Skocz do zawartości
AirWolF

Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym prosic o pomoc jezeli chodzi o wybor grafiki pod mojego kompa....Chcialbym pograc sobie w jakies nowe.... Cena powiedzmy do 600zl bo i tak nic lepszego mi nie pojdzie....

Plyta: ASUS A7V8X-X < kompletnie nic o niej nie wiem jezeli chodzi o gniazdo procka.....

Grafika: aktualnie mam NVIDIA Geforca 5500FX 128/128

Procek: Athlon 3000+ XP - 2.17Ghz ale jesli trtzeba to zminna chlodzenia i do 2.5 pojdzie

Ram: 2x256 chyba 333 i 400 :P nie pamietam prawde mowiac

Zasilacz? cos mi wsadzili w optimusie nowego bo mi sie palil ciagle :P

I teraz zapytanie... Chcialbym sobie pograc w nowe gierki na lepszych detalach ze tak ujme i co mi polecacie zrobic z grafa no i ostatecznie plyta glowna i procek ale na to to ja kasy nie mam....

powiedzmy mam 400-600 ale raczej blizej tych 400 :P pomocy jaka karte mam kupic no i czy na tym "zlomie" mozna wsadzic cos z tych lepszych kart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki ;)

hmm ciekawe ...... czyli z tym prockiem jednak nie jest tak zle ??

To moge wsadzic tutaj jeszcze jakas lepsza karte ? hmm acha i czy jakies konkretne modele.... i moze cos taniego i cos drozszego.... zebym mogl jakos sobie wybrac :P z gory dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Ty się martwisz że do tego twojego "złoma" nie wejdzie żadna dobra grafa???? Spójrz tylko na moją sygnaturkę

i znajdziesz odpowiedź B) dodam jeszcze że większość nowych gier chodzi na high detalach ale to inna bajka.. B)

Co do kart graficznych to jedną z tańszych opcji będzie geforce 6600 (najlepiej taki jak ja), ale bez problemu znajdziesz jakiegoś 6600gt czy nawet 6800xt :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh widze ze jednak zmiana plyty glownej procka w ostatnie wakacje nie byla jednak taka zla :D.... a co myslicie o jakims ATI ??

raz mialem radka 9600pro ale musialem oddac bo mialem celeronka 1.8 i kompletnie nei dawal z nim rady :P w zamian dostalem tego geforca 5500 :P to jak ? co mozecie powiedzizec o Radkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj radków, przynajmnie nie w tym przedziale cenowym bo nie obsługują tak zaawansowanych technologii jak geforce'iki (pixel shader 3.0 itd.) A pozatym jestem zwolennikiem Geforców więc nie licz na to że polece ci jakiegoś radeona B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

A widziałeś coś takiego jak 6600GE ? Produkuje ją galaxy i można kupić na allegro za ~500zł ? Masz to samo co 6600GT za jakieś 50-60zł taniej icon_razz.gif Tak tylko proponuje jak byś chciał zaoszczędzić :]

Właśnie sie tak zastanawiałem czemu nikt jej tu nie wspomniał, a podkręca sie przeważnie wyżej niż gt. Kosztuje około 500-530zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie...ale, w teście tez jest przedstawiona karta LE, nawet wspominają o tym ze się dobrze podkręca oto cytat "Model GeForce 6600 LE również podkręcił się bardzo dobrze. Z domyślnego taktowania 425/1000 MHz udało nam się uzyskać aż 570/1210 MHz!" Co wy na to?

To jest chyba jakaś wersja z DDR3

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, teraz dopiero przeczytałem ten test :D Faktycznie ciekawa ta karta ale to chyba jakiś unikat czy coś, bo kumpel kupił jakiś czas temu 6600LE na pcie i był załamany po tym jak zobaczył że u mnie na 5900XT gierki śmigają szybciej i ładniej... Stąd mój uraz do LE :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepie sie pod temat nie chce zaśmiecac forum.

Mam taki zestaw:

Procek: AMD ATHLON XP 2400+

Ram: 768 KINGSTON KVR400X64C3A

Płyta główna: ASUS A7V8X-X

Grafika:ATI Radeon 9000 :D

Chciałem sie dowiedziec jaka karta będzie najwydajniej smigac w tym zestawie np Gdybym kupił 6600 GT to ona raczej tu nie posmiga na 100% swoich mozliwosci? Interesuje mnie Sapphire Radeon 9800Pro 128MB 256bit

Edytowane przez Macio570

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi