---Adam--- Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Mam do wydania 1000 zł i chcę nieco ulepszyć kompa :D Ale tu zaczyna się problem. Napewno chcę kupić sobie dysk twardy 200 GB (8MB cache ATA) I tutaj zastanawaim się nad: Segate lub Samsungiem Późnije nagrywarka DVD i tutaj widze LG SuperMulti GSA-4166B Lub Lite-ON SHW-16HSS A za resztę kasy chcę kupić jakas płytę główną i procek coś starszej generacji i nie wiem co wziąć do starszych gier i filmów. Doradzcie cos :( Edytowane 9 Lutego 2006 przez ---Adam--- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Napisz co masz teraz i do czego używasz kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Adam--- Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Obecnie posiadam: Procek: Celeron 633 Mhz Ram: 484 MB 133 mhz dimm Grafika: Geforce 2 MX 400 64 MB Płyta główna: A-trend Apollo pro+ 133 mhz Dysk: Samsung 8,4 GB Komputer głównie używam do internetu i ogladania filmów ale z tym to już coraz gorzej, a chciałbym sobie jeszcze pograć w jakieś starsze gierki które mi teraz nie chcą chodzic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Dysk raczej samsunga choć seagate też są dobre, wypalarke bierz lite-on'a taniej wyjdzie a jest naprawde porządna B) co do reszty to wypadałoby jeszcze procka i grafe zmienić. Grafe jak nie jestes wymagającym graczem to może to http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=10925 <_< proc może jakiegoś celeronka szybszego( o ile można mówić o szybkich celeronach B) ) Sam nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 przy kasie 1000zl to raczej cienko widze za ten szmal nic nowego nie kupisz ( all new ) a zmiana pojedynczych podzespolow nic nie da kup nowe mobo ( jesli ma zostac grafa to z AGP ), procka, zasilke, RAM i juz tu moze byc cienko :(((((( piszesz o jakis grach to akurat najbardziej wyciaga kase z kieszeni ( grafa, RAM ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Useful Idiot Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jesli chcesz wymienic plyte glowna i procesor, to bez wymiany RAMu tez raczej sie nie obedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 lite-on'a taniej wyjdzie a jest naprawde porządnaOj nie powiedział bym, bierz lg albo benq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 benq bierz !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 @Grzech_1990 A ja bym powiedział sam mam lg i czasami mi nie czyta płyt dvd...a wypala raczej przeciętnie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Adam--- Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Powiedzmy że chciałbym wymienić płyte główna procek i ramy i płyta cos na AGP abym wsadzil ta stara grafe za jakiś czas bym wymienił na coś lepszego. I to chcialbym nabyc tak do 1500 zł da sie cos zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Sempron 3000+ OEM ---385zł Asrock 939DUAL-SATA2 ---219zł Kingston/Goodram 1GB ---300zł Samsung 200GB---335zł FORTRON 400watt---83zł(wystarczył by 350watt ale 400watt widze że jest niewiele droższy 3zł :lol: ) Arctic Cooling Freezer 64 Pro--- 64zł SUMA=1388 jeżeli grasz dużo to radze kupić jakąś karte graficzną kosztem ramu (512Mb) a jeżeli grasz sporadycznie i możesz za jakiś czas kupić kartę to wtedy to wszystko co powyżej napisałem a kartę dokupisz jak ci kasa wpadnie. sam musisz wybrać co jest dla ciebie ważniejsze :-P . do kosztów musisz doliczyć koszty wysyłki więc te 1388zł troche się zwiększy Edytowane 10 Lutego 2006 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 po co Ci odrazu dysk 200GB - przesiadając się z 8,4GB na 120GB będzie Ci sie wydawać, ze masz od zaje*^& miejsca i planujesz przecież kupić nagrywarkę DVD!!!!!!!! 80GB by Ci starczyło zmień narazie procek, płytę, pamieci i dysk - odczujesz różnicę odrazu jak Ci zacznie brakować miejsca na dysku (co trochę potrwa ...) kupisz sobie jakąś nagrywarke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 80GBJest nie opłacalne, polece 120-160gb wtedy cena 1gb jest mała w porównaniu z większymi lub mniejszymi dyskami. Ogólnie popieram zestaw bublus'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 80GB jest przesadą (podobnie jak 200GB) ale nieradzilem kupować 80GB dysku!! najoptymalnie chyba wychodzi 160-200GB :P ale ja polecam 120GB dyski, 4 miesiące temu (czyli wieki temu jak na sprzęt komputerowy) mialem kesz ale kupiłem taki dysk - bo cieszyl się najlepszą opinią (bezawaryjność jeżeli chodzi o różne pojemności) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...