fl4me Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Proszę od odpowiedź, co wziąć, bo już zgłupiałem: Topower TOP-450P7 czy Seasonic S12-500 (SS-500HT Active PFC F3) czy Tagan 480 W u-15 czy coś innego max do 500 zeta, coś co za rok,dwa pociągnie X2. Ma to uciągnąć podkręconego Opterona 148, dfi, i R 1900 xt + inne badziewa. Edytowane 9 Lutego 2006 przez fl4me Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Wedlug fachowcow od zasilaczy (ja niestetety do nich nie naleze) Seasonic jest obecnie najlepsza zasilka ;) Ja bym wlasnie na ta firme postawil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp no nie wazne...:) ale...ja bym bral tagana bardzo ciche zasilki... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) A myslisz, ze Seasonic lub Topower jest glosny? ;) To sa topowe zasilacze i nie ma mowy tutaj o glosnej pracy, nie trzymania napiec itd. Z trzech wymienionych wykluczyl bym od razu Tagana, a wybor ograniczyl do Topowera (seria P7 jest rewelacyjna) i Seasonica. Z tych dwoch wybralbym jednak zasilacz firmy Seasonic (bardzo duzo pozytywnych opinii o nim czytalem i to pewnie zadecydowalo), chociaz Topower'owi tez nic zarzucic nie mozna. Edytowane 9 Lutego 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 niee nie mysle tak :wink: :wink: (dzieki za wyprowadzenia z bledu) ale...:P o taganie slyszalem same dobre zeczy...:) a o tamtych 2 zasilaczach praktycznie nic...no ale kolega nademna ma pewnie wieksze doswiadczenie dlatego nie mam zamiaru sie spprzeczac:) :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 u15 to najglosniejszy tagan ja bym kupil topowera p7 ale seasonic nie jest podobno zły choc testu nie widziałem (prócz tego w chipie ale to nie test) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) ja mam tagana i jakość wykonania "puszki" kabelków wszyskich molexów poraża w porównaniu do mojego starego fortrona 350W oczywiście nie chodzi mi tu że top power jest badziewny oczywiście nie ale ich nigdy nie miałem w rączkach to wiecej o nich nie powiem aż tak mocny zasilacz mojim zdaniem nie jest ci potrzebny pewnie wystarczy pożądne 430W bo ty nie masz grafiki w SLI (crosfire) a jednak wtedy pobór prądu sie zwieksza i to sporo ja bym pomyślał jeszcze nad BE-quaietem też bardzo dobra zasiłka u15 to najglosniejszy tagan ja bym kupil topowera p7 ale seasonic nie jest podobno zły choc testu nie widziałem (prócz tego w chipie ale to nie test)seria U15 jest nowsza i ładniejsza (odpinane kable) od U01 ale goże trzyma napiecia i możliwe że jest głośniejsza jeśli tagan to U01 Edytowane 9 Lutego 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl4me Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam. Dziękuję wszystkim, zamówiłem Seasonic S12-500 (SS-500HT Active PFC F3). Mam nadzieje, że to dobry wybór i sie nie zawiode. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Hmm, a jakiej zasilki by trzeba bylo aby pociagnela 2x 7800GTX, Athlona 57FX, 3 HDD i 2 napedy optyczne? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ten co wyżej wystarczy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Jak myslicie, czy cny zasilaczy beda znaczaco spadac? Pytam, bo komp za rok czy dwa bedzie potrzebowal mocy przynajmniej 500W a obecne markowe zasilacze kaza sobei za 1W placic 1zl przez co czesto 500W kosztuje prawie 500zl co jest paranoja i mocnym przegieciem. Mysle, ze dzis tak jest, poniweaz firmy traktuja takie zasilacze jak luksus, ale jak spowszedneija to moze stanieja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 myśle ze dobra zasilaka 500W pozostanie w cenie. Wbrew pozorom w technice robienia zasilaczy malo sie zmienia i nie ma tu takiego postepu jak w procka.(oczywiscie zawsze cos udoskanalaja z kazda seria ale to raczje kosmetyka niz powazne zmiany np. róznica miedzy seria p6 a p7 topowera obie serie genialne iwiadomo ze p7 lepszy ale raczej nieznacznie) Zmienia sie co najwyzej obiciazalnosc poszczegolnych lini (teraz wiekrzy nacisk kladzie sie na linie 12V niz na 5V a kiedys bylo odwrotnie) ale to nei widzi misie tworcow zasilaczy a sposob projektowania innych kompentow. Innymi slowy taki seasonic 500W jak kosztuje tak bedzie kosztowal. Ew. jak wprowadza nowy model to troche potaniec moze ale jakis wiekich skokow cenowych bym sie nie spodziewal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...