Skocz do zawartości
misza69

Wiekowa Karta.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazłem swoją starą rive TNT 2 64 mb. Zmontowałem chłodzenie tak dla własnej satysfakcji włozyłem karte d kompa i wziołem sie za podkręcanie. Z GPU doszedłem ze 100 na 160 a z pamięciami ze 120 na 160. No i problem tkwi w tym ze na tych taktowaniach nie ma zadnych artefaktów ale jezeli poniose nawet o 5 to działa normalnie ale tylko tam gdzie jest grafa 2D przy 3D obraz jest rozmazany albo sa na nim takie kreski i komp sie zawiesza. Niewiem co to jest moze mi ktos doradzic jak przekroczyc tą granice itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam znalazłem swoją starą rive TNT 2 64 mb. Zmontowałem chłodzenie tak dla własnej satysfakcji włozyłem karte d kompa i wziołem sie za podkręcanie. Z GPU doszedłem ze 100 na 160 a z pamięciami ze 120 na 160. No i problem tkwi w tym ze na tych taktowaniach nie ma zadnych artefaktów ale jezeli poniose nawet o 5 to działa normalnie ale tylko tam gdzie jest grafa 2D przy 3D obraz jest rozmazany albo sa na nim takie kreski i komp sie zawiesza. Niewiem co to jest moze mi ktos doradzic jak przekroczyc tą granice itp.

Spróbuj lepsze chłodzenie ale na miłośc boską po co ci to :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej gpu/pamięci są niedovoltowane, jeśli chce ci się w to bawić to poszukaj jakiegoś schematu v-moda, ale chyba robisz to dla własnej satysfakcji, bo żadnego rekordu w 3dmarku tym nie pobijesz ;)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo z moim starym GF2 było... 2D jakoś jeszcze przegryzł ale w 3D zawiecha i cześć. Bede na nim niedługo robić Vmoda i zobacze co m isię uda wycisnąć :) Kurde rive też ostatnio chciałem przerabiać, ale wsadziłem do slotu i nie odpaliła... Mole ją w szafie pogryzły czy jak ? Nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi