ser_visant Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam, Taka myśl mi się nasunęła, mam 2 komputerki podpięte w sieć 100MBPS, wszystko ładnie działa, ale nie mam zielonego pojęcia czy możliwe jest na 2 komputerach odtwarzania na raz tych samych piosenek (np. z Winampa) ? Bawiłem się kiedyś w takie coś przez internet, logowałem się Winampem do serwera (jakiś Shoutcast) i kuple mogli słuchać co nadawałem, niestety jakość i przesył był kiepski (mam modem 56k). Teraz próbowałem to samo zrobić przez LAN-a ale "system" opracowany do internetu nie działa :(. Jakieś sugestie ? Pozdrówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 shoutcast jaknajbardziej dziala ladnie w sieci lokalnej. wystarczy go postawic na lokalnej maszynie. Ewentualnie jesli masz unixa jakiegos zamiast shoutcasta mozna uzyc kompatybilnego z nim icecasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Jakto nie dziala?? u mnie robilem tak i wszystko dzialalo. "Stawiasz radio serwer" i "shoutcast-dsp-1-8-2b-windows". Wszystko na LANie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Hmmm pokombinuje... pewnie coś namieszałem :roll: Bo jeżeli działało przez internet to tu też dam radę... tylko kiedy czas znajdę aby pogrzebać... Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Temat mi siadl w dzisiatke!! Wlasnie mam zamiar zrobic radio w sieci lokalnej ale doswiadczenia w tym temacie zero i stad prosba o podanie jakiegos linka gdzie jest opisane jak skonfigurowac, jakimi programami itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Nie szukalem linka W moim przypadku wyglada o tak: Instalujemy programik o nazwie "radio - serwer" (tak naprawde jest to NULLSOFT SHOUTcast SERVER MONITOR) i na tym koniec. Puzniej instalujmy programik-plugin o nazwie "shoutcast-dsp-1-8-2b-windows" jest to plugin ktory bedzie nam potrzeby do konfiguracji pewnych ustawien. Jak mamy to juz zainstalowane odpalamy zainstalowany server, ktory bedzie pracowal w tle(ikone widac kolo wyswietlanej godziny w windoswie), klikamy na ikone i naszym oczom ukzuje sie "okno z logami":). Jest tam kilka funkcji kill server, hide monitor. edit log,edit config ktorych znaczenie sa znane kazdemu. Dodam tylko ze EDIT CONFIG na forme pliku textowego w ktorym ustawiamy najwazniejsze ustawienia. Jezeli juz poczytalismy opisy wszystkich opcji i dokonalismu odpowiednich ustawien odpalamy winampa(mozecie odpalic sobie muze), przechodziny do preferences i zaznaczamy w plug-ins> DSP/Effect. Jak wybierzemy NULLSOFT SHOUTcast SOURCE DSP pojawi nam sie panelik. Sa 4 zakladki MAIN to tylko same informacje(stan) radia, OUTPUT dajemy output 1 puzniej conncet i jak jest wszystko spox to w statusie bedzie liczony czas. ustawiamy tam ADDRESS, port,haslo(tu nic nie zmieniamy). W ENCODER ustawiamy bitrate dla LANu 128 kilobitow bez problemu. INPUT ustawiamy "winamp". No u czekamy na jakis sluchaczy, ktorzy poprzez okmbinacje klawiszy ctrl+l gdzie wpisuja IP i prot SERVERa np. 212.160.222.72:8050 Musze zaznaczyc ze juz nie mam LANu i juz wszystkiego nie pamietam. JAK MNIE KTOS BEDZIE CHCIAL ZJEB..... TO MOWIE ZE TO JEST MOJ SPOSOB I MOJE ROZUMOWANIE. Te dwa pliki zajmuja 485KB(jako informacja). Sorry za forme bo jest fatalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 http://www.icpnet.pl/~maniakf/pliki/shoutc...9-2-windows.exe http://www.icpnet.pl/~maniakf/pliki/shoutc...-2b-windows.exe chyba to te pliki i jak linki nie beda dzialaly to masz przynajmniej nazwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 http://www.icpnet.pl/~maniakf/pliki/shoutc...9-2-windows.exe http://www.icpnet.pl/~maniakf/pliki/shoutc...-2b-windows.exe chyba to te pliki i jak linki nie beda dzialaly to masz przynajmniej nazwy Dzieki!! :) Juz sie zabieram do roboty. Jak wszystko bedzie ok. to powstanie Radio zakladowe. :) I beda uzyszkodnicy sluchac tego co ja a nie obciazac mi lacze jakimis glupotami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Wszystko juz dziala!!! Dzieki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Czy jest jeszcze jakas alternatywa do shoutcasta bo niestety ale plugin do winampa zawiesza sie po pewnym czasie gdy korzystam z wejscia linein karty dzwiekowej i z tego co wyczytalem tak jest a rady na to zadnej. Najlepiej gdyby serwer tworzyl strumien zrozumialy dla media playera. No chyba ze ktos wie co zrobic zeby dalo sie korzystac z z wejscia line-in w winampie (plugin dsp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 no wlasnie bo tez mnie to interesi no wlasnie bo tez mnie to interesi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...