Sebcio26 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam! Mam karte Radeon Sapphire 9550. Ostatnio bardzo we znaki daje mi się seryjny wiatraczek. W związku z tym mam zamiar go wymienić i tu pytanie: czy wystarczy radiator np. Radiator ZALMAN NB47J (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85406621) czy musze zainwestować w coś ostrzejszego np. ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3 (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84314895). Szczerze mówiąc szczególnie zależy mi na ciszy. Co prawda karta jest trochę przetatkowana (BIOS od Radka 9600) ale na co dzień raczej nie wykorzystuje tej mocy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jak za mocno nie krecisz grafy i buda w miare dobrze wentylowana to mozesz zapodac tego zalmana :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jezeli nie chcesz wydawać za dużo kasy a masz zdolnosci manualne - TUTAJ zawitaj.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 wg. mnie wystarczy zalman nawet na rdzeniu podkręconym do 400 mhz. Wkońcu RV350 się nie grzeje zbyt... a na Gigabyte'ach zwykły radiatorek wystarcza. Daj lepszą paste np. Ceramique albo Mx-1 i po sprawie. V i tak ci nie pozwoli na więcej niż 420 na rdzeniu chyba że jakiś lepszy model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja to kiedyś miałem zamontowany radiator z wentylatorem firmy TITAN na P3. Na forum tweaka był opis jak go zamontować. Za chłodzenie dałem chyba 8 zł na allegro i było gites :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...