IamWeasel Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Mam złożyć kumplowi zestaw do ok 4500zł. Ma być: buda, monit, mycha, klawiatura, głośniki. Do gier i nauki OC. Wstępny szkic: AsRock 939Dual-SATA2 (Uli 1695) Sempron 3000+ s939 PDP Patriot 2x512 KH Leadtek 7800GT 256MB PCI-E Samsung SpinPoint 160GB Chieftec Dragon Benq DW1650 DVD Liteon Topower SPW-480W EZA Creative Inspire 5900 Razer Diamondback BTC 6300 Creative Sound Blaster Audigy 4 17´´ Philips 107 P50 Brillance Arctic Freezer 64 Pro Zalman VF700-AlCu 2x Fander 92mm Co zamienić, co poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zestaw spox tylko przydało by sie 2x1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Razer Diamondback jezeli juz wydawac kase to juz lepiej kupic moim zdaniem A4tech x-718 (85zl a nie 180) przynajmniej mozna zmienic rozdzielczosc podczas gry (moze z gorszych komponentow) ale prawde mowiac powiem jedno nie kupuj myszki od tak bo fajnie wyglada, lepiej pojsc i w sklepie przymierzyc czy bedzie pasowac do reki.... a jezeli ma sie kase to polecam G5 logitecha :) PS: Wymien ram tak jak kolega maciaq napisal.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Benq DW1650 DVD Liteon Po kiego nagrywarka i odtwarzacz, szkoda kasy. Edytowane 9 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Useful Idiot Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zasilacz niekoniecznie taki mocny, zamiast Zalmana moze AC Freezera 64 Pro? Do dysku mozna dorzucic i kupic 250 GB (gigabajtow nigdy za wiele). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Może weź lepiej płyte główną DFI lub Epoxa i 2gb ramu:)Reszta jest spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zestaw spox tylko przydało by sie 2x1GB Niestety już przekroczyłem budżet. Razer Diamondback jezeli juz wydawac kase to juz lepiej kupic moim zdaniem A4tech x-718 (85zl a nie 180) przynajmniej mozna zmienic rozdzielczosc podczas gry (moze z gorszych komponentow) ale prawde mowiac powiem jedno nie kupuj myszki od tak bo fajnie wyglada, lepiej pojsc i w sklepie przymierzyc czy bedzie pasowac do reki.... a jezeli ma sie kase to polecam G5 logitecha :) PS: Wymien ram tak jak kolega maciaq napisal.... Nie kupuję myszy bo fajnie wygląda. Kolega gra trzymając mysz końcówkami palców. Pod uwagę brałem MX518 (którą mam) i Diamondbacka (którego ma kumpel). Z uwagi na te końce palców wybrałem DB. G5 to kasa wywalona dla szpanu IMHO... Po kiego nagrywarka i odtwarzacz, szkoda kasy. Do nagrywania w locie. Sam zawsze miałem 2 napędy, a jak mi jeden padł to bardzo mnie denerwowała praca z jednym. Poza tym nie ma sensu zużywać droższej nagrywarki ciągłym odtwarzaniem płyt. Zasilacz niekoniecznie taki mocny, zamiast Zalmana moze AC Freezera 64 Pro? Do dysku mozna dorzucic i kupic 250 GB (gigabajtow nigdy za wiele). Wyjdź. Nie lubię ludzi którzy się wypowiadają bez wiedzy o sprzęcie i/lub czytania tematu. Jasne, równie dobrze mogę dorzucić do 400GB, bo gigabajtów nigdy za wiele. Może weź lepiej płyte główną DFI lub Epoxa i 2gb ramu:)Reszta jest spoko Brak funduszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Co do tego zasilatora to radze sie zastanowic :? Z tego co mowi BENITO to jakas lipa niegodna naklejki Topower (no moze nie do konca ,ale na pewno nie ma tych watow) ,moze lepiej cos innego np. Neotec 440W ,czy cos z Tagana ,mysle ze taki 380-U1 spoko da rade ,a bedzie troche tanszy :wink: pozdro Edytowane 9 Lutego 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Sam mam Tagana 380W, a Topowera wybrałem bo sądziłęm że topower to topower :) Ale skoro tak to sprawdzony Tagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirWolF Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Buah to bylo dobre.. Diamondback tak a X-718 za maly ?? to wkoncu sie zdecyduj bo te myszki sa niemal identyczne pod wzgledem wielkosci.... Diamondbacka ci nie polcam bo wypada najgorzej na testach w dodatku kupa kasy a dozucajac troche wiecej juz masz Copperheada..... Sam sie pytales o rade... jezeli dalej nie jestes przekonany..... polecam zajzec tutaj.... http://pclab.pl/art18073-1.html Test porownawczy.... acha i nie oceniaj myszki do czasu az na niej nie zagrasz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Buah to bylo dobre.. Diamondback tak a X-718 za maly ?? to wkoncu sie zdecyduj bo te myszki sa niemal identyczne pod wzgledem wielkosci.... Diamondbacka ci nie polcam bo wypada najgorzej na testach w dodatku kupa kasy a dozucajac troche wiecej juz masz Copperheada..... Sam sie pytales o rade... jezeli dalej nie jestes przekonany..... polecam zajzec tutaj.... http://pclab.pl/art18073-1.html Test porownawczy.... acha i nie oceniaj myszki do czasu az na niej nie zagrasz.... A ja ci polecam czytać ze zrozumieniem temat zanim na kogoś najedziesz. Czy napisałem gdzies cokolwiek o x718? Więc się uspokuj. Diamondbacka uważam za lepszego od copperheada (brak problemów z firmware, tańszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) zamiast tagana to bardzo udana konstrukcja huntkey hk 400ap jakieś 450wat do tego lepsze będzie x1800xt a dysk to troszkę dołożysz i masz 200gb, najtaniej chłodzenie na grafa kupisz u luksa http://www.pc-shop.pl/product_info.php?cPa...d5a757f219ff4c9 poza tym ja za taką kasę to bym złożył coś innego kosztem budy itd Edytowane 11 Lutego 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 zamiast tagana to bardzo udana konstrukcja huntkey hk 400ap jakieś 450wat do tego lepsze będzie x1800xt a dysk to troszkę dołożysz i masz 200gb, najtaniej chłodzenie na grafa kupisz u luksa http://www.pc-shop.pl/product_info.php?cPa...d5a757f219ff4c9 poza tym ja za taką kasę to bym złożył coś innego kosztem budy itd Nie chcę kupować tandetnych części, nawet jeśli nie wpływają one na wydajność. no, x1800xt na pewno będzie lepsze, jak dołożysz mi 800zł to chętnie je kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Mam złożyć kumplowi zestaw do ok 4500zł. Ma być: buda, monit, mycha, klawiatura, głośniki. Do gier i nauki OC. Wstępny szkic: AsRock 939Dual-SATA2 (Uli 1695) Sempron 3000+ s939 PDP Patriot 2x512 KH Leadtek 7800GT 256MB PCI-E Samsung SpinPoint 160GB Chieftec Dragon Benq DW1650 DVD Liteon Topower SPW-480W EZA Creative Inspire 5900 Razer Diamondback BTC 6300 Creative Sound Blaster Audigy 4 17´´ Philips 107 P50 Brillance Arctic Freezer 64 Pro Zalman VF700-AlCu 2x Fander 92mm Co zamienić, co poprawić? Ten config jest bardzo rozsądny - ja bym wywalił drugiego CD i Asrock,i kupiłbym coś na Via/nViedia firm Gigabyte lub Asus ale skoro jesteś przekonany do Asrock na Uli i drugiego CD to OK. ps. piszesz o niszczeniu jednego napędu - jeśli siądzie do 2-ch lat to dobrze , jeśli po 2 latach to kupisz coś HD-DVD lub konkurencyjny blue ps. nViedia - ha ha ha Edytowane 11 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 i kupiłbym coś na ViaZ dala od via. ja bym wywalił drugiego CDByło napisane wyżej, przegrywanie w locie. i AsrockASRock jest bardzo dobrą płytą, tak jak już pisałem nie raz, stawiam ją po dfi i epoxie, ale cenowo przebija wszystkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Bardzo rozsadny sprzecik! Zmieniłbym zasilacz na tagana u22 430W albo topower p6, a dysk na seagate 7200.9 160GB, a jesli chodzi o grafe zastanowiłbym sie nad MSIkiem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Z dala od via. Było napisane wyżej, przegrywanie w locie. ASRock jest bardzo dobrą płytą, tak jak już pisałem nie raz, stawiam ją po dfi i epoxie, ale cenowo przebija wszystkie. 1 Czemu ? 2 ?????? przecież pisze jak byk że ja bym tak zrobił ale jeśli kupujący jest przekonany o lepszej dla siebie użyteczności takiego rozwiązania to ok - napisałem 3 Jak w punkcie 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 2 ?????? przecież pisze jak byk że ja bym tak zrobił ale jeśli kupujący jest przekonany o lepszej dla siebie użyteczności takiego rozwiązania to ok - napisałemTu masz odpowiedź. Do nagrywania w locie. Sam zawsze miałem 2 napędy, a jak mi jeden padł to bardzo mnie denerwowała praca z jednym. Poza tym nie ma sensu zużywać droższej nagrywarki ciągłym odtwarzaniem płyt. 1 Czemu ?Via zchanbiła sie, na 939 rządzi uli i nforce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Tu masz odpowiedź. Via zchanbiła sie, na 939 rządzi uli i nforce. Co do odpowiedzi to wiedziałem, wiem, widzę, widziałem pisząc post #14 ale nie zrozumiałeś co miałem na myśli :wink: Ale ciekawi mnie ta Via - czym Via dała w ... kość. Grzeją się, wieszają, co jest nie tak? Wolne? Via narysowała karykaturę Mahometa? Edytowane 11 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 hmm ja bym zrobił to całkiem inaczej tylko że ostatnio nie sprawdzałem cen a teraz net działa mi gorzxej niż po przekroczeniu limitu w neostradzie i poźniej ci napisze ale ten monitor to ma być jakiś taki mega super czy np taki z allegro za 200zł starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Dzięki za zainteresowanie :) Byle więcej mądrych wypowiedzi. Monitor ma być nowy, raczej CRT bo tańszy, a kumpel nie chce monitora kosztem reszty sprzętu. Byłbym też raczej za AMD. Co do reszty czekam na propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 a sklepy może być obojętnie jaki internetowy czy jak? a monitor może być np taki http://allegro.pl/show_item.php?item=84409398 6miechów gwary tani i duży:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ceny mogą być orientacyjne z jakiegoś sklepu internetowego. Nie wiem czy kumpel by chciał kupować coś z allegro, czy będzie wszystko brał w sklepie. To jeszcze nie ustalone. Więc asekuracyjnie wszystko nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) grafa http://www.isklep.net/index.php?main_page=...roducts_id=9534 1400zł asrock dual sata2 za 230zł huntkey hk 400ap proline 220zł AF 64pro za 70zł samsung spin point 200gb jakieś 340zł buda z allegro 100zł z tyłu Ac fan 3 za 10zł opteron za 800zł ramki mogą być zwykłe twinmosy z proline za 155zł 2x512 to 310zł no to chyba coś koło 3500zł więc masz jeszcze dużo hajsu na mysz monitor i pewnie o czymś zapomniałem. acha jeszcze nagrywarka dvd to lg w przeciwieństwie do neca jest cicha a podobna jakosć jakieś 170zł, po co mu taką drogą muze do takich głośników taka muza to całkiem inne pierdziawki powinny być. Edytowane 12 Lutego 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 O to moja propozycja: -AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket 939) 1299.00PLN -DFI LanParty UT nF4 Ultra-D 518.00PLN -Kingston HyperX DDR 1024MB PC-400 CL2 482.00PLN -Samsung SpinPoint 160 GB (8MB cache, ATA/133) 309.00PLN -Zasilacz do obudowy Tagan 480W - U15 Easycon Serie 405.00PLN -GeForce 6800GS Microstar 256MB TV & DVI (PCI-E) 819.00PLN -BenQ DVD+/-RW DW1650 bulk black + soft 177.00PLN -Zalman CNPS 7700-Cu 167PLN I masz trohcę kasy na wydatki:)np. klawiatura + Mycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 tak buda głośniki mycha monitor mój zestaw jest lepszy do gier przez mocniejszą grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) tak buda głośniki mycha monitor mój zestaw jest lepszy do gier przez mocniejszą grafę. Może masz lepszą grafe, ale moja za to ma lepszy procek i płyte główną, więc lepiej się na moim zestawiky będzie się części wymieniało:) Mam nadzieje Bryk, że słyszałeś o tym, że nie które modele x1800xl bardzo kiepsko się kręcą:> Jak już to 7800gt:)pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2006 przez remike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ciekawe jak czesci bedzie sie mlepiej wyminiało a do tego zmiesc jeszcze w twoim zestawie te czesci co we wczesniejszym poscie napisalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 bryken faktycznie ten radzio brzmi rozsądnie. I zestaw powinien się na chama zmieścić w 4500. Dzięki za dobrą propozycję. remike niestety trochę się zagalopowałeś, 4500 to górna granica, a do twojego zestawu trzeba jeszcze dokupić monitor, klawę, mysz, głośniki, obudowę. Ale dzięki za poświęcony czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) remike niestety trochę się zagalopowałeś, 4500 to górna granica, a do twojego zestawu trzeba jeszcze dokupić monitor, klawę, mysz, głośniki, obudowę. Ale dzięki za poświęcony czas :) Nom, faktycznie nie zauważyłem:)Ale radze ci <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> geforce 7800gt:)pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2006 przez remike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...