misza69 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam znalazłem swoją starą rive TNT 2 64 mb. Zmontowałem chłodzenie tak dla własnej satysfakcji włozyłem karte d kompa i wziołem sie za podkręcanie. Z GPU doszedłem ze 100 na 160 a z pamięciami ze 120 na 160. No i problem tkwi w tym ze na tych taktowaniach nie ma zadnych artefaktów ale jezeli poniose nawet o 5 to działa normalnie ale tylko tam gdzie jest grafa 2D przy 3D obraz jest rozmazany albo sa na nim takie kreski i komp sie zawiesza. Niewiem co to jest moze mi ktos doradzic jak przekroczyc tą granice itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam znalazłem swoją starą rive TNT 2 64 mb. Zmontowałem chłodzenie tak dla własnej satysfakcji włozyłem karte d kompa i wziołem sie za podkręcanie. Z GPU doszedłem ze 100 na 160 a z pamięciami ze 120 na 160. No i problem tkwi w tym ze na tych taktowaniach nie ma zadnych artefaktów ale jezeli poniose nawet o 5 to działa normalnie ale tylko tam gdzie jest grafa 2D przy 3D obraz jest rozmazany albo sa na nim takie kreski i komp sie zawiesza. Niewiem co to jest moze mi ktos doradzic jak przekroczyc tą granice itp. Spróbuj lepsze chłodzenie ale na miłośc boską po co ci to :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Chłodzenie raczej wystarcza bo jest takie jak niektórzy robią na nowych kartach przy O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) raczej gpu/pamięci są niedovoltowane, jeśli chce ci się w to bawić to poszukaj jakiegoś schematu v-moda, ale chyba robisz to dla własnej satysfakcji, bo żadnego rekordu w 3dmarku tym nie pobijesz ;) Edytowane 9 Lutego 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 No rekordu nie pobije napewno :D ale zawsze troche doswiadzczenia sie przyda :P tylko nie moge nigdzie znalezc zadnego vmod i lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 mozesz pobic rekord :) w swojej kategorii wlasnie takich jak ty lubie (bez skojarzen ^^) bo lubisz bawic sie sprzetem dla zabawy :) chyba dorwe swoja stara rivke i pokonkurujemy :P aczkolwiek ja mam 32mb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ok spoko ;] pokonkurujmy ;] Ale pomagajmy sobie tzn. wiesz jakies sposoby na to zeby z niej więcej wycisnąc. A tak ogólnie to dalej poszukuje vmoda do tej karty. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 To samo z moim starym GF2 było... 2D jakoś jeszcze przegryzł ale w 3D zawiecha i cześć. Bede na nim niedługo robić Vmoda i zobacze co m isię uda wycisnąć :) Kurde rive też ostatnio chciałem przerabiać, ale wsadziłem do slotu i nie odpaliła... Mole ją w szafie pogryzły czy jak ? Nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Nom napewno mole :D hehe a masz jakiegos vmoda do rivy ?? Aha i jezeli nie odpala przeczysc spirytusem czy czyms takim ten element który wchodzi do slota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ee chyba jednak nie mam tej rivy :P krasnoludki grafokrady ? kurde nie wiem co sie z nia stalo :/ ide wyzule od kolegi taka rivke ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ok. Podawajcie wszystkie sposoby na to zeby tą karte maksymalnie podkręcic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 zmień chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Przeciez pisałem ze chłodzenie jest wystarczające głównie chodzi o napięcia (vmody) itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Rekordowa wiekowa karta jest GF4Ti.Karta ma 4 lata a nawet dzis pograsz na niej w najnowsze gry ze srednimi detalami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja mam 4Ti 4200 i gram na niej w NFSMW na prawie max detalach. I ładnie chodzi a jak wezme jeszcze 800x600 to juz całkiem ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 hhehee.. ciekawe 4 lata :P jak juz to 3 jezeli kupilbys teraz x1900xtx tez by ci starczyl na 3 lata.. nie ma czym sie podniecac karta byla highendowa i taka karta wlasnie na tyle starcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...