Gość amd_athlon_64 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Siemka! Mam strasznie dziwny problem.Posiadam plyte Gigabyte k8ne i sempa 3000+ oraz 512ddr Elixir 400/ Prpblem wygląda następujaco: Gdy zostawię wyłączonego kompa na jakiś czas na ustwieniach defulatowych czyli proc 200 pamięci 200 i defultpowych timingach,komp w biosie wyświetla mi błędy tzn nie uruchamia się bios tylko mruga taka _ w lewym górnym rogu ekranu,oraz mam dzwine napisy zamiast poprawnej nazwy dysku .Windows się nie ładuje tylko włącza się boot agent albo pisze błąd odczytu dysku.Zmienilem pamięci z kingostonów na kingamxy a teraz mam Elixry.MNa wszystkich to samo.Jednak problem znika gdy pamięci ustawię na dzielniku 133.Jestem ciekaw czy mam slaby kontroler w procku i ten pojdze do wymiany,czy to moze wina plyty.Proszę o szybką pomoc ,gdyż mam malo czasu na podjęcie decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 myśle że to wina kontrolera będącego w procesorze.. masz możliwość potestowania kompa na innym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...