AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam chcialbym prosic o pomoc jezeli chodzi o wybor grafiki pod mojego kompa....Chcialbym pograc sobie w jakies nowe.... Cena powiedzmy do 600zl bo i tak nic lepszego mi nie pojdzie.... Plyta: ASUS A7V8X-X < kompletnie nic o niej nie wiem jezeli chodzi o gniazdo procka..... Grafika: aktualnie mam NVIDIA Geforca 5500FX 128/128 Procek: Athlon 3000+ XP - 2.17Ghz ale jesli trtzeba to zminna chlodzenia i do 2.5 pojdzie Ram: 2x256 chyba 333 i 400 :P nie pamietam prawde mowiac Zasilacz? cos mi wsadzili w optimusie nowego bo mi sie palil ciagle :P I teraz zapytanie... Chcialbym sobie pograc w nowe gierki na lepszych detalach ze tak ujme i co mi polecacie zrobic z grafa no i ostatecznie plyta glowna i procek ale na to to ja kasy nie mam.... powiedzmy mam 400-600 ale raczej blizej tych 400 :P pomocy jaka karte mam kupic no i czy na tym "zlomie" mozna wsadzic cos z tych lepszych kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 wcale nie taki złom kupuj 6600gt jakies 550zł sprzedaj fx i zasilacz i kup za 100 jakegos na allegro fortona 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Dzieki ;) hmm ciekawe ...... czyli z tym prockiem jednak nie jest tak zle ?? To moge wsadzic tutaj jeszcze jakas lepsza karte ? hmm acha i czy jakies konkretne modele.... i moze cos taniego i cos drozszego.... zebym mogl jakos sobie wybrac :P z gory dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 I Ty się martwisz że do tego twojego "złoma" nie wejdzie żadna dobra grafa???? Spójrz tylko na moją sygnaturkę i znajdziesz odpowiedź B) dodam jeszcze że większość nowych gier chodzi na high detalach ale to inna bajka.. B) Co do kart graficznych to jedną z tańszych opcji będzie geforce 6600 (najlepiej taki jak ja), ale bez problemu znajdziesz jakiegoś 6600gt czy nawet 6800xt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 heh widze ze jednak zmiana plyty glownej procka w ostatnie wakacje nie byla jednak taka zla :D.... a co myslicie o jakims ATI ?? raz mialem radka 9600pro ale musialem oddac bo mialem celeronka 1.8 i kompletnie nei dawal z nim rady :P w zamian dostalem tego geforca 5500 :P to jak ? co mozecie powiedzizec o Radkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Nie kupuj radków, przynajmnie nie w tym przedziale cenowym bo nie obsługują tak zaawansowanych technologii jak geforce'iki (pixel shader 3.0 itd.) A pozatym jestem zwolennikiem Geforców więc nie licz na to że polece ci jakiegoś radeona B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Dobra, wielkie dzieki za pomoc :) bardzo mnie pocieszyles bo nie sadzilem ze moj kompik obsluzy takie grafy :) dzieki wielkie.... jeszcze tutaj wroce :P napewno :D Ati sux :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 A widziałeś coś takiego jak 6600GE ? Produkuje ją galaxy i można kupić na allegro za ~500zł ? Masz to samo co 6600GT za jakieś 50-60zł taniej :P Tak tylko proponuje jak byś chciał zaoszczędzić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 A widziałeś coś takiego jak 6600GE ? Produkuje ją galaxy i można kupić na allegro za ~500zł ? Masz to samo co 6600GT za jakieś 50-60zł taniej icon_razz.gif Tak tylko proponuje jak byś chciał zaoszczędzić :]Właśnie sie tak zastanawiałem czemu nikt jej tu nie wspomniał, a podkręca sie przeważnie wyżej niż gt. Kosztuje około 500-530zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) ok dzieki ;] zastanowie sie nad nim :) Edit: moglibyscie dac link do opisu tej kartki ? Edytowane 9 Lutego 2006 przez AirWolF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Google prawde ci powie. Może to ci pomoże jakiś opis + test http://pclab.pl/art18125-4.html . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 mam takie pytanko, w tescie przedstawiona jest kara GeForce 6600 LE Galaxy, czy ktos wie gdzie taką dostać z takimi zegarami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 w tescie jest przedstawiona karta GE a nie LE to pewna roznica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 LE to kastrat, uciekaj od tego jak najdalej! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Wybaczcie...ale, w teście tez jest przedstawiona karta LE, nawet wspominają o tym ze się dobrze podkręca oto cytat "Model GeForce 6600 LE również podkręcił się bardzo dobrze. Z domyślnego taktowania 425/1000 MHz udało nam się uzyskać aż 570/1210 MHz!" Co wy na to? To jest chyba jakaś wersja z DDR3 Edytowane 10 Lutego 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Hmmm, teraz dopiero przeczytałem ten test :D Faktycznie ciekawa ta karta ale to chyba jakiś unikat czy coś, bo kumpel kupił jakiś czas temu 6600LE na pcie i był załamany po tym jak zobaczył że u mnie na 5900XT gierki śmigają szybciej i ładniej... Stąd mój uraz do LE :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ten test wykazuje kilka kart.... 6600 6600le 6600Ge i 2 radki.... I tak najlepiej wypada ten GE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio570 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Podczepie sie pod temat nie chce zaśmiecac forum. Mam taki zestaw: Procek: AMD ATHLON XP 2400+ Ram: 768 KINGSTON KVR400X64C3A Płyta główna: ASUS A7V8X-X Grafika:ATI Radeon 9000 :D Chciałem sie dowiedziec jaka karta będzie najwydajniej smigac w tym zestawie np Gdybym kupił 6600 GT to ona raczej tu nie posmiga na 100% swoich mozliwosci? Interesuje mnie Sapphire Radeon 9800Pro 128MB 256bit Edytowane 11 Lutego 2006 przez Macio570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ta wersja Le to taki unikat jak GE , od tego samego producenta czyli od galaxy ... ale za niedługo powinny się pokazać. Lepsze od niego będzie tylko X700 DDR3 i 6600 DDR3 , pełna 6600 i pełna X700 może sie przy nim schować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...