azpr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Zastanawiam sie nad kupnem tej karty http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6500260 niestety nigdzie nie znalazlem opini ma jej temat, czy jest ona dobra i czy nie potrzebuje jakiegos dodatkowego chlodzenia... na karte moge wydac max 160 zł ;) moze polecacie cos innego? Edytowane 9 Lutego 2006 przez azpr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 dobra to źle powiedziane :] najtańszy shit z możliwych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Karta faktycznie kiepska z racji wąskiej szyny (64bit). Jeśli upierasz się przy R9250 bierz z szyną 128bit. Napisz do czego ma służyć komp i jaki konfig? Wtedy się czegoś poszuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azpr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 zaczynam modernizacje kompa od karty graficznej ;) a glownie go wykozystuje do ogladania filmow, robienia grafy i grania w jedyna gre jaka jest ET ;P niepotrzebuje super wydajnych kart do gier :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zastanawiam sie nad kupnem tej karty http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6500260 niestety nigdzie nie znalazlem opini ma jej temat, czy jest ona dobra i czy nie potrzebuje jakiegos dodatkowego chlodzenia... na karte moge wydac max 160 zł ;) moze polecacie cos innego? Na allegro kupisz 9550 za 160-170 Gigabyte czy Saphire to o niebo lepsza krata, mają niezłe OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Radeon 9250 128bit/128MB, o którym pisałem wcześniej powinien ci wystarczyć. Ewentualnie GeForce FX5200 256bit/128MB. Ceny podobne, niezbyt wysokie i przyzwoita wydajność. Edytowane 9 Lutego 2006 przez shaqal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Tak jak DarkShadowPL może wyrwiesz za tyle 9550 z allegro. W przeciwieństwie do 9250 ma DX9, a może ci się zechcieć grać w jakąś nowszą gierkę na DX9 i będzie jak znalazł. Przy odrobinie szczęścia może uda sie go wykręcić do poziomu 9600,9600 PRO, a może nawet więcej. GeForce FX5200 256bit/128MB Chodzi to o procesor graficzny, a nie o szynę pamięci. Strzesz się Geforce'ów z serii FX bo to shity, a 5200 jest najgorszym z nich. Tak jak wspomniałem wcześniej za tą cenę 9550 będzie najwydajniejszą i najrozsądniejszą kartą. Edytowane 9 Lutego 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Radeon 9250 128bit/128MB, o którym pisałem wcześniej powinien ci wystarczyć. Ewentualnie GeForce FX5200 256bit/128MB. Ceny podobne, niezbyt wysokie i przyzwoita wydajność.Prosze nie pisac glupot! W temacie to szukaj radka 9550 ale tylko z szyna 128bit ,jak sie nie uda to moze jakis 4ti...pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azpr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) to juz chyba bylbym bardziej sklonny kupic http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...pa=496&&s=ceneo na allegro nic "tanszego" nie znalazlem... zreszta zobacze moze bedzie przypływ gotowki... niestety czesc pochlonie nowy monitor i ram :P Edytowane 9 Lutego 2006 przez azpr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Moje rada jest taka unikaj wszystkiego co ma w nazwie FX i kazdy swiadomy user potwierdzi moje zdanie :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Wszystko tylko nie 5200. Jak to nie ma nic na allegro? Ja widziałem było dużo gigabyte'ów wystawionych tylko to był licytacja, ale co to za problem. Jeśli chcesz grać tylko w ET to może być i GF4 TI, nie mylić z MX bo to wogóle inna karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Moje rada jest taka unikaj wszystkiego co ma w nazwie FX i kazdy swiadomy user potwierdzi moje zdanie :wink: pozdro @chemiczny_ali- No wez nie wszystko co FX to kompletny badziew. FX5900 byl w miare, a i dzis da sie na nim pograc w nowe gierki, z troche obnizonymi detalami. Co do wszystkich pozostalych FX to zgadzam sie, mialem jednego(FX5600)- porazka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Wiem torche generalizuje ,ale jak dostanie w tej cenie 5900 to niech lyka :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaEnzo Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Nie mam co prawda doświadczenie z GF 5200 ale posiadam Sapphira Radeona 9200 128/128 w wersji z pasywnym chłodzeniem i mogę powiedzieć że jest ok. Nie jest to demon wydajności :lol: ale w HL 2 czy CoD 2 da się spokojnie pograć, o ET nie wspominając (notabene BF2 też daje radę :D ). Też kupiłem ją dla upgrade`u kompa - chodziło mi o kartę która wspomaga odtwarzanie DVD (miałem słaby procesor). Krótko mówiąc do oglądania filmów Radek nadaje się znakomicie - nie wiem jak jest u Nvidii ale w Ati fajną sprawą jest możliwość przypisania skrótów klawiaturowych do przełączania się między monitorem a TV. Mam zamiar tego Sapphirka w najbliższym czasie sprzedać (teraz jest to najsłabsze ogniwo w mojej konfiguracji), więc gdybyś był zainteresowany to pisz na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Bierz jakiegoś 9550 od sapphira lub gigabyta na spokojnie bez zmian chłodzenia osiągniesz wydajność 9600, do tego jak Ci dobrze pójdzie to może nawet 9600pro. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 jak juz bys kupowal 9200 to 128mb\128bit... na inne nawet nie patrz. Chociaz jak bys sie postaral to mozna wyrwac za grosze w licytacji 9550 albo gf4 ti 4200, 4400 ktore sa lepsze od 9200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...