nie wszystko co FX to kompletny badziew.

FX5900 byl w miare, a i dzis da sie na nim pograc w nowe gierki, z troche obnizonymi detalami.

Co do wszystkich pozostalych FX to zgadzam sie, mialem jednego(FX5600)- porazka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam co prawda doświadczenie z GF 5200 ale posiadam Sapphira Radeona 9200 128/128 w wersji z pasywnym chłodzeniem i mogę powiedzieć że jest ok. Nie jest to demon wydajności :lol: ale w HL 2 czy CoD 2 da się spokojnie pograć, o ET nie wspominając (notabene BF2 też daje radę :D ). Też kupiłem ją dla upgrade`u kompa - chodziło mi o kartę która wspomaga odtwarzanie DVD (miałem słaby procesor). Krótko mówiąc do oglądania filmów Radek nadaje się znakomicie - nie wiem jak jest u Nvidii ale w Ati fajną sprawą jest możliwość przypisania skrótów klawiaturowych do przełączania się między monitorem a TV. Mam zamiar tego Sapphirka w najbliższym czasie sprzedać (teraz jest to najsłabsze ogniwo w mojej konfiguracji), więc gdybyś był zainteresowany to pisz na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sensej17

jak juz bys kupowal 9200 to 128mb\128bit... na inne nawet nie patrz. Chociaz jak bys sie postaral to mozna wyrwac za grosze w licytacji 9550 albo gf4 ti 4200, 4400 ktore sa lepsze od 9200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi